Ekonomija

Krivokapić o Evropi sad: Građanin reaguje kad drugoga neko načepi, a ne samo kad njega čepaju

Zdravko Krivokapić

Građanin reaguje kad drugoga neko načepi ovaj, a ne samo kad njega čepaju. Taj građanski pristup mora svugdje da bude prisutan, rekao je sinoć premijer Zdravko Krivokapić odgovarajući na pitanja građana na Tviter spejsu.

Pitanje za premijera glasilo je – “Kako će se Vlada odnositi prema posljedicama Evropa sad, a koji se odnose na poslodavce koji su počeli zaposlene da prisiljavaju, da im vraćaju dio minimalne zarade od 450 eura na ruke i slično”.

Evropa sad je, kako ističe premijer, zajedničko djelovanje svih nas.

“Ovo građanski pristup. A građanin reaguje kad drugoga neko načepi ovaj, a ne samo kad njega čepaju. E taj građanski pristup mora svugdje da bude prisutan, pa i u odnosu poslodavac – radnik. Mi ćemo sve učiniti da institucionalnim djelovanjem i jačanjem rada insopekcije, posebno Poreske insspekcije, dođemo do ukrštanja podataka i shvatimo o čemu se radi, a da ne budemo preveslani zbog toga što je neko veći mangup od države”, ističe premijer.

Nemam strah od vakcine

Krivokapić je ponovio stav o vakcinaciji, ističući da ga nije strah od iste.

“Straha nema ni od čega, a kamoli od vakcine. Onoga trenutka kada mi broj antitijela padne, ja ću se vakcinisati. Čak je bilo spekulacije, da 10 dana koji su mi nasušno bili potrebni da odmorim u tišini, dovodile do toga da sam pozitivan, međutim imam nalaze da sam negativan. Nauka treba da bude mjera svega”, zaključio je premijer.

A.Š.

Send this to a friend