Ekonomija Pljevaljskim poslodavcima potreban kadar sa mašinskom, elektro, ekonomskom i trgovačkom strukom

Kroz dva programa zaposlene 43 osobe

Aplicirajući za učešće u programima Zavoda za zapošljavanje poslodavci iz Pljevalja iskazali su interesovanje i potrebu za različitim zanimanjima. Dominira potražnja za mašinskom, elektro, ekonomskom i trgovačkom strukom.

U pljevaljskoj opštini uspješno se realizuju dva programa, u kojima su uključena 43 lica sa evidencije Biroa rada Pljevlja.

Kroz program „Osposobljavanje za samostalan rad“ u Pljevljima je zaposleno 27 lica, kod 12 poslodavaca, na period od šest mjeseci.

“Ovaj program je namjenjen licima koja do sada nijesu zasnivala radni odnos u svojoj struci, a kroz ovaj program im je omogućeno da steknu potrebno radno iskustvo, određena znanja i vještine, i da lakše dođu do dugoročnijeg zaposlenja”, objašnjava načelnik Područne jedinice Pljevlja Sabit Ćirlija.

U program „Osposobljavanje za rad kod poslodavca“ zaposleno je 16 lica sa evidencije nezaposlenih Biroa rada Pljevlja, kod 10 poslodavaca, na period od tri mjeseca. Oni će biti osposobljeni za rad na konkretnim poslovima i zahtjevima radnog mjesta u realnom radnom okruženju.

Ćirlija očekuje da će poslodavci po isteku programa zadržati određeni broj lica u duži radni angažman.

Inače, odlukom Upravnog odbora, Zavod za zapošljavanje je usmjerio 834.000 eura, čime je omogućeno angažovanje 500 nezaposlenih sa evidencije Zavoda.

 

Send this to a friend