Ekonomija

Kusovac: Tivat iz godine u godinu bilježi bolje rezultate

Siniša Kusovac

Sudeći po dešavanjima, investicijama, te broju gostiju, čini se da Tivat iz godine u godinu bilježi bolje rezultate. To je za Novu M potvrdio i predsjednik te opštine, Siniša Kusovac.

„Zadovoljni smo, a da li se moglo više, da. Zadovoljni smo što se tiče turističke sezone, broj noćenja, odnosno broj posjetilaca je 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, zadovoljni smo što se tiče kulturnih dešavanja u dijelu Centra za kulturu, muzeja i galerija, sportskih dešavanja, i naravno infrastrukturnih projekata“, rekao je.

Velike planove imaju, kaže, i za godinu pred nama.

„Nama je 21-og, prije tri dana, bila Skupština gdje je usvojen budžet za narednu godinu koji iznosi 20 miliona 961 hiljada, više od 11 miliona je predviđeno za kapitalni budžet, što znači da je i za 2019. najveći akcenat stavljen na infrastrukturne projekte, prevashodno izgradnju vatrogasnog doma, vodovod i komunalno, potom izgradnju kružnih tokova, početak bulevara, izgradnju doma za djecu sa smetnjama u razvoju i asfaltiranje određenih ulica”, dodao je Kusovac.

Kao i do sada, fokus tivatske opštine biće na turizmu.

„Imajući u vidu da mi ovdje imamo tri velika strateška investitora kao što je Porto Montenegro, kao što je Luštica Bay i Katari Diar, naravno da je projekcija za narednu godinu da se poveća i broj posjetilaca i broj noćenja”, naveo je, dodajući da i Turistička organizacija kada pravi svoj plan i program za narednu godinu stavlja akcenat na turističke sajmove i na marketing, što doprinosi porastu broju posjetilaca.

Tivat, ističe Kusovac, kao jedna od bogatijih opština u Crnoj Gori, nema problem sa odlivom stanovništva.

„Mi taj problem nemamo, posebno kada se ima u vidu ovo što sam prethodno rekao, strateški investitori koji su tu, gdje postoji široka lepeza profesija odnosno djelatnosti kojima mladi mogu da se bave i gdje mogu sebe da nađu. Posebno što u dijelu opštine, odnosno organa lokalne samouprave, u kontinuitetu pravimo određene radionice, određene biznis planove, to se zovu okrugli stolovi ili Start Up poslovi gdje težimo da što više animiramo mladih ljudi u djelu preduzetničkih ideja“, zaključio je Kusovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
takoSEtoRADI
Gost
takoSEtoRADI

Gdje se nalazi taj Tivat? Pored Kotora grada.

Jovanka
Gost
Jovanka

Svi su sve bolji iz godine u godinu, dokle misle tako?

jovan-ivan
Gost
jovan-ivan

Đe bi Tivat i đe je bio da nije KUSIJEH I RAPATIJEH …

Send this to a friend