Ekonomija

Kvadrat stana prošle godine koštao 1.113 eura

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 1.113 eura i manja je 0,8 odsto u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prošloj godini iznosila 1.070 eura.

“Prosječna cijena stana u primorskom regionu je iznosila 1.400 eura, u središnjem 663, dok je u sjevernom bila 760 eura”, saopšteno je iz Monstata.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prošloj godini iznosila je 1.190, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 666 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cafe del qaros
Gost
Cafe del qaros

Gladni smo

Jelena
Gost
Jelena

Ja bi jedna da kupim ,bez ziranata bez kredita samo ugovor imedju mene i vlasnika , hahah nada poslednja umire

mrkela
Gost
mrkela

Prodaju se dobro , stanovi , automobili , telefoni što nije odlika siromašnog društva .

Titobog26
Gost
Titobog26

Ljudi nemaju para… Sta ces kad im je Djuka plafon

Send this to a friend