Ekonomija

Kvadrat u novogradnji jeftiniji 170 eura nego prošle godine

City kvart

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1000 eura i manja je za 17,1 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je za 6,4 odsto veća u odnosu na prvi kvartal 2020. godine, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

U MONSTAT-u objašnjavaju da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu 2020. godine ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, dok ova pojava nije zabilježena u II kvartalu 2019. godine.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici iznosila je 974 eura, u primorskom regionu je iznosila 1229 eura, u središnjem regionu 669 euro, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 845 eura”, podaci su za drugi kvartal tekuće godine.

Prema navodima MONSTAT-a prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u drugom kvartalu 2020. godine iznosila je 1119 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 655 eura”, zaključuju u MONSTAT-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Amfi Risto
Gost
Amfi Risto

Evo da vidimo sto ce nova vlast ucinjet, medju gradjevincima je i Rakcevic koji je na mufte dobio da gradi neke zgrade u Dalmatinskoj ulici, da vidimo kako ce Dritan i oce li i njega procesljat, pored ove gospode koja se na racun DPSa obogatise…u svakom slucaju podrzavam da se svi provjere koji su na mufte radili bez razlike pisu… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Bahatost investitora ne jenjava,pojedini su se toliko napunili da nemaju osjecaja sta znaci kupovati stan samo od plate,juce sam bio kod Investitora koi gradi 4 zgrade u 4 jula i trazio mu da spusti cijenu sa 1100 na1080e za stan od 51 m2 i trazi sredstva unaprijed 100% a zatim 80% i ja nisam pristao ,On se drznu da me… Više »

Elysium
Gost
Elysium

Siromasnijeg drustva a skupljih stanova tesko da dje ima.

Emanon
Gost
Emanon

Jes’ sa 400e plate bas se moze kupiti stan… Za 500 godina

đilkoš
Gost
đilkoš

Do skoro su najpametnije investicije bile stanovi a od danas su to crkve.
Lijepo sagradiš jednu tu đe živiš i jednu na more tamo neđe đe prolazi masa turista.
Onda zamoliš nekog od lokalnih popova da je malo razrade i to je to, svaki dan pomalo kaplje.

Окле
Gost
Окле

Тек че бит јефтинији само стрпљења мало 😂

Bitanga
Gost
Bitanga

Vrijedjece vam brzo kvadrat 500-600 eVra a hranicete se po narodnim kuhinjama, ali tako ste glasali pa uzivajte.

Maestro
Gost
Maestro

Tek ce da padaju. Ko bi vise zivio odje?

Bitanga
Gost
Bitanga

Kako ko pa Srbalji, dobili su konacno drzavu na moru

Komšija
Gost
Komšija

Za Podgoricu je i 50€ mnogo.
Više vrijedi jedna zgrada u Beograd nego čitav City kvart.

PG CG
Gost
PG CG

Ahahaha, priča otprilike za djecu predškolskog uzrasta. 🙂 Aj ti polako. Nisi valjda lancima vezan???? Piči put olinjalog Belgoroda. Podgorica je moderan grad koji se razvija ubrzano zadnjih 15-20 godina. Makar stanova ne fali. Bukvalno 100 zgrada novogradnje je napravljeno u zadnjih 28 godina. Samo u City kvartu 24. Dočekaće te u Beogradu raširenih ruku. Al malo sjutra…

echo
Gost
echo

Dje ima te novogradnje u PG po 1000?

Send this to a friend