Ekonomija

Kvadrat zemlje naspram Kombinata aluminijuma 105 eura

KAP

Vlada je dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu da proda parcelu od 9.097 kvadrata u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Industrijska zona Kombinat aluminijuma Podgorica. U pitanju je parcela uz magistralu u Zeti, nedaleko od objekta kompanije Voli, naspram Kombinata aluminijuma. Kvadrat zemljišta procijenjen je na 105 eura, što je za 9.097 kvadrata ukupno 1.040.235 eura, piše Dan.

Kada je 2014. godine u Skupštini Glavnog grada potvrđena odluka o razgraničenju grada i KAP-a gradske parcele su u ovom dijelu Podgorice prodavane za 62 i 72 eura no kvadratu. Tada je opozicija kritikovala razmjenu, navodeći da je KAP-u poklonjeno gradsko zemljište i nanijeta šteta od više desetina miliona.

Vlada je dala prethodnu saglasnost Glavnom gradu i za prodaju pet parcela u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VI Kruševac dio. Te parcele namijenjene su za „stanovanje malih gustina”. Ukupna površina parcela je 1.788 kvadrata, metar kvadratni je procijenjen na 213 eura.

Saglasnost je stigla i za četiri urbanističke parcele u zahvatu DUP-a Agroindustrijska zona čija je namjena „objekti u industriji i proizvodnji”. Ukupna površina parcela je 22.036 eura. Kvadrat je procijenjen na 210 eura.

Vlada je dala saglasnost i za prodaju pet urbanističkih parcela u zahvatu DUP-a Dajbabe Zelenika Dio planske zone 11 koje su namijenjene za „mješovitu namjenu”. Ukupna površina ovih parcelaje 12.936, a kvadrat je procijenjen na 106 eura.

Na prodaji će biti i parcela od 648 kvadrata u zahvatu DUP-a Mahala koja je namijenjena za „površine mješovite namjene”. Kvadrat tog zemljišta procijenjen je na 82 eura. Glavni grad dobio je saglasnost da proda i 1.338 kvadrata zemlje u zahvatu DUP-a Zabjelo 8 koje su namijenjene za „površine za stanovanje srednje gustine”. Kvadrat parcele je procijenjen na 148 eura.

Saglasnost je stigla i za parcelu u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VII Stara varoš – izmjene i dopune. Površina parcele je 490 kvadrata, a kvadrat procijenjen je na 173 eura.

Prethodna saglanost je stigla i za tri parcele u zahvatu DUP-a Konik-Stari aerodrom Faza III – izmjene i dopune, metar kvadratni je procijenjen na 233 eura. Ove parcele su namijenjene za kolektivne zgrade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nenad
Gost
Nenad

To je kao da kupis u Cernobilu..Ja bih ugasio taj KAP da se ne trujemo vise..a.i da oborimo.rekord da nemamo ni jednu fabriku

Markisa1
Gost
Markisa1

Ne kupaju nenade zivotati

Markisa1
Gost
Markisa1

Treba ne lupetaj nenade

Ispravka
Gost
Ispravka

Treba ne lupetaj Markisa1.

mojsilović
Gost
mojsilović

Pošteno!

ELEZ
Gost
ELEZ

Tu ne bih kupio ni za 1.05 Eur/m2

Animus
Gost
Animus

Je li KAP na moru?😅

gost
Gost
gost

Da je 1 € ne vrijedi boba

Send this to a friend