Ekonomija

Kvalitetnom saradnjom do većeg prisustva američkih investitora u Crnoj Gori

Dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država biće nastavljena i u narednom periodu i ona biti još snažnija, integrisanija i bolja i da će rezultirati većim prisustvom američkih investitora u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i ambasadorke SAD Džudi Raizing Rajnke.

Radunović je američkoj ambasadorki poželio uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori i informisao je o aktivnostima i planovima Ministarstva finansija.

Takođe, zahvalio se na podršci i pomoći uz koju se realizovalo niz projekata u različitim oblastima u našoj državi  i naglasio dobru saradnju sa institucijama koje dolaze sa teritorije SAD-a poput Svjetske banke i MMF-a.

On je saopštio da je Crna Gora u prethodne dvije godine postigla veći ekonomski rast kojem je doprinijela velika investiciona aktivnost u Crnoj Gori, rekordna turistička sezona i ulaganja u energetskom sektoru koji predstavlja posebnu i razvojnu stranu Crne Gore.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i SAD-a i izrazila spremnost da tokom mandata doprinese unapređenju saradnje dvije države i naglasila važnu ulogu koju je odigralo Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom Radunovićem u stabilizaciji javnih finansija.

3 Komentara na "Kvalitetnom saradnjom do većeg prisustva američkih investitora u Crnoj Gori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend