Ekonomija

LP i Zanatsko-preduzetnička komora predlažu Zakon o zanatstvu

Sa sastanka

Liberalna partija i Zanatsko-preduzetnička komora održale su zajednički sastanka povodom pripreme Zakona o zanatstvo. Sastanku su prisustvovale delegacija LP sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu kao i Komore, izvršni direktor Boris Marđonović i predsjednik Slobodan Starčević. Oni su, kako je saopšteno iz LP, razgovarali o pripremama prijedloga Zakona o zanatstvu koji bi trebao da uredi ovu značajnu oblast u Crnoj Gori na savremen način po svim evropskim standardima.

“Zakon će posebno obraćati pažnju kako na zanatlije, tradiconalne zanate i njihovo očuvanje i jačanje, tako i na male preduzetnike kojima će olakšati rad i konkurentnost na tržištu. Ovo je naročito važno u smislu daljih reformi i evropskih integracija Crne Gore kroz usaglašavanje zakonodavstva i dobrih praksi država EU sa domaćim zakonodavstvom”, navedeno je u saopštenju nakon održanog sastanka.

Liberalna partija i Zanatsko-preduzetnička komora, kako se navodi, dogovorile su i potpisivanje zajedničkog Memoranduma o saradnji kojim će dodatno produbiti zajednički rad u ovoj oblasti, naročito u procesima donošenja odluka u najvišim zakonodavnim i drugim tijelima.

Send this to a friend