Ekonomija

Luka Bar ulaže pet miliona eura u opremu

Luka Bar nabavlja lučku mehanizaciju kako bi unaprijedila tehnologiju pretovara tereta, a ukupna vrijednost pokrenutih investicija je pet miliona eura, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako se ističe, izabran je isporučilac elektro viljuškara nosivosti dvije tone (četiri komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava i teče rok za isporuku.

“U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrjednovanje prispjelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 tona. Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti tr tone, osim pomenutog pokrenuta je i nabavka material handlera, reach stackera i mobilne dizalice”, navode u barskoj kompaniji.

Rok za dostavu ponuda je 30. decembar i istog dana će biti javno otvorene prispjele ponude.

Takođe, Luka Bar je izgradila novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice.

“Novo višenamjensko skladište značajno će unaprijediti usluge naše kompanije. U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtijevaju skladištenje u zatvorenom prostoru. Vrijednost investicije je 91.170 eura. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma Petre, koja posluje od 1990. godine. Dimenzije skladišta su 20 metara širine, 60 metara dužine i 4,5 metra visine”, kazali su iz Luke, poručujući da će kompanija nastaviti sa daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unaprijeđenja poslovanja i optimizacije procesa rada.

Send this to a friend