Ekonomija

Luksuzni LeGrand hotel biće gotov krajem 2020. godine

Podgorica

Podgorica će do kraja naredne godine dobiti ekskluzivni kondo hotel i rezidencijalni kompleks LeGrand Hotel Podgorica sa ukupno 348 stambenih jedinica.

Kako je objavljeno na stranicama turske kompanije Erka Grupa koja vodi projekat, njihova kćerka-firma Erka Invest Montenegro u sadradnji sa crnogorskom arhitektonskom kompanijom Ing-invest, počeo je 10. januara na Zabjelu izgradnju hotela sa pet zvjezdica ukupne površine 27.000 kvadratnih metara. Sam hotel imaće 270 smještajnih jedinica 186 standardnih, zatim 72 apartmana korisne površine 48 i 49 kvadrata i 12 ekskluzivnih apartmana od 55 kvadrata. U ponudi su još i premijer apartmani od 108 i predsjednički apartmani od 386 kvadratnih metara.

“Dizajn LeGrand Hotela inspirisan je u najvećem dijelu francuskom arhitekturom, posebno zgradom Opere u Parizu, a najsitniji detalji uzeti su u obzir kako bi u potpunosti zadovoljili visoke standarde hotela sa pet zvjezdica. Objekat će imati spa centar svjetskog glasa, fintes centar, šoping zonu i noćni klub”, navodi se u projektnoj dokumentaciji i precizira da će svoje butike otvoriti svjetski poznati brendovi Victoria’s Secret i Hermes, te turski Damat Tween i Roberto Bravo.

Ovaj višemilionski projekat za koji još ne postoje konkretni finansijski pokazatelji, prošle godine je najavio pred sami kraj mandata najavio i tadašnji ambasador Turske Serhat Galip. Kako je istakao tom prilikom, uslovi za ulaganje u našoj državi su izuzetno povoljni, pa su investitori iz te zemlje izrazili interesovanje za izgradnju akva-parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici.

Ključni ljudi u bordu direktora Erka Grupe koja vodi izdgradnju ovih objekata, su predsjednik Mehmet Vejsi Erdogan i potpredsjednik tijela Murat Erdogan. Bave se izgradnjom više od 20 godina i imaju deset kompanija koje posluju u Aziji, na Srednjem Istoku, u Evropi, Africi i Turskoj. Do sada su završili 65 projekata u pet zemalja ukupne vrijednosti 188 miliona dolara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjjj
Gost
Bnjjj

A neku fabriku da naprave,Turci imaju jaku industriju bolje bi bilo da vlada vidi sa njima da otvore fabriku to je bolje za drzavu.

mimo
Gost
mimo

Bi oni da im se isplati. No je lakse i jeftinije poslovat sa Turcima no sa nasim radnicima, ocito… I zasto sve cekamo da Vlada/opstina zavrsi, dogovori, sredi, otvori?

Mima
Gost
Mima

E ovo nama treba! Sad kad malo razmisliš, stvarno nemamo hotel da bi mogao kao čovjek da odmoriš u apartmanu od skoro 400 kvadrata. Jedva čekam. Ah kuku. Bolje da napravite bolnicu jer je ista napravljena prije 50 godina za potrebe tadašnjeg Titograda!

Ip ip
Gost
Ip ip

Pa nece privatnik nama pravit bolnice! Sto ti je druze, ne pravi ovo država!

Ozezi
Gost
Ozezi

Zabjelo Kondo Republika!

NIKŠIĆKO
Gost
NIKŠIĆKO

“….Dizajn LeGrand Hotela inspirisan je u najvećem dijelu francuskom arhitekturom….”

znaci opet dvospratna baraka…. ili 10+ spratova ili STOP….nemamo mi prostora fizickog da se sirimo, moramo u visinu….no eto ako Vama u PG valja sto da se ja bunim…

Jovanka
Gost
Jovanka

Evo je 2020 za po godine, ne znam ko stavlja ove rokove i ima li ista od ovoga, ali milo bi mi zbog Zabjelcana bilo, da mogu da sjede na klupe i gluvare ispred hotela sa 5 zvijezdica…

Tomos
Gost
Tomos

Eskluzivni na Zabkelo haha…

RS3
Gost
RS3

Uvešće nam zabjelčani vize i rigoroznu carinsku kontrolu

Sale
Gost
Sale

A Bolici,sto bi sa onom rupom

Insajder
Gost
Insajder

sto ce bit sa Bolićijem stvarno. Preko puta rupe u kapitol centar stan 4k a gleda na rupu.

Gost
Gost
Gost

Ništa Sale eno je tamo pored RTCG. Nažalost. Bolje je da su izgradili taman jedan najsavremeniji Klinički centar Crne Gore ili veliku halu za koncerte. U Podgorici nema đe da se organizuje veliki kocert.

Bagzy
Gost
Bagzy

Ih sad se nece od zabjelcana moci zivjeti…

Send this to a friend