Ekonomija

Lutrija Crne Gore u velikom gubitku

ilustracija

Krajnji rezultat godišnjeg finansijskog poslovanja Lutrije Crne Gore u 2018.godini je negativan i iskazan je u finansijskom gubitku 257.940 eura.

Redovna skupština akcionara privrednog društva Lutrija Crne Gore AD Podgorica održana je danas 22. juna u poslovnim prostorijama Društva u Podgorici. Na osnovu unaprijed utvrđenog dnevnog reda, Skupštinom akcionara je predsjedavao izvršni direktor Nebojša Božović.

Skupština akcionara je donijela odluku o usvajanju finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju Društva za 2018.godinu i odluku o usvajanju izvještaja nezavisnog revizora za 2018.godinu .

“Svi finansijski iskazi prikazuju istinito i objektivno finansijski položaj Društva na dan 31. decemra 2018. godine, njene finansijske uspješnosti, tokova gotovine, po svim materijalno zanačajnim pitanjima u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja i Međunarodnim računovodstvenim standardima”, saopšteno je na sastanku.

Za članove Odbora direktora izabrani su Blagota Mitrić,  Zoran Todorović i Sava Grbović.

Odluku o izboru nezavisnog revizora za 2019.godinu, shodno Zakonu o privrednim društvima. Za revizora Društva u narednih 12 mjeseci Skupština je izabrala revizorsku kuću “Racio- Mont” iz Kolašina.

Odluku o izboru tročlanog revizorskog odbora čiji je osnovni zadatak da prati postupak finansijskog izvještavanja, prati efektivnost interne kontrole i interne revizije, te da prati zakonom propisanu reviziju godišnjih i konsolidovanih finansijskih iskaza.

“Imajući u vidu poslovni gubitak u 2018. Godini, Lutrija Crne Gore a.d. Podgorica redovno ispunjava sve svoje obaveze iz obavljanja djelatnosti, nema kreditnih aranžmana kod poslovnih banaka, nema dugovanja prema Državi Crnoj Gori), nema dugovanja prema zaposlenima, prema dobavljačima, niti dugovanja po bilo kom drugom osnovu. Društvo je takođe uspješnim rukovođenjem menadžmentskih struktura i zaposlenih u Društvu ostvarilo osnovna načela poslovne politike, visoki stepen društvene odgovornosti kroz socio-humanitarno djelovanje i društveno korisno poslovanje, kao i najveći stepen poštovanja fiskalne discipline, što je konstatovano kontinuiranim prisustvom Društva na bijeloj listi poreskih obveznika, svrstavajući se među ostalim pravnim subjektima koji se dosljedno drže poštovanja zakonskih propisa, ugovornih obaveza i fiskalne discipline”, navode u saopštenju.

Usvojeni su plan i strategija cjelokupnog razvoja, razvoja postojećih djelatnosti proizvodnje i emitovanja televizijskog programa i priređivanja igara na sreću kao djelatnosti od javnog interesa i sistema koji su propisani važećim zakonskim propisima, kao i unaprjeđenjem Društva u narednom periodu, proširenjem obavljanja djelatnosti, prevashodno kroz djelatnosti srodnih postojećim, bazirajući se posebno na oblasti iz turizma kao industrijske grane, kao i pronaleženja strateških partnera i investitora u oblasti djelatnosti igara na sreću, kao i uspostavljanja novih tehnologija, principa i rekvizita, a koji za cilj imaju povećanje i ostvarivanje prihoda od osnovne djelatnosti ovog akcionarskog društva.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora koja je održana nakon redovne sjednice akcionara usvojen je poslovnik o radu Odbora direktora.

Takođe, Odbor direktora je donio jednoglasnu odluku da se za predsjenika Odbora direktora Lutrije Crne Gore a.d. Podgorica ponovo izabere Sava Grbović, većinskog vlasnika akcionarskog kapitala Društva.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ne možete nikad biti pozitivni sa ovom crnom trojkom!

Justitio
Gost
Justitio

A neka i nju dodaju na racun za struju. Kad mozemo donirati Blaza, mozemo i Savu

Bankar
Gost
Bankar

Ovo je jos jedan od svjetskih fenomena u CG: lutrija u gubitku😀😀😀😀.
Ima li ko sto misli svojom glavom da vjeruje u ovu bajku?
Svuda u svijetu lutrije se ubide od para, samp ova nasa gubitas.
Molim drzavu da im o trosku gradjana sanira gubitke. Nijesu oni grdji od Kalisa, Sarica, Vulevica…

Atlas
Gost
Atlas

Ne kažem za Lutriju CG da nisi u pravu ali ko se bavi poslovanjem dobro zna da nije nemoguće završit godinu u gubitku pa makar se radilo i o kazinima. Nije poslovanje kazina uplata-isplata ima tu rashoda poprilično. Jedan solidan novi rulet košta preko 30000,a aparati od 6-7 hiljada pa na više.

Animus
Gost
Animus

Koji je kazino propao? Obicne rupe za kockanje rade i ubijaju pare.

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Da se jadna za zelen bor uhvatim, i on bi se zelen osušio. Sa ONOLIKO zaposlenih, bio bi ekonomski fenomen da posluju pozitivno. Sad se, vjerovatno, čeka odluka Vlade da donira jedinu kladionicu u CG koja radi sa gubitkom.

Send this to a friend