Ekonomija

Marković: Crna Gora privlačnija od Kariba i Jamajke

Duško Marković - CG je najinteresantnija investiciona destinacija

Premijer Duško Marković, Savjet stranih investitora: Crna Gora je danas kao investiciona destinacija interesantnija i od Kariba i od Jamajke i od Meksika i od mnogih zemalja u Evropi, posebno na Mediteranu. Investitori i agenti koji zastupaju investitore nemaju i objašnjenja za to.

Posted by Vlada Crne Gore on Tuesday, November 19, 2019

Crna Gora je kao investiciona destinacija privlačnija od Kariba i Jamajke, kazao je premijer Duško Marković na sastanku Savjeta stranih investitora.

Marković je poručio danas stranim investitorima u našoj zemlji da vladine politike daju rezultate, privredni rast i turizam su rekordni, po interesovanju investitora i da je Crna Gora najprestižnija investiciona destinacija u svijetu.

“Možemo reći da je pozicija Crne Gore kao punopravne članice NATO-a od prije dvije godine značajno unaprijedila poslovni ambijent i prilike u Crnoj Gori, doprinijela njenoj ukupnoj ne samo društvenoj nego i ekonomskoj afirmaciji i dala nove prilike za razvoj i stvaranje nove vrijednosti”, istakao je Marković.

Crnogorsko članstvo u NATO-u je osnažilo Crnu Goru kao sigurnu i bezbjednu destinaciju.

“Prema nekim procjenama za ove dvije godine, ne mogu biti potpuno pouzdane, priliv direktnih stranih investicija iz zemalja članica NATO-a iznosi preko 60 odsto. To je zaista impresivan podatak i on se treba staviti u kontekst našeg ukupnog ekonomskog napretka“, rekao je premijer.

Govoreći o investicijama, Marković je rekao da ga je prošlonedjeljna konferencija u Londonu uvjerila da je naša zemlja vodeća investiciona destinacija.

“Prije neki dan sam učestvovao u Londonu na investicionoj konferenciji povodom ovog programa ekonomskog državljanstva. Crna Gora je danas, ne kao turistička destinacija, nego kao i investiciona destinacija interesantnija i od Kariba i od Jamajke i od Meksika i od zemalja u Evropi posebno na Mediteranu. Jednostavno investitori i agenti koji zastupaju investitore nemaju objašnjenje za to. Ovo je dobra prilika i za Crnu Goru, ali odlična prilika i za vas koji se bavite biznisom“, rekao je premijer.

Crna Gora želi u EU, ali razumije unutrašnje probleme

Govoreći o vanjskopolitičkom okruženju, Marković je ponovio da Crna Gora želi da bude članica Evropske unije kada za to bude spremna, bez obzira na događaje u samoj Uniji.

“Vidimo da je proces integracije zemalja Zapadnog Balkana odnosno zemalja kandidata, prije svega Crne Gore i Srbije, značajno usporen. EU je suočena sa ozbiljnim unutrašnjim izazovima koji se prije svega ogledaju u Brexitu, u posljedicama migrantske krize, koji nije samo društveni socijalni izazov nego i ozbiljan bezbjednosni izazov, naravno i globalnim trgovinskim sukobima koji su prisutniji na globalnoj ekonomskoj sceni, razlikama unutar EU u odnosu na mnoga teška pitanja, pa i ova prethodna. Sve je to na neki način politiku proširenja stavilo u drugi plan”, kazao je Marković.

Takva situacija u Evropskoj uniji rezultirala je i novom inicijativom Francuske odnosno predsjednika Emanuela Makrona koji je zemljama članicama podijeljen u vidu non-papera i koji će baš danas dobiti zeleno svijetlo u smislu početka diskusije o njemu.

“Vjerujem da ćemo nakon završetka te diskusije, koja neće biti kratka, neće biti brza, vjerujem da će se prenijeti i u iduću godinu, imati jasan odnos EU u odnosu na politiku proširenja koja će se ticati naravno Crne Gore i Srbije i drugih kandidata za članstvo u EU, i naravno i vas kao poslovne zajednice, odnosno preduzeća”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, ono što je pozicija Crne Gore u ovom smislu, već na prvo čitanje, je da je politika proširenja neupitna i da Zapadni Balkan treba i mora imati evropsku perspektivu.

“Zapadni Balkan treba biti dio jedinstvene Evrope iz mnogo razloga – političkih, ekonomskih i naravno bezbjednosnih. Taj non-paper govori o toj potrebi EU kada je u pitanju zapadni Balkan“, rekao je Marković.

Premijer je, govoreći dalje o evropskoj integraciji naše zemlje, kazao da Crna Gora nema nikakav nervozan stav prema non-paperu i prema ovom pristupu.

“Crna Gora je partner u pregovaračkom procesu. Ovo nije jednostran proces u kojem se samo gleda Crna Gora nego sa druge strane imamo i svoje evropske partnere i EU. Crna Gora iako mala zemlja zrela je da razumije probleme u kojem se nalaze njeni partneri – u ovom slučaju EU. Mi razumijemo čitav kontekst izazova pred EU. I Crna Gora svojom pozicijom želi da podrži EU da riješi svoja teška pitanja, da konsoliduje svoju unutrašnju infrastrukturu, da je učini efikasnijom u odnosu na ono što je sada. I Crna Gora želi biti dio EU kada za to bude spremna kako god izgledala EU“, rekao je Marković.

Dodao je da će Crna Gora u tom smislu nastaviti reforme.

“Crna Gora želi snažnu, moćnu EU, EU koja će imati uticaj i koja će moći opredjeljivati globalne ekonomske, političke i bezbjednosne tokove. To je pozicija Crne Gore, a do tada mi ćemo snažnije nego ikada raditi na evropskoj agendi i na reformama kako bismo dostigli neophodan nivo spremnosti za članstvo. Dakle za Crnu Goru Evropska unija nema alternative“, zaključio je Marković

Regionalne inicijative – prednost činjenicama nad političkim interesima

Marković je objasnio da se naša zemlja odnosi prema inicijativa poput one kolokvijalno nazvane “mali Šengen“ je svaka inicijativa treba da ubrzava evropski proces integracije, a ne da predstavlja zamjenu za taj proces.

“Pozicija Crne Gore je da ispunjavamo obaveze koje smo preuzeli, a ne da ulazimo u nove inicijative, a da nijesmo realizovali obaveze koje smo preuzeli, a koje se tiču regionalne saradnje i lakšeg poslovanja i trgovine. Mi smo te obaveze preuzeli u Trstu u okviru Berlinskog procesa potpisivanjem Akcionog plana o regionalnom povezivanju. On uključuje sve ove elemente kao regionalna inicijativa”, kazao je Marković.

Navodi da Crna Gora nema nikakvu vrstu ograničenja za sve one koji posluju sa kompanijama u Crnoj Gori, nema necarinskih barijera i opterećenja za razliku od drugih zemalja koje to nameću našoj privredi u poslovanju sa njihovim kompanijama.

“Svaka regionalna inicijativa je dobra ako ona nadomješta i ubrzava evropski proces integracije, a ne da predstavlja zamjenu za taj proces i evropsku integraciju . Dakle, veoma ćemo se pažljivo odnijeti i prema ovoj inicijativi koja je došla od dvojice predsjednika naših susjeda, ali ćemo morati na sto staviti činjenice, a ne političke interese“, rekao je Marković.

Ekonomija nastavlja rast, turizam ruši rekorde

Premijer je rekao da naši ekonomski pokazatelji pokazuju impresivne stope privrednog rasta, a da u prva dva kvartala ove godine takođe bilježimo visoke stope rasta od preko tri odsto.

“Oni podaci kojima sada raspolažemo u odnosu na treći kvartal govore da će stopa rasta u trećem kvartalu biti značajno veća u odnosu na stopu rasta u drugom kvartalu. Dakle, naša ekonomija ima stabilan rast i veoma sam zadovoljan tim“, rekao je Marković.

Dodao je da je od početka mandata ove vlade otvoreno gotovo 30.000 radnih mjesta, odnosno da je stopa nezaposlenosti smanjena za osam odsto.

Govoreći o punjenju budžeta predsjednik Vlade je rekao Savjetu stranih investitora da je Crna Gora u jedanaest mjeseci ove godine ostvarila veće prihode u odnosu na prošlu godinu 5,5 odsto odnosno za 81 milion eura.

Kada je riječ o turizmu, i ova godina pokazuje da će biti rekordna.

“Mi već danas bilježimo značajno bolje rezultate. Za nepunih jedanaest mjeseci u odnosu na cijelu prethodnu godinu koja je bila rekordna. Dakle mi na današnji dan u Crnoj Gori imamo 160.000 turista više i preko 400.000 noćenja više. Mi smo već u ovom trenutku prebacili finansijske efekte od turizma za jedanaest mjeseci u odnosu na cijelu 2018. godinu“, rekao je Marković.

Veliko interesovanje za Aerodrome

Govoreći na temu valorizacije naših aerodroma predsjednik Vlade je rekao da je interesovanje veliko za koncesiju.

“Imamo više od 22 interesovanja što kompanija, što konzorcijuma. Neviđeno je interesovanje najjačih kompanija u ovom segmentu globalno i vjerujem da će naša investiciona očekivanja, a i ona koja se tiču avio dostupnosti Crne Gore u perspektivi biti značajno premašena. Sam nijesam mogao da vjerujem da imamo takvo interesovanje da to interesovanje sad čak prelazi u zahtjev da produžimo pretkvalifikacioni postupak“, rekao je Marković.

Dodao je da će valorizacija Aerodroma Crne Gore doprinijeti brzom rastu cijele naše ekonomije i da će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta.

Poruka investitorima: Iskoristite priliku

Premijer je pozvao investitore da iskoriste jedinstvenu priliku u kojoj se Crna Gora zemlja nalazi.

“Poštovani privrednici ovo nijesu politike u najavi, ovo nijesu rezultati koje očekujemo nego se ove politike i ovi rezultati već ostvaruju. Crna Gora nije investiciona destinacija koju treba da prepoznamo. Već smo zajedno puno uradili na tome. Ona je danas prestižna, top investiciona destinacija i naravno turistička destinacija.

Zbog toga vas pozivam da ovu jedinstvenu priliku u kojoj se sada Crna Gora nalazi zajedno iskoristimo i da vi radeći u okviru vaših i kompanija stvarate novu vrijednost za Crnu Goru, da na taj način doprinosite ukupnom napretku Crne Gore, svakog građanina i svake porodice, povećanju standarda naše porodice i našeg pojedinca, a da država mora da vas prati u tom smislu. Ona mora biti efikasna, ona mora biti manje skupa i ona mora obezbijediti vama punu konkurentnost na tržištu kako bi ovi ciljevi biti ostvareni“, zaključio je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko
Gost
Neko

Nista dok ne preteknemo Bali, Maldive, Bangkok xD

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jeste vala i to ste u pravu gospodine, ima više marihuane na ulice i u tranzitu nego tamo, neuporedivo više.

tata majko
Gost
tata majko

znaci pretekli smo monako, sad se mjerimo sa karibima…ekstra

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Vele moze neki virus
Odo ja
Ajte zdravo

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Duje mogu li mi telefon pokvarit ovi sajber vajber hibridni 😁

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nema kod Dula ni sajbera ni hibrida
To Dujeeeee

Brzi Gonzalez
Gost
Brzi Gonzalez

Jeste da je Meksiko 300 puta veca ekonomija od CG, Ali dzaba mu kad nije atraktivan

Guzman
Gost
Guzman

I can’t belive. 👍👍

Rada
Gost
Rada

Podrška za premijera i ispravnu politiku Vlade koju predstavlja, samo naprijed imate moju punu podršku!

djuradj
Gost
djuradj

…bravo Rado, Bog ti srecu dao…:))))))…sad ce da pljuju i mene i tebe…:)))))…

Lolita
Gost
Lolita

Da,da… i od sjeverne koreje, dzibutija, tunguzije, burkine faso, bjelorusije (mozda), avganistana…

Kim Džong
Gost
Kim Džong

Au sestro slatka, dobro si uspjela sve ove zemlje da iskopaš. Pitao bih te da živiš u nekoj od navedenih. Bila bi ti demokratija do krova .

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

A mili ste mi gosp. Markovicu

Komunista
Gost
Komunista

A đe je Jamajka no po sred Kariba, moj Duški..

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ljudi mogu li vas ja pitati nešto ovako iskreno. Je li jači vuk vukovic iz glibaca sela iz pljevalja ili vuk vukovic iz bara sumanovica kod danilagrada.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pobise se komentatori po portalu
Bjez dok nas ne patosiraju 😁

cecili
Gost
cecili

Ha ha istina živa, dobro ste to uočili. Problem je u tome što ako kažete nešto lijepo za Mila ili Markovića ovdje će oči da vam povade. Svako ima pravo na svoj stav. Jesmo li demokratija ili nijesmo li?

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kakva demokratija
Odje ima hibrida I sajber napada ..
Mogu nam ubacit ” virus ”
Bjezmoooooo

Mikaš
Gost
Mikaš

I sve da smo najatraktivniji i da se najvise ulaze dzaba, meni plata ista svakog mjeseca osim ako se vise ne potrudim pa tako zaradim i po koju vise. Siti smo price, dje je standard?

Bnjj
Gost
Bnjj

CG je bogata zemlja siromašnih ljudi,bogastvo je u rukama elite a narod niko ne pita ništa. Marković je zastupnik elite

Slavko
Gost
Slavko

Kakav barin Minhauzen, kakav Pinokio, ovaj lik je legenda ahahahahahah. Plate nam 250 eura, a u sred sezone primorje vodu nema a ne sta drugo ahahahaha

Rodžer
Gost
Rodžer

Duško je Premijer hahahahhaha. Možeš da mu pljuneš pod prozor hahahahah. Minhauzen je medo ahahahaha.

Brandy
Gost
Brandy

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Cg je privlacnija mozda gusarima od kariba i jamajke a normalnom narodu nije.

Željko
Gost
Željko

Hvala vam što ste me nasmijali sa vašim komentarom!!

Marija
Gost
Marija

ehehehe, krepah od smijeha i ja. Baš vickasto. Za djecu iz vrtića.

Окле
Gost
Окле

Кад ће повећање минималца и плата у просвјети здравству. То нас интересује. Ове “намазане” информације дијели неком другом. Наша економија је толико мала, да кад се отвори већи казино (штовје и случај) из тих чланица НАТО-а проценуално имамо видљив скок (зато што нико ништа и не улаже). Можемо ли да знамо :које су државе уложиле, колика сума је у питању… Više »

Maša
Gost
Maša

Sijetom vlada neki ozbiljni politički virus. Koliko toliko dodju na vlast normalni a ondaaaaa ojha u glavi neke vizije cljede budzet kao limun i zalijepili se za fotelje i drzavne automobile. Nesto ima u vazduhu

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakva demagogija

Zetski
Gost
Zetski

vidio od Plagijatora.

Crnogorčina
Gost
Crnogorčina

Na Dzamajku je predivno a stopa kriminala tek? Ako ti iz dzepa virne 20 dolara gotov si koliko je sirotinje gladne i zedne na Ostrvo. O Karibima šta reći izađeš li iz rizorta pravo si u dzunglu đe mačete rade samo tako.

veki
Gost
veki

mami lažima strance da uvaljuju pare u MNE

Penzija
Gost
Penzija

DOBRO da imamo kisnice

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Ovo su nam prve komšije,a da nijesam ni znao. Juče Malta. Sjutra neka planeta. Stalno pričate Nato,nato. Pa sve što zaradi ova jadna država,dadoste za Nato. Oprema,angažovanje ljudstva našeg u misijama i tuđeg za antihibridni neki rat. Ej more,ne znam koliko još naroda sluša tu vašu demagogiju,ali meni stvarno ništa vaš rad nije bolje donio.

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Pošaljite me na Jamajku il Karibe da se mučim sa tamošnjim (ne)prilikama,molim vas.

Mitar
Gost
Mitar

Hahahahaha e zali boze Crne Gore i nas crnogoraca ko nas vodi i ko se pita. A okle oni ne vole istinski CG

Lepi Saša
Gost
Lepi Saša

mitar mirić opet hara po portalu.

Učiteljica
Gost
Učiteljica

mali mitar mirić Ajde, sjedi jedan.

Penzija
Gost
Penzija

E moj Markovicu Lijepo li je od penzije 128 e zivjeti. Jos date na rate malo mesa I svi zadovoljni I jos ubjedjujete ovaj narod glupi I mene s njima zajedno Lako cete glasa od mene dobiti ma I od mnogih ka ja Ajd pozdravi Mila I Monako

djuradj
Gost
djuradj

…sabotiraji i pljuju ovi sto ne zele da priznaju da se polako drzava razvija i realizuje dugorocne projekte…i Kotor najavljuje Bigovo bay 330 miliona…Lustica i Porto Novi su rezultat , sta je bio Tivat prije izgradnje Porta…auto put ima 42 tunela i 92 mosta, i ne moze se uporedjivati sa drugim zemljama…

Bnjj
Gost
Bnjj

Prošetaj malo Cg pa da vidiš kako živi običan čovjek, pitaj za koje plate radi ako radi, prošetaj ruralnim krajevima pa da vidiš koliko je napuštenih kuća

Boris
Gost
Boris

polako se razvija jel? koja si ti seljacina

lele
Gost
lele

Naravno da se razvija. Građaninu.

Penzija
Gost
Penzija

E Borise Borise seljaci su cestiti ljudi

Oxo
Gost
Oxo

Cemu sve to kad je narod gladan?

Prc CG
Gost
Prc CG

Sto se dešava sa ovim čovjekom?????

Evita
Gost
Evita

Vjerovatno te je žednog preko vode preveo pa sad ne znaš putuješ li ili si doputovao.

Penzija
Gost
Penzija

Nije zednog nego gladnog
A brzo ces I ti probati ovakav hleb

Evita
Gost
Evita

Hvala Vam penzio.eru što me tako fino blagosiljate. Što ste vi neko fino čeljade.

Laki
Gost
Laki

😆😆😆😆😆

Milos
Gost
Milos

Neka je sve tako kako kaze preminer ali sto mi kao narod imamo od toga. Bolji zivot samo u snu. Nista nije i nece na bolje poci . Isto kao sto zivim prije 30 god tako i sad. Ajde neka mi neko to objasni.

Sugradjanka
Gost
Sugradjanka

Bas si nasao Jamajku da nas uporedis.

Sto nas ne uporedi sa Njemackom, Norveskom……
90% naroda ne zna ni dje se nalazi Jamajka

Boća
Gost
Boća

Na čemu li je?

Sve je laz
Gost
Sve je laz

Na hibridnu hranu 😉

Boća
Gost
Boća

Kakve gluposti valja covjek

Inteligentni
Gost
Inteligentni

Bitno je da si ti bistar.

Penzija
Gost
Penzija

Nemoj molim te. Uznemiri botove 🤣

Vero
Gost
Vero

Nigdje ne vidjeh ovako pakosnih komentara pa čak ni na portalu ” Vijesti”.Mnogo smo zloban narod.

Mitar
Gost
Mitar

Vero jesi li svjestan da na urnisu 30 godina i da oni ne vole CG vec samo sebe. Ako se sjecas 90tih niko od njih nije volio nas crnogorce no su se vodili ratovi za mir

Sladžana
Gost
Sladžana

mitre miriću, ne može ti niko ništa jači si od sudbine, mogu samo da te mrze ono što te ne voleee eee eeee.

Lovac
Gost
Lovac

Preseli si na jamajku ili karibe onda

Milomir
Gost
Milomir

Što da se seli kad voli svoju CG. Seli se ti.

Ja eto
Gost
Ja eto

Zlurada je nesrecna plata ovom narodu i zluradan zivot pa shodno tome kakve komentare ocekujes..sta imam ja sto je svaki 2 3 turcin odje nesto uzeo ili rus..vecina moze samo da sanja o stanovima i normalnom zivotu..radimo kao marva za nista.. Crnogorci smo zadnji u svojoj zemlji pi..jos turke i bogalje da gledam a da slusam oblande kako zivim super..obrni… Više »

One way ticket
Gost
One way ticket

Karibi, Jamajka???
Je li realno da ovo lik prica? Medju drzavama smo sa najvecim porezima u evropi i mi smo privlacni? Dje su njemci, amerikanci, francuzi, britanci, skandinavci…? Otisao je norveski telenor, francuskI societe, o firmama kao sto su ikea, dm, mec, h&m, burger, starbucks… mozemo samo da sanjamo. Dolaze nam investitori iz korumpiranih, zarobljenih drzava. Eto toliko smo privlacni.

Bu2
Gost
Bu2

Haha, najveći porezi u Evropi?!?!?
Balkanske države imaju najmanje poreze i takse na evropskim kontinentu.
Samo pokazujete da ste tu da botujete, ili se primate na glupostin koje botovi piskaraju.

Окле
Gost
Окле

Бу2, ето колико ти знаш. Њемачка има порез од 19%, Луксембург 17%, … да не набрајам сад, док Хрватска има 35% , a Црна Гора 21%. Свака вам је истина таква, дијелите полу-информације, а пипете као да све знате, намјерно или случајно.

Окле
Gost
Окле

Идправка Хрватска 25%(брзо сам куцао па ми је побјегао број)

One way ticket
Gost
One way ticket

Mene ne svrstavaj u te sto bojkotuju jer svakog 15og u mjesecu platim pdv i za svaki tekuci mjesec placam poreze i doprinose i upravo zbog toga znam o cemu pricam. Najvece opterecenje na plate imamo i jedini koji nemaju minimalni neoporezivi dio plate U regionu. Pdv nam je sa 17 za samo par godina skocio na 21% i ako… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Porezi nisu veliki ali su veliki porezi na lični dohodak, mi smo jedina država koja nema neoporezivi dio zarade

Bu2
Gost
Bu2

Zato što nijesmo ni u neoliberalnom ni u socijalističkom ekonomskom sistemu. Na kraju ćemo završiti kao Francuska, Amerika, Italija

Stovelis
Gost
Stovelis

Hahahahahaaha a moj duci!

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Oćemo li u opkladu da će pronaći naftu pred izbore? Bogami je na njih frka velika ako izgube-imaće računa za provjeru dosta.

australija
Gost
australija

Sve sami pro-četnički komentatori na ovom portalu. Čast rijetkim izuzecima.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tebi nije lako o čemu ti misliš da nemaš možda 100godina

LSCG
Gost
LSCG

Pa oni su cetnici bili 90tih a ja sam tada bio ustasa.

Hello
Gost
Hello

Nije pogrijesio. Ono sto kod nas izgrade za 3-4 miliona na Jamajku kosta 30-40 miliona. Zato mi zovemo “investitor” nekoga ko ulozi 4 miliona u CG. Kod njih na Karibe to nije investitor.

Joxim
Gost
Joxim

Karibi, Majorka, jalovište Mojkovac. Ista kategorija. FK Brskovo=FK Barcelona!

PetrovicCG
Gost
PetrovicCG

A sta ce, mora nesto pricati, kad je vec premijer. U ovo ne vjeruju ni oni sa Vrela Ribnickih.

Objavite_koment
Gost
Objavite_koment

Odje samo samo da vidim komentare 😀

Окле
Gost
Окле

НАТО чланице (Турска и Албаније) , инвестиције везане искључиво за казина-коцкарнице и разне игре на срећу, обзиром да је у Албаније законом забрањено. Кад се то овако постави онда изгледа потпуно другачије. Истинито и једно и друго, сам је ово Марковићево недоречено, па изгледа добро, а у суштини је јадно.

Bnjj
Gost
Bnjj

U tu Albaniju i Kosovo zabranjen je izvoz sirove drvne građe jer razvijaju proizvodnju nameštaja a mi njima našu izvozimo

Prc CG
Gost
Prc CG

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Ljudi je li ovo moguće,sto radi ovaj Marković????

Mikele
Gost
Mikele

Ajde života ti ne mlati. Ostavi čovjeka da radi svoj posao. Kad ti budeš imao njegovu energiju I kad budeš radio 24/7 imaćeš pravo da nešto kažeš. A ovako samo troluješ.

Rankovic
Gost
Rankovic

Mora da si mu ti sin ili zena. …😂😂😂😂😂😂

Mikele
Gost
Mikele

Nisam. Samo sam bolje upućen od tebe. Aleksandre.

Prc CG
Gost
Prc CG

Mikele@da oćete i ti i on da ne mlatite praznu slamu a isto tako da nas ostavite da živimo malo, jer od vas i vaših investitora dođosmo na rub egzistencije sa platama od 250-300 eura. Prema tome lijepo bih te zamolio da se dohvatiš lopate i krampe jer očigledno da za drugo nijesi i da svoj hleb jedeš i svoju… Više »

Ja ja
Gost
Ja ja

Sasvim tacno..sve pusti investitori a nesrexni narod metla i lopata..svaki bogalj siptarski i ne znam vise ko sve ne..samo plate iste..o drugom da ne pricamo..pi o cemu ovaj markovic prica..treba ga staviti na plate naroda i bez slobodnog dana pa bi drugu pricao…bruka sve lopov do lopova i krimosi..ostatak zivi za nista

pipun
Gost
pipun

Medojeviću, ti li si?

Kele
Gost
Kele

prc cg destruktivni elementu, dohvati se ti lopate pa pomogni pipunu i bečku oko paradajza.

Mitar
Gost
Mitar

Hahahah Ja razumijem da premijer ovo prica ali nikako ne mogu da razumijem ljude kao sto je Mikele

Beli
Gost
Beli

A tebe razumijem, evo po cijeli dan visiš ovdje i troluješ. Očigledno je da ne živiš tako loše čim imaš para za internet i smart i kompjuter. I sigurno si plaćen da blatiš državu i vlast.

Majk
Gost
Majk

Mitre, Premijer te je nokautirao pa si ti sad u nokdaunu pa ne razumiješ ljude kao što je Mikele hahahaha.

Ime
Gost
Ime

Kako je Pedjoni, sto se radi u smatsa?

Ke?
Gost
Ke?

ime WTF? Što je pjesnik htio da kaže? No comprende. Be more specific.

Kole
Gost
Kole

@Prc CG A izvin što to radi a da ne valja? Probaj ti da vodiš državu. Pitali bismo te tada._

Hello
Gost
Hello

Ali Kole, on ne vodi drzavu. Nadam se da znas toliko.

Prc CG
Gost
Prc CG

Tačno tako tebe i ovakvu državu ne da ne volim nego mrzim iz dna duše i sto mi možeš??????
To je moje legitimno pravo da nekog ne volim i da nekog ne podnosim!!!

šmrc šmrc
Gost
šmrc šmrc

prc cvrc Ne vole ni oni tebe buuuuhuuuu. Izgleda da je ljubav obostrana. I što ćeš sad?

Alo
Gost
Alo

No ko je vodi? Nisi u toku.

Mitar
Gost
Mitar

Kole ovi je vode 30 godina, sve smo imali sankcije, rat, pustosenja, gasenje fabrika, srbovanje, anti evropsko razmisljanje.. pa evo vidji dje smo i kako zivimo

Vidak
Gost
Vidak

Mitar Sve sam to prošao i evo me, još sam živ. I napunih 60 godina prije neki dan..

tschugo
Gost
tschugo

ja napunih 72 ,ali u dijaspori ,i sretan sam

Vidak
Gost
Vidak

Ti srećan tamo, ja sasvim srećan ovdje. So, we are even.

Ja ja
Gost
Ja ja

Kole..Zato nam je ovakva jer takvi mozgovi kqo ti su ih doveli i drze na vlast .ti izgleda ne znas ni svoj mozak da vodis a kamoli o drzavi da pricas…KOLE JE MOJ DRUG😅😅😅CUDNO PISE RIJEC VODA HAHA E SOU sta je sa ovim narodom ka nam Kole ne znam

Ti ti
Gost
Ti ti

Nemoj da vrijeđaš pošteni svijet i nemoj da komentarišeš ljude o kojima nemaš ama baš nikakvog pojma.Svako ima pravo na svoj stav. Prevelika je ovdje demokratija.

Jankec
Gost
Jankec

A moj kole…takvi kao ti ne shvataju da vecina ljudi koji kritikuju ovaj nas sistem smatraju i znaju da zasluzuju vise od zivota znanjem trudom radom itd…boli njih uvo ko vodi drzavu…oni hoce samo bolje i dostojanstvenije da zive…moj dobri kole

crnogorac
Gost
crnogorac

Koliko je to para, puštite vi procente? Da ne bude – do sada 10€ a sada je 600€

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

pad pad i samo pad dulje..pad morala standarda …iseljavaju se ljudi …bijedne plate bez osiguranja…podji u mojkovac i pricaj pricu ….

@vjecna da je
Gost
@vjecna da je

E samo neka si ti zdravo.Pazi ti svoje dvorište. Pozdrav iz Mojkovca vječni da si.

Željko
Gost
Željko

Potpuno sam nepristrasan i suverenista Crne Gore sam uvijek ali ovo za “zapadne investicije” je jedna velika laž!

Mildred
Gost
Mildred

Pa sudeći po tvom komentaru rekao bih da baš I nisi suverenista a još manje nepristrastan.

Rankovic
Gost
Rankovic

Ma da, bitno je da su NATO investicije, donose li sto, nije bitno

Željko
Gost
Željko

@Mildred Proživio i preživio 90-te prošlog stoljeća kao crnogorski Hrvat u Dobroti sam znam koliko smo imali problema od Srba iz istočne Hercegovine koji su promijenili demografiju Boke, ali kažem realan sam !!

7-0
Gost
7-0

Impresivna stopa rasta , isti stadion kao i 2006-te , cijena karte 8€ .

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa đe su te investicije, zašto nema radnih mjesta nego je po ZZZCG 16%nezaposkenih a realno i više što znači da za malu državu je to ogromna nezaposlenost

E viva
Gost
E viva

Nato, EU -budućnost.

OZNA
Gost
OZNA

Bravo

Send this to a friend