Ekonomija

Marković: Imamo dovoljno novca za auto-put

Premijer Duško Marković izrazio je danas prilikom obilaska gradilišta prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare zadovoljstvo do sada izvedenim radovima i zatražio od svih subjekata uključenih u projekat dodatne napore i zalaganje kako bi aktivnosti bile još intenzivnije, a naš najvažniji infrastrukturni projekat završen što prije i na najvišem nivou kvaliteta.  On je istakao da zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade, u budžetu ima dovoljno novca za projekat autoputa i da neće biti niko zadovoljniji od njega kao predsjednika Vlade da sav predviđeni novac bude potrošen jer će to značiti da su svi predviđeni radovi okončani.

Marković na gradilištu auto-puta (Foto: Vlada Crne Gore)

Na sastanku, kojem su pored predstavnika Vlade kao investitora i kompanije CRBC kao izvođača, prisustvovale i delegacije Monteputa, Državne komisije za reviziju i francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie-geodata Engineering, kao nadzornog organa, analiziran je učinak i rad svih komponenti sistema.

“Ocijenjeno je da su dosadašnji radovi izvedeni kvalitetno i, nakon početnih kašnjenja tokom 2016. godine, u predviđenim rokovima. Zaključeno je da je potrebno intenzivirati napore, u dnevnoj komunikaciji ubrzavati realizaciju i gdje je moguće skraćivati rokove kao i da je potrebno što prije okončati rad na poodmaklim projektima snabdijevanja autoputa električnom energijom i vodom i izrade priključka Smokovac kako bi realizacija tih projekata mogla da počne već ovog ljeta”, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je ukazano na činjenicu da obje države-i Crna Gora i NR Kina-na ovaj projekat ne gledaju samo sa ekonomske strane već da u njemu vide i rezultat kvalitetnih bilateralnih odnosa i projekat koji može da posluži kao dobar primjer.

Marković je rekao da, zahvaljujući uspješnoj ekonomskoj politici Vlade, u budžetu ima dovoljno novca za projekat autoputa i da neće biti niko zadovoljniji od njega kao predsjednika Vlade da sav predviđeni novac bude potrošen jer će to značiti da su svi predviđeni radovi okončani.

Foto: Vlada Crne Gore

On je posjetio gradilište autoputa kako bi se lično uvjerio u tok radova. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio.

“I danas kao i ranije, imao sam priliku da se uvjerim u veoma intenzivne radove na ovom crnogorskom istorijskom građevinskom poduhvatu koji realizujemo preko kompanije CRBC i njihovih podizvođača. Već sam treći put na ovom gradilištu sa namjerom da podržim izvođača i sve napore koji idu u pravcu toga da se ovaj projekat završi u ugovorenom roku”, rekao je Marković na gradilištu autoputa kod tunela i mosta u Gornjim Mrkama.

Premijer je dodao da je riječ o veoma zahtijevnom i složenom građevinskom poduhvatu koji je izložen raznom vrstama rizika i uticaja, da je bilo i stradavanja radnika te da stoga treba preduzimati sve neophodne mjere na sigurnosti, a da radovi teku nesmetanom dinamikom.

“Danas na ovoj lokaciji vidimo da se radovi nastavljaju intenzivno. U ovom trenutku je angažovano na autoputu više od 3.500 radnika. Gospidin Hej Šićang, direktor CRBC Crna Gora] mi je rekao da će do kraja mjeseca to biti i oko 4.000 radnika. Zbog toga što se popravljaju vremenski uslovi dopremiće se nove mašine i svi smo raspoloženi, svi imamo namjeru da snažno stanemo uz ovaj projekat i obezbijedimo njegov kvalitetan završetak u roku i naravno u potrebnom kvalitetu”, rekao je Marković.

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da je crnogorska kompanija Bemax, izvođač radova na lokaciji koju je obišao, uspjela da zadovolji najviše standarde.

“Želim da im čestitam na tome. To znači da ćemo uz ovaj projekat dobiti i kompanije koje su sposobne da ne samo u Crnoj Gori izvode ovakve projekte već vjerujem da će biti konkurentni i na regionalnom i širem evropskom tržištu. Dakle, čestitke i CRBC-u i Bemaxu kao podizvođaču”, zaključio je Marković.

Sa predsjednikom Vlade u posjeti gradilištu autoputa bili su ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i ambasador NR Kine Cui Živei.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
amo
Gost
amo

Ima para,kako da ne,narodnih,od ludoga naroda koji placa sve najskuplje.

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Svaka čast za bemax

Dabome
Gost
Dabome

Hajde Jano hajde duso…

Mark
Gost
Mark

“Zahvaljujuci uspjesnoj politici vlade ima novca u budzetu za auto put “-ma sta nam isprica Markovicu.Da nije to od pozajmica-kredita.Koliko znam mi smo u deficitu a ne u suficitu sa budzetom.Prema tome nije tako.

Enigma
Gost
Enigma

Uzmi lopatu Markoviću pa zasuči rukave lako se zaduživati nego treba raditi 🤣

C480
Gost
C480

Ja oću dase vozim kao noalni svijet,a vi kojima se ne sviđa ajte u šumu

Adjamm
Gost
Adjamm

Samo naprijed drzavo pohvale za Markovica i njegov tim

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ima novca, ali iz kredita!!! Imam dvoje djece, koja su , uspjesnom politikom vlade, vec kreditnonzaduzena za po desetine hiljada eura!!! Blago nama sa vladom nasom!!!

C480
Gost
C480

Radi pa ti neće trebat kredit

Dule
Gost
Dule

Natod ima, evo uzimate zadnji cent

Acim
Gost
Acim

Imamo para ili je to iz kredita? Imati para je jedan pojam a funkcionisati na kredit i graditi iz kredita je nesto sasvim drugo..

Ekonomista,,,
Gost
Ekonomista,,,

Para je para pa odakle god dolazila,,,

Acim
Gost
Acim

Isto vise volim sto mi ne trebaju ni od koga pa ni od banaka..

Send this to a friend