Ekonomija

Marković obišao novu dionicu puta Podgorica – Golubovci

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas završenu dionicu nove saobraćajnice od Podgorice do Golubovaca i tom prilikom saopštio da su Vlada i Glavni grad u prethodne tri godine zajedno u razvojne infrastrukturne projekte uložili više od 100 miliona eura, a da je dogovoreno da u narednom periodu bude uloženo 200 miliona.

“Na ovaj način smo ne samo unaprijedili kapitalnu infrastrukturu Glavnog grada, koji će dalje širiti ukupni razvojni potencijal, nego smo omogućili i bolje uslove za život građana ovoga kraja – Golubovaca. Odavde će se za desetak minuta stići do samog centra grada. Ljudi će lakše dolaziti do svojih kuća i imanja. Dakle u centru naših infrastrukturnih razvojnih politika jeste građanin. Infrastrukturu razvijamo da bismo stvarali bolje uslove za život, da bismo pospješili našu ekonomiju, otvarali nova radna mjesta i našim građanima život činili komfornijim i ugodnijim”, rekao je Marković.

Premijer je čestitao Direkciji za saobraćaj i izvođaču radova – kompaniji Bemax na kvalitetno izvedenim radovima u rekordnom roku i rekao da će već sjura na sjednici Vlade biti verifikovan dogovor sa Glavniom gradom o finansiranju još dva kapitalna projekta koje počinjemo u ovoj godini: sistema za prečišćavanje otpadnih voda čije finansiranje preuzima Glavni grad i Jugozapadne obilaznice koju će u cjelosti finansirati Vlada.

“Idemo u nove investicione podughvate i u novi investicioni razvoj”, poručio je premijer.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković zahvalio se Vladi na podršci infrastrukturnim projektima i rekao da će održati predizborno obećanje da se do kraja mandata u Podgoricu iz svih pravaca stiže modernim saobraćajnicama.

“Nakon današnjeg otvaranja ove dionice – mi smo korak bliže tom cilju i tu se ne zaustavljamo. Podgorica je danas veliko gradilište”, rekao je gradonačelnik Podgorice.

Završena dionica od kružnog toka za Aerodrom do kružnog toga „Obilaznica Golubovci“ duga je 2,6 kilometrima. Radovi vrijedni 4,7 miliona eura (4.696.396,33) počeli su u januaru, a završeni u oktobru. Saobraćajnica ima četiri trake širine po 3,5 m, sa obje strane biciklističke i pješačke staze i razdjelni pojas širine dva metra.

U saobraćajnicu je ugrađena infrastruktura: vodovod, fekalna i atmosferska kanalizacija i javna rasvjeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja i još neko
Gost
Ja i još neko

Lijepo je, ali zašto 50kmh tuda?
Šta je sa putem Sutomore Bar?

Kole
Gost
Kole

Vrh je. Bravo! Samo tako. Valjalo bi jos do skretanja za Sozinu ako mogne jednog dana, a i do Danilovgrada 4 trake.

Badzana
Gost
Badzana

Prodjoh neki dan tim putem, pa za nas sa sjevera izgleda kao da smo izašli na AUTO BAN

Zeta
Gost
Zeta

Zaboravili ste da ofarbate cuvenu biciklisticku stazu.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

5 -toro zecana nema.Mrka kapa Migo-slabo organizovano.

Nick
Gost
Nick

Ovaj premijer i pokazuje energiju i zelju da pokrene i pogura stvari…ali zato ovi bezlicni i bezenergicni iz gradskog rukovodstva su beekrajno smijesni…kad se izabere pravi investitor(uz sve mane ali se pokazalo da Bemax to jeste) radovi se i zavrse na opste zadovoljstvo. Ali zato donjogoricki bulevar ne mrda nikud(radovi na njemu)…a tek bulevar kod Atlas centra,330 metara i ni… Više »

Milica88
Gost
Milica88

Investitor je vlada i opština, bemax je izvođač

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Najgori premijer Evrope…

Citalac
Gost
Citalac

Nije no najbolji!

Send this to a friend