Ekonomija

Marković sa ambasadorima BiH i Kosova: Unapređenje infrastrukture ključno za brži razvoj ekonomije

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine Branimira Jukića i ambasadora Kosova Ilbera Hisu.

Na sastancima je konstatovano da je od izuzetnog značaja unapređenje infrastrukture, prije svega putne, što je preduslov za bolje povezivanje država ali i ubrzani razvoj ekonomija.

“Mi se dobro razumijemo i odlično sarađujemo, ali teško dolazimo jedni do drugih. To moramo promijeniti“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Ambasador Jukić je istakao da se Crna Gora uvijek ponašala kao iskreni prijatelj BiH i dodao da dvije države imaju oko 60 bilateralnih sporazuma iz različitih oblasti.
Na sastanku sa ambasadorom Hisom, osim snaženja infrastrukture, razgovarano je i o potrebi jačanja saradnje u oblasti umjetnosti, kulture i sporta.

U kontekstu razgovora o crnogorskoj zajednici na Kosovu i Albanskoj u Crnoj Gori, sagovornici su se saglasili da je multikonfesionalni sklad veliki potencijal i snaga dvije države.

Premijer Marković je istakao da je važno da BiH i Republika Kosovo imaju jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu te da će ih Crna Gora podržavati na tom putu.

 

Send this to a friend