Ekonomija

Marković sjutra na Bečkom ekonomskom forumu

Duško Marković

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće sjutra 19. novembra 2018. godine u radnoj posjeti Austriji gdje će učestvovati na Bečkom ekonomskom forumu.

<<<Marković sa kolegama iz regiona u ponedjeljak u Beču, Kurc ih pozvao na razgovor<<<

“Premijer će govoriti na panelu Regionalna saradnja kao dio evropske integracije, na kojem će uvodno izlaganje imati evropska komesarka za digitalnu ekonomiju Marija Gabrijel, a učestvovaće i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik Vlade Kosova Ramuš Haradinaj i predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev. Bečkom ekonomskom forumu prisustvovace i ministarka ekonomije Dragica Sekulić”, saopšteno je iz kabineta premijera.

Marković će u ponedjeljak ujutru prisustvovati radnom doručku kod federalnog kancelara Austrije Sebastijana Kurca, zajedno sa komesarkom Gabrijel, evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, te predsjednicima Ramom i Haradinajem i predsjedavajućim Zvizdićem.

“Radni doručak će biti prilika da se razmijene mišljenja o evropskoj perspektivi regiona, regionalnoj saradnji kao i bilateralnim nesuglasicama”, dodaju iz Vlade.

Send this to a friend