Ekonomija

Marković: Svaki euro državnog novca mora u kasu, nema kompromisa niti povlašćenih

Odlučnost Vlade Crne Gore da poveća fiskalnu disciplinu dala je rezultate kroz naplatu prihoda uvećanu za više miliona eura u odnosu na prošlu godinu i planove za ovu, ali i kroz promjenu svijesti obveznika da država mora da se poštuje i obaveze prema njoj pravovremeno izvršavaju, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.

“Marković je pohvalio posvećenost uprava ovom cilju, ostvarene rezultate i ponovio da, u realizaciji nastojanja da svaki euro državnog novca pođe u državnu kasu, nema kompromisa niti povlašćenih”, saopšteno je iz Vlade.

Ocjenjujući pozitivnim veći stepen međusobne koordinacije i saradnje, direktori su kazali da ostvaruju dobar kontakt i sa poslovnom zajednicom koja razumije napore države i kvalitetnije odgovara na zakonske obaveze i mjere koje nadležni organi sprovode na terenu.

“Konstatujući jačanje autoriteta institucija, premijer je naveo da je besprekorna fiskalna disciplina važna jer na taj način država ima uslova da obezbijedi bolji poslovni ambijent, veće zapošljavanje, posebno mladih, bolje zdravstvo, obrazovanje ali i pravedniju socijalnu politiku”, kazali su u Vladi.

Na sastanku je zajednički konstatovana neophodnost boljeg strateškog promišljanja načina i organizacije rada kao i modernizacija sistema. Djelotvnornim je ocijenjeno kadrovsko podmlađivanje i istaknuta namjera da ubuduće fokus bude na zapošljavanju i profesionalnom usavršavanju mladih.

:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Iz prve ruke
Gost

Predlažem da se pretrese besmisleno veliki broj nezaposlenih na Birou. Odokativna procjena, neće ostati ni 5% stvarno nezaposlenih. Ostali rade na crno, ili ih ne zanima da rade.

wpDiscuz

Send this to a friend