Ekonomija Maršalov plan za Crnu Goru-Evropa sad

Spajić obećava: Minimalna zarada 450 eura, povećanje plata 17 odsto, država preuzima finansiranje zdravstvenog osiguranja

Slađana Đukanović

U državnom trezoru se na kraju septembra nalazi oko 600 miliona eura, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. On je na današnjoj konferenciji za medije iznio “Maršalov plan” za Crnu Goru koji, između ostalog, predviđa minimalnu zaradu 450 eura, povećanje svih zarada u državi za otprilike oko 17 odsto. Sa te dvije mjere ministar vjeruje da će Crna Gora do kraja sljedeće godine doći do 700 eura prosječne neto zarade. U narednoj godini, kaže, biće ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade.

<<<Politička kampanja ministra Spajića: Maršalov plan, ali dogodine<<<

On je istakao da su ove mjere dio programa “Evropa sada” kojim se želi obezbijediti dostojanstvo radnika, privući nove investicije i poslati poruka mladima da ne napuštaju Crnu Goru.

Spajić je saopštio da je Crna Gora u zadnjih 13 godina u svakoj godini zabilježila deficit budžeta, u prosjeku pet odsto svake od tih godina.

“Svake godine za finansiranje Budžeta zadužili smo se u prosjeku 500 miliona eura, a kapitalni budžet praktično nije postojao do početka izgradnje autoputa. Javni dug rastao je u svim godinama u posljednjih 10 godina do nivoa od preko 100 odsto BDP-a u 2020. godini. Prvi put ove godine taj trend će se obrnuti”, naveo je Spajić.

Uz sve ovogodišnje redovne otplate starih kredita, država će, kaže Spajić, otplatiti prijevremeno još dodatnih 50 miliona eura bilateralnog nepovoljnog duga koji ima enormne kamate sa minimum pet odsto.

Kako je rekao, stopa ekonomskog rasta biće 13 odsto, što je iznad onoga što su projektovali budžetom.

“Tih 13 odsto predstavlja najuspješniji oporavak u istoriji, ja ne znam za bolji oporavak ikad. Povećali smo poresku disciplinu, ali uvijek može bolje i sigurno da ćemo i mi i Uprava prihoda raditi na tome. Imamo QR kod kampanju, fiskalizaciju… Takođe, objavili smo rat rasipništvu, ne dirajući plate i penzije i socijalna davanja”, kaže Spajić.

Prema njegovim riječima, uprkos rastu i redovnom usklađivanju plata, penzija i socijalnih davanja, ostvarene su uštede od 10 odsto čitavog budžeta na neproduktivnim kategorijama rashoda.

Navodi da prihod od turističke sezone iznosi 700 miliona eura.

“U avgustu imamo suficit preko 60 miliona eura”, naveo je Spajić.

Kako je naglasio, ovi rezultati su do sada omogućili uvođenje dječijeg dodatka za svu djecu do šest godina u iznosu od 30 eura, besplatne udžbenike za sve osnovce, povećanje minimalne zarade na 250 eura, povećanje staračkih naknada…

Kako je istakao, ključni cilj je zadržavanje mladih u Crnu Goru i vraćanje nade u budućnost Crne Gore.

“Nema više vremena za čekanje”, poručuje Spajić.

Potom je predstavio “Maršalov plan” za Crnu Goru, kojim je, kako je objasnio predviđeno povećanje svih zarada u državi za otprilike oko 17 odsto, kao i to da prosječna neto zarada do kraja sledeće godine bude do 700 eura.

“On predviđa smanjenje poreskog opterećenja na zarade sa sadašnjih 39 na 21 odsto i time omogućavanje povećanja zarada”, objašnjava Spajić.

Država se odriče prihoda u korist rasta privrede i dostojanstvenih primanja radnika.

“Nema više doprinosa za zdravstveno osiguranje, jer svaki građanin Crne Gore ima pravo na zdravstvenu zaštitu, uz već najavljeno povećanje nivoa akciza na proizvode koji štete zdravlju građana”, navodi Spajić, dodajući da će doprinosi za zdravstveno osiguranje biti ukinuti od 1. januara.

Plan predviđa i uvođenje neoporezivog dijela zarade na 700 eura bruto zarade, kao i progresivnog oporezivanja zarada, time smanjujući na minimum sivu ekonomiju na tržištu rada.

Reforma poreskog sistema predviđa i povećanje stope poreza na dividendu, kao i uvođenje posebnog poreza na podizanje gotovine za pravna lica.

Najavio je i olakšice za preduzetnike i mikro preduzeća, uvođenje progresivnog oporezivanja dobiti pravnih lica.

“Novi izvori prihoda su i Usvajanje novog Zakona o igrama na sreću, kao i reprogram poreskog duga. Sa pomenutim povećanjima doći će do usklađivavanja penzija i drugih socijalnih davanja na godišnjem odnosno polugodišnjem nivou. Ovo je godina socijalne pravde”, najavio je Spajić.

Ovo je, kaže, samo prvi korak, a nastavak će biti usmjeren na reformu penzijskog sistema i optimizaciju javne uprave.

Spajić je saopštio da će sve ove mjere biti dio prijedloga budžeta za narednu godinu, kojeg će Skupštini dostaviti do 15. novembra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LipaLipa
Gost
LipaLipa

… ministar i mudro i pametno, prvo oporavak i stabilizacija ekonomije, budzeta, … pa onda povecanje zarada, jako je pametnan nacin, ukidanje doprinosa za zdrastvo, … naravno da postoe nacini za namicanje sredstava za lecenje, ustede, dodatni prihodi budzeta i sl. … aj’ zdravo, …

Martin
Gost
Martin

sto čini exel lelee

Oli
Gost
Oli

E kakve su ovo priče – ko u ovo vjeruje nije normalan.

janko
Gost
janko

Ako ovo uradite do 2032 ce te Biti na Vlasti..

Garinča
Gost
Garinča

Kakvi naucnici… pa “najbolji oporavak u istori” je oporavak od ekonomije koja nije radila mjesecima… samo ste uspjela 13% da se poboljsate od godine kada nijesmo radili… imate se cime diciti… kad smo ajvani…

Okle.
Gost
Okle.

Citam komentare i ne vjerujem koliko ima negativnih. kao da ne bi zeljeli da ovo postane stvarnost. Razumijemm da ima mnogo onih koje zovemo uhljebi i koji su zivjeli od prosle vlasti ne radeci NISTA pa im je svaki uspjeh ove noz u srce, ali morate biti realni. Ovo je odlican plan. Napred Spajicu i ne osvrci se, Crna Gora… Više »

Sembegar
Gost
Sembegar

Odlično je to što ste povećali budžet, još samo da povećate ljubav prema svojoj državi i smanjite popove i bićete najbolji!

Mojsije
Gost
Mojsije

Prepoznatljivi.Spajicevi planovi ,koji su izvan svake objektivne stvarnostiKao pulen Krivokapica slijedi njegovo sarlanstvo bez.zszora.Kako zadrzati klimavu vlast nego sa takvim obecanjima.Neodgovorna i neznavena uloga tzv.ekseparata.Sve se temelji na lazima .

Makarije
Gost
Makarije

Ko neće da uzme neka da meni😄😄😄😄😄😄

Moje ime
Gost
Moje ime

Realna prica.
Vidjecemo krajem iduce godine .

nikki
Gost
nikki

napravite odbrojavanje, 365 dana do najnize plaate od 450e, link neka odje vodi.. brzo ce to, a realnije je da nas vanzemaljci posjete

Tata
Gost
Tata

Najbolje ce ovu minimalnu zaradu osjetit vec unistena mala preduzeca koja ce morat da minimalnu zaradu povecaju na 450e dok ce samo u vladu skocit plate ako ovi strucnjaci ostanu a nadam se da nece, jer povecanje minimalnih zarada ce placati privatnici njima a posto je 90% privatno bice veselo a njima plata goreee… Ovo su eksperti kakvih jos nije… Više »

zarko
Gost
zarko

Čekam Meda, onda ću dvije napisati-)

Nino
Gost
Nino

E moj spajicu, ti mislis da smo mi ovce !!

Trt
Gost
Trt

Lijepe želje ali videćemo kako to ide i kuda ide .

Danilo
Gost
Danilo

Prošle godine sam zaključao prodavnicu. Ove godine sam je otvorio i gle čuda prodao sam nešto. Ja sam genijalni ekonomista i menadžer kakvog svijet nije video “ nikad u istoriji”.

itana
Gost
itana

Svaka vam je istina takva !

Kokot
Gost
Kokot

Evo da vidimo.Na papiru izgleda sjajno.Praksa je nešto drugo.CG ima potencijal da svi živimo udobno.

Ljudi
Gost
Ljudi

Nemojte da se igramo.Ovaj ministar je rekao da nova aviokompanija neće CG koštati nijedan € ,a danas imamo trošak od skoro 50 miliona.
Napraviće neki haos

Neko laže
Gost
Neko laže

Mora da su izbori blizu.

Valter
Gost
Valter

Potez očajnika.

Hunter
Gost
Hunter

Bravo Spajicu. Puna podrska🇲🇪💪

Mojsije
Gost
Mojsije

Sta sve isprica ovaj Spajic u doslihu premijera,sa namjerom da paralazima produzi vijek ovoj nakaradnoj Vladi.

Mladen
Gost
Mladen

Da neće ovo SPC da nam plaća zdravstvo konačno?

Mladen
Gost
Mladen

Mora da ce krijuci sa se zaduzi jos 2 milijarde

končar
Gost
končar

A vi nadoknade za majke ne možete isplatiti,a kamoli ovo.Ali, čekam reagovanje meda u toku dana da se malo nasmijem na ozbiljnu priču.

AntiX
Gost
AntiX

Udarila ga fiskalizacija u glavu👍

0101
Gost
0101

Možda ima još neko da vam vjeruje…ali ništa sto ste pričali evo godinu dana niste i ispunili. Prema tome vi ste prokockali naše povjerenje

Damjan M.
Gost
Damjan M.

Pa izdrzi jos malo, slusali smo 30 godina ove sto su nas ojadili pa mozemo i ove nove jos malo

LJubovic
Gost
LJubovic

Oce kao i sve ostalo sto su obecali.Ovo je obecanje ludom radovanje.

Tajfun
Gost
Tajfun

Gospodo Apostoli,samo posle 10 mjeseci od formiranja Vlade i kako vi kazete 70 posto prihoda od turizma u odnosu na 2019god,vi planirate rast prosjecnog licnog dohodka i td i td.KAKO STVORISTE TAKVE USLOVE ZA RAST DOHODAKA U “S P R Z E N O J ZEMLJI??????

Pajko
Gost
Pajko

Hahahahha, prvi si kad budete kretali put Spuža

KOMIT
Gost
KOMIT

Ovo ste isto pričali i prošle godine pred izbore. Godinu dana poslije toga: Poskupile osnovne životne namirnice, gorivo, hoćete da slatkiše stavite kao akciznu robu Nezaposlenost porasla Zaduženje države poraslo Broj oboljelih i umrlih od korone porastao Porastao broj ljekova koji se doplaćuju i pacijenti uglavnom moraju privatno da idu Porastao nacionizam Zatvorili ste jedbu avio kompaniju, otvorili drugu koja… Više »

Nikola
Gost
Nikola

To ces sprovoditi u Ljututuku, posto cete trajati jos veoma kratko

AntiX
Gost
AntiX

Nevjerovatno.Odakle pare za ovo?Mala napomena-ovakve mjere vide i do:penzioni fond ce preuzeti drzava?Nemoguce je bez preuzimanja penzionog fonda(300-350M eura dodatno)…zbirno to vam je naplata pdv-a(po zvanicnim podacima)…znaci…ostatak ide na trziste(para nece biti)?Nismo mi Svedska,nemojte zaboraviti.Ako vec hocete nesto tako,zabranite cash placanje👍Efektnije je,unistili ste sivu ekonomiju….Tesko ce ovo

heheg3
Gost
heheg3

Drzava preuzima finansiranje zdravstvenog osiguranja?? A odakle drzavi pare nego od gradjana? Problem je 56miliona godisnje za autoput, a minimum 200 milioma za zdravstvo nije problem?? I to 200 miliona bez centa ulaganja u zdravstveni sistem vec samo troskovi. Vi te pare morate uzeti od nas, e sad recite na koji nacin? Veci pdv, akcize? Ili cete jos milijardu da… Više »

Peja
Gost
Peja

Ako su ovo istiniti podaci, svaka cast. Ne podrzavam ovu Vladu, ali ako ovo sto obecavas i sprovedes u djelo imaces podrsku citave moje familije.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Peja do sad nije bleja. Ovo nijesu podaci nego magla.

Maris
Gost
Maris

A planiraju li povecanje penzija

ada
Gost
ada

DPS na aparatima

Alisa
Gost
Alisa

Oooooo,jos jedna zelja ,a do realizacije tesko sa Expertima… narode,dokle vise da vjerujete ??dan prodje,godina nikad.. Obrusavanju nikad kraja.😂😂😂😂

Pih
Gost
Pih

Katastrofa! Kad budemo u penziju dobro ce bit da primimo 140e

Paao
Gost
Paao

Is slajdova bi se reklo da se ne mijenjaju zarade no kako se zarade računaju

Rumija
Gost
Rumija

Ovo lici na predizbornu kampanju, kada svi lazu a narod placa. 30.avgusta prosle godine smo se jako nasamarili…

janko
Gost
janko

Gledas kroz dps sto se izivljavao nad ovim narodom..i kriz njihove sarene lazi..pitanje je zasluzuje jedan dio Naroda Spajica…

Ljudi
Gost
Ljudi

Ovo je kao sa turizmom .Ekstra sezona koja je odnijela hiljade života.Sad će da unište zdravstvo i pobiju ljude da bi povećali plate.Za koga vi ovo radite?Radite li ovo za stvarne ljude.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Ako mene izaberete ja obećavam minimalnu platu 1000€ a penzija najmanja 500€ zdravstvo ,školstvo, knjige i prevoz sve besplatno plus dječiji dodatak po djetetu 100€ hvala na podršci…. PS- ovo vazi sve dok ne prodju izbori a posle ćemo vidjet . Zar vjerujete ovom šarlatanu

statebriga
Gost
statebriga

Vrlo brzo ce se znati da li je ova prognoza realna. Ako jeste, imate glasove moje citave familije, i to 30-ak. A ako nije, zaista ne znam za koga bih glasao jer za stare ne nikako.

Festadjun
Gost
Festadjun

A svakako si glasala za ove

AntiX
Gost
AntiX

ovo ne da nije realno no….ovo je Svedska.Jedini nacin da ss ovo sprovede je zabrana cash transakcija(cak i za novine….hleb…)Lijepo je ovo ali…daleko smo mi mentalitetski od ovoga😤

Gaeta
Gost
Gaeta

izbori, na pomolu…Recite mu da legne malo!

Snjeg
Gost
Snjeg

Znaci uskoro izbori.Krenuli su sa populizmom i politikanstvom

990011
Gost
990011

Gorivo je poskupilo deseti put id kad su na vlasti, imamo 50.000 nezaposlenih… Kakve su ovo priče a kakvi su rezultati..

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Nema doprinosa…Pa jel’ ovo CG ide u komunizam. Znam da ide unazad vec godinu i vise, ali bas u komunizam.. Populizam i muljanje – idu izbori po svoj prilici.

Kika
Gost
Kika

Nema ovo veze sa komunizmom. Izdvajanja su bila bas velika u vrijeme socijalizma, mislim da je korektniji taj termin. Nismo bili pod ruskom cizmon.

BBBB
Gost
BBBB

Hahhahahhahahahahahaha od jada i muke da se nasmijem

Observer
Gost
Observer

Samim tim sto ce ukinuti obavezno zdravstveno osiguranje, podici ce prosjek plata. Nije to filozofija, gradjani ce osjetiti benefit ukoliko poslodavac bude to isplacivao radniku, ali pitanje je kakve to posledice nosi na opstem nivou. Ovo sto kaze za suficit budzeta u avgustu, zadrzavali su novac mjesecima ne bi li dosli do suficita. Prvi dan kada je drzava pustila ta… Više »

Jatox
Gost
Jatox

Bravo. Samo tako nastavite.

Vera
Gost
Vera

Ne znam zasto ali mi samo vi ulivate povjerenje

Nadmašeni
Gost
Nadmašeni

Blago tebi

Logan
Gost
Logan

Bas nam gorivo šteti zdravlju. Hvala što mislite na nas.

Danica
Gost
Danica

Od kada ste vi na vlasti mi placama vecu participaciju na ljekove. Evo konkretnog primjera, lijek Concor, bila participacija 0,30 eura a danas je 1,50 eura! Ostali ljekovi sa 0,30 na 0,40! Sto se tice specijalistickih pregleda misaona imenica, ljudi vise od godinu ne mogu da urade ultrazvuk srca, skener, magnetna…za obicne nalaze u jednoj prostoriji na stotine ljudi… skoro… Više »

Ljudi
Gost
Ljudi

Konkor je za penzionere bio besplatan,a sada je 1,50€.

C G
Gost
C G

Opet je nas Hari Poter izvadio carobni stapic! 🙂 A i matematika mu nije jaca strana: ako je prosjecna neto zarada u junu bila 530 EUR, kako to sa povecanjem od 17% daje iznos od 700 EUR !?
Ovo je prica namijenjena neukom sloju stanovnistva: glavnoj glasackoj bazi na koju ovakvi tipovi racunaju!

Sasa
Gost
Sasa

Ja cu tiobjasnuti ,sa povećanjem minimalca može se dići do tih 700 eura.

Niro
Gost
Niro

Tačno tako…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Znaš kako je on to zamislio. Da otpušti još 30-40 hiljada radnika sa najnižim platama, ka što su otpuštili 15 hiljada od kad su došli. Onda će skočit prosječna plata. Hrana skočila 30-50% od kad su došli, gorivo 25%. Klasični manipulanti i prevatanti.

Bosko mali
Gost
Bosko mali

Nemojte samo pricati…uradite nesto…povecajte vise jednom plate…dozvolite da se omladina zeni i udaje…da i onaj momak…djevojka sa srednjom skolom moze podizati djete na dostojanstven nacin…uvedite poreze na plate pomoraca

Kogo
Gost
Kogo

To kad se ti budes borio za hljeb po svjetskim morima i okeanima,trazi da ti ova drzava uzima porez jer donosis pare iz inostranstva.

kris
Gost
kris

a tih pomoraca je 100hiljada pa ce napunit budzet..

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

Bas me briga za zdrastveno i onako nas nece imati ko lijeciti u KBC jer svi napustaju ….Briga me sta Ministar masti i prica ….

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Bravo, samo naprijed !

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Avalska, još si tu ?

Hogar
Gost
Hogar

Nevjerovatni komentari.. #narod je stoka,uvijek bilo i biće.

Ljudi
Gost
Ljudi

Oni su pokazali da su šarlatani koje ne možete držati na riječ.Bojim se da će napraviti sa zdravstvom neku sprdnju poput ove sa ministarstvom sporta,samo što će nas ovo koštati života.

Zeman
Gost
Zeman

Jess’, pošto je zdravstvo bilo najstrašnije

Kriticar
Gost
Kriticar

Ako bude sve tako svaka vam cast,a posebno za zdravstvo gde se skoro sve placa ili se mora podmititi.

Mina
Gost
Mina

Spajic je strucan covjek,dobro je proracunao ,jos samo da realizuje.Plate se obracunavaju jednako svim zaposlenima,kod privatnika i drzavnoj administraciji.Na racun doprinosa za zdravstvo porasce neto plata.Jos samo da vlada smanji religiozni dozivljaj i dobice dobru ocjenu od gradjana.Nijesu tako losi ,s obzirom da ih Vucicev DF konstantno opstruira.Jos da smijene Braticku.

Loš
Gost
Loš

Ovo je toliko glupo da je prosto nevjerovatno da su ovo predložili.Kao da u CG žive majmuni.Uništiće zdravstvo i dovesti opstanak nacije u pitanje.Ne može zdravstvo da funkcioniše bez novca od doprinosa .Toga bi se neko śetioNe zaboravite da je najveći broj ljekova i zdravstvenih usluga kod nas skoro besplatan..Ili misle da podignu plate,a zdravstvo preorijentišu na privatni sektor da… Više »

Festadjun
Gost
Festadjun

Kad pogledaš ako je onoliko ljudi napravilo prihod od 140M u 2020 godinu onda je bas slaba bila 2021 kolike su gužve bile.

Aloalo
Gost
Aloalo

Spajicu ostvari to i glasace 2/3 Crne Gore za tebe. Zelim ti srecu a i nama da to ostvaris.

Krajcer
Gost
Krajcer

Koje druze jesi li lud. Pitaj nekog ekonomistu ako poznajes, ovo je lazavina

Ljubo.
Gost
Ljubo.

Napraviće haos.Ovo je toliko pametno da se do sada niko.toga nije śetio?Da li ste vi normalni.?Kako će da funkcioniše zdravstveni sistem zasnovan na doprinosima.Znate li da običan pregled kod specijaliste košta 30-50 €.Labaratorijski nalazi od 10-50 € O operacijama da ne pričamo.To je neodrživo.Rekao BiH budalasto

onako samo
Gost
onako samo

Nažalost danas može svako pričati što hoće, a da ne snosi posljedice izgovorenog. Populistička priča uoči vanrednih parlamentarnih izbora i ništa više od toga.

Pero milacic
Gost
Pero milacic

Pa o realno s obzirom da cijene skacu u nebo tako da na isto cemo biti…FOLIRANTI

Freedom
Gost
Freedom

Ako to sve postignete imacete podrsku srednje i radnicke klase.penzionera i onih sto godinama primaju minimum zarade. Samo kad budete uskladjavali te zarade nemoj da bude isto i onom sto ima 800 e.kao i onom sto ima 300 e. Tako i penzije.kao sad sto ste povecali 1.5 e.na penziju 160 e. Onaj ko radi u dobrom preduzecu ima i dobru… Više »

Daks
Gost
Daks

Pa ovo je fenomenalno, kad je povećanje plata! Oktobarska jel da? Super!!! A šta ako ne bude tako?

Milo
Gost
Milo

Od 1. Januara se ukida zdravstveno,nauci da citas

Regan
Gost
Regan

Budalastina! Koliko iznosi prihod fonda zdravstva? Odakle ce da finansiraju taj iznos? Ako misle da finansiraju fond za zdravstveno iz PDV onda moraju da izmijene totalno zakon o zdravstvenom osiguranju da izmijene zakon o pdv druge poreske zakone, zakon o budzetu. Pa da fond se finansira iz dotacija budzeta jer nece imat sopstvene prihode. Povecanje minimalne zarade na iznos od… Više »

Nadalina
Gost
Nadalina

Prvo aprilska Sala snila baba sto joj Milo bill au koliko ovaj jadan narod zavlacite sa vasim bajkama

Ekspert
Gost
Ekspert

Kampanja za izbore vec pocela? 😏

freeMNE
Gost
freeMNE

Oće li privatnici isplaćivati ove zarade ili samo ovi “na budžetu”

MijoN
Gost
MijoN

Ako uspiješ sa ovim, a zadržiš cijene da ne rastu u nedogled, pa druže glasaću te sto narednih godina, meni je u suštini jedino i bitan taj standard, ništa me drugo ne interesuje, kad ja mogu đeci patike da kupim, sve je drugo lagano podnijet

Primorac
Gost
Primorac

Zasto porez na dividendu? Zasto ne povecate penzije? Kapitalni budzet koliko iznosi???

Dzamisljena osa
Gost
Dzamisljena osa

Kakva bajka 😄

Sova
Gost
Sova

Predizborna bajka.

Ffffffffff
Gost
Ffffffffff

Spajiću ti si jedini expert u ovoj vladi…samo ovo izguraj i imaćeš podršku….svi ostali ostavke i da ih ne vidimo više….sad će Medo “stručne” analize…

Snjeg
Gost
Snjeg

Ako izgura znaci porast ce broj nezaposlenih a o cijenama da ne pricamo.

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

A PENZIJE..??? 🥵🥵🥵

Bnjj
Gost
Bnjj

Podrška ovo bi bilo divno. Treba ljudima dati šansu brzo će 2022 i kraj te godine

Milisav
Gost
Milisav

Svaka cast za odluku, samo da ne bude nismo predvidjeli druge parametre. E da je srece da o ovome pricamo svaki dan. A ne dje se ko krsti i ko mu je čukundjed bio.
Da je vječna 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Ivana
Gost
Ivana

Mogu oni staviti da je minimalna zarada i 1000e ako oce, ali ukoliko Vlada nastavi da uvodi restrikcije privredi zbog korone, bojim se i da ce ovaj novi minimalac od 250e biti izazov.

Informator
Gost
Informator

Politički marketing za opstanak vlade.

Nikk
Gost
Nikk

Ako ovo urade svaka im čast. No me strah da je ovo “obećanje ludo radovanje”

Tamo neki
Gost
Tamo neki

. Izborna kampanja je pocela, ovaj planira da osniva svoju stranku pa obecava med i mlijeko, a vecina naroda navikla na lazi politicara ce da povjeruje. Nista od svega ovog nece bitt vjeruj mi.

Loa
Gost
Loa

Pa nije rekao da ce ovo biti za 10 god,vec da neplacanje zdravtvenog krece vec od Nove Godine tako da cemo vec za 3 mjeseca vidjeti je li istina

Jasna
Gost
Jasna

Upoređivanje sa 2020 godinom? Broj umrih od covida, u istom periodu ne upoređuješ?
Akcize na gorivo da smanjite…. pa, da pričamo.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ako bi ovo uspio, vladao bi 100 narednih godina.

Anita
Gost
Anita

A cijene ce predpostavljam i dalje da rastu, onda dodjemo na isto kao sad😂

Nina
Gost
Nina

Ako Ako

MISKO AJKULA
Gost
MISKO AJKULA

znaci li to da 100 eura koje dajem svaki mjesec za zdravstvo ide meni u dzep? ili ce ic firmi 🙂

Z'bant
Gost
Z'bant

Radniku u džep ide, bruto zarada ostaje ista tj poslodavcu ostaje isti trosak

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo, podrška Vladi. Ako ostvarite i 50% od ovaga biće sjajno

king
Gost
king

nikad podrška ovakvoj vladi. jer je upravo nikakva i tuđa

Send this to a friend