Ekonomija

MBA: Podsticati razvoj hostelskog turizma

Montenegro Biznis Alijansa (MBA) saopštila je da je angažovana na stvaranje što podsticajnijeg poslovnog ambijenta kao neophodnog uslova za razvoj biznisa u svim sektorima, i da je stoga važno podsticati razvoj hostelskog turizma.

“MBA ima formirane odbore u svim strateškim sektorima, pa tako i za sektor turizma, konkretno hostelskog turizma. Članovi tih odbora, pored predstavnika MBA su predstavnici javnog sektora, opština i eksperti iz tih oblasti. Na nedavnom sastanku Odbora MBA za hostelski turizam razmatrala se i mogućnost da se u eventualnim budućim programima vezanim za podsticajne mjere uključi i sektor hostelskog turizma, sa posebnim akcentom na hostele registrovane kao društva s ograničenom odgovornošću”, navode iz MBA.

Cilj je, kako sitiču, da se na taj način podstakne legalno poslovanje u ovoj oblasti. Svjedoci smo da se povećao broj seoskih domaćinstava koja legalno posluju nakon sprovođenja Programa podsticajnih mjera, što je svakako pun pogodak.

“Ocjenjujemo da bi se isto dogodilo ukoliko određene podsticajne mjere obuhvate i hostele registrovane kao društva s ograničenom odgovornošću. Dakle, povećao bi se broj hostela koji legalno posluju. Sve ovo je i u skladu sa opredjeljenjem Vlade da se intenziviraju aktivnosti svih relevantnih subjekata u pravcu smanjenja sive ekonomije”, dodaju iz MBA.

Send this to a friend