Ekonomija

Medenica v.d. direktora ŽICG

Odbor direktora Željezničke infrastrukture juče je za vršioca dužnosti direktora ŽICG postavio Zdravka Medenicu.

Medenica je na poziciju došao umjesto dosadašnjeg izvršnog direktora Željezničke infrastrukture Ljubiše Ćurčića.

Željeznička infrastruktura Crne Gore je akcionarsko društvo osnovano, 7. jula 2008. godine, saglasno Strategiji restrukturiranja Željeznice Crne Gore.

U svojstvu upravljača infrastrukture, kao javnog dobra u opštoj upotrebi i vlasništvu države Crne Gore, Željeznička infrastruktura izgrađuje i investira u željezničku infrastrukturu, brine se o njenoj modernizaciji i održavanju, osigurava pristup i dodjeljuje infrastrukturne kapacitete svim zainteresovanim željezničkim prevoznicima, koji ispunjavaju zakonske uslove, određuje naknade za korišćenje infrastrukturnih kapaciteta, izrađuje i objavljuje red vožnje, organizuje i reguliše željeznički saobraćaj.

Jedna je od prvih kompanija u Crnoj Gori, koje su prihvatile Kodeks korporativnog upravljanja Montenegrobeze i njegovu primjenu.

Medenica je na poziciju došao umjesto dosadašnjeg izvršnog direktora Željezničke infrastrukture Ljubiše Ćurčića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Primjer kosarke
Gost
Primjer kosarke

Bravo za Medenicu, covjek iz struke , konacno u Crnoj Gori dolaze strucni ljudi koji su mjerodavni za ocuvanje i razvoj preduzeca

Pjer
Gost
Pjer

Ove nema ko moze razviti

Dejan
Gost
Dejan

Ako je Medenica covjek iz struke mogu da kazem samo hahahah. Covjek koji je masinksi inzinjer i citav zivot odrzavao vozni park.

Send this to a friend