Ekonomija

Mediji iz Republike Srpske doputovali u Crni Goru avionom Air Montenegro

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) i nacionalna avio kompanija Air Montenegro organizovali su studijsku posjetu najznačajnijih medija iz Republike Srpske koji tokom vikenda borave u Crnoj Gori, saopšteno je iz NTO CG.

Kako navode, predstavnici televizija RTRS, ATV, ELTA TV, RTV i BN i portala Mondo doputovali su u Crnu Goru novim letom kompanije Air Montenegro na relaciji Banjaluka – Tivat, koji je uveden 27.juna i koji će se obavljati do 5.septembra, dva puta sedmično, petkom i nedeljom.

“Nakon uspješne promocije destinacije, koju je NTOCG, organizovala početkom juna u Banja Luci i Bijeljini, biće ovo odlična prilika da se novinari, kroz obilazak primorskog regiona, upoznaju sa bogatom i raznovrsnom ponudom Budve, Kotora i Tivta i da svojim gledaocima i čitaocima prenesu dah ljeta i ljetnju atmosferu iz ovih primorskih destinacija”, dodaju iz NTO CG.

Ističu da je danas je u kompleksu Slovenska Plaža organizovan susret predstavnika medija sa direktoricom NTOCG Anom Tripković Marković, direktorom nacionalne avio kompanije Air Montenegro Predragom Todorovićem i direktoricom Lokalne turističke organizacije Budva Majom Liješević.

“Za novinare je organizovan obilazak Starog grada u Budvi uz pratnju vodiča, kao i panoramska vožnja brodom, a posjetiće i plažu Trinčića zalaz, gdje će imati priliku da degustiraju mediteranske specijalitete”, navode iz NTO CG.

Dodaju da će u nedjelju, oni obići neke od najljepših i najprepoznatljivijih lokacija u Tivtu i Kotoru kao što su Ljetnjikovac Buća, marina Porto Montenegro, Stari grad u Kotoru i dr.

“Turisti iz Republike Srpske rado su viđeni gosti na crnogorskom primorju, a ovog ljeta, imajući u vidu uspostavljanje direktne avio linije iz Banja Luke ka Tivtu, očekuje se rast turističkog prometa sa ovog važnog regionalnog tržišta”, zaključuju iz NTO CG.

Send this to a friend