Ekonomija

Medojević: Ko ima interes od bacanja 100 miliona eura za modernizaciju TE Pljevlja firmama DPS-a

Nebojša Medojević

Ko ima interes od bacanja 80-100 miliona eura za takozvanu modernizaciju Termoelektrane Pljevlja firmama Demokratske partije socijalista? Ko ima interes da nakon “rekonstrukcije” isporučuje 8-10 miliona eura kreča godišnje. Radnici Rudnika i TE Pljevlja sigurno ne, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Nastavak pogubne politike DPS-a da građani i poreski obveznici, plaćaju gubitke i dugove, a režimski tajkuni i njihovi ljudi u upravama preduzeća skidaju kajmak i uzimaju milione je neprihvatljiva. Nadležni državni organi bi morali ispitati, da li se iza stavova zagovornika bacanja državnih para u tzv. “rekonstrukciju” TE Pljevlja kriju i lobistički interesi kompanija koje očekuju masne profite iz tog scenarija”, ističe Medojević.

Traži energetski, ekološki, ekonomski, finansijski održiva rješenja.

“A ona postoje. Da građani Crne Gore plaćaju ekološke kazne i struju iz TE Pljevlja koja je drastično skuplja od uvozne je kriminal”, tvrdi Medojević.

Ističe da TE Pljevlja nema budućnost.

“Proizvodnja energije na lignit će vrlo brzo biti zabranjena. To je pitanje par godina. Oni koji sad zagovaraju tzv. “modernizaciju” uzeće milione u džep, a radnici će svakako ostati bez posla u TE Pljevlja. Rudnik uglja treba da traži poslovne alternative sa EPS i njima isporučuje ugalj, za šta postoji interesovanje i potražnja (naravno po tržišnim i realnim cijenama, a ne po Acovim cijenama). I neke druge alternative (ekološka cementara, elektrana na bio masu i sl.) su u igri”, navodi Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Tačno je ovo

Ffffffffff
Gost
Ffffffffff

Ovaj Medo se u sve razumije…pazite da ni ga ne ukradu….

NHM
Gost
NHM

Rovčo, oli ga puštit ovako da ti se miješa u struku… čuš mene u korito?

Send this to a friend