Ekonomija

Medojević: Nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom Krivokapića

Nebojša Medojević ( Lider PzP)

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević je saopštio da je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom premijera Zdravka Krivokapića. Medojević poziva premijera da ne bruka državu i podnese ostavku.

“Nastavljen je šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom Krivokapića. Sredinom maja iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta i šverceri su uzeli 25 miliona eura čistog profita”, naveo je Medojević.

Kako navodi, međunarodni partneri (eufemizam za SAD, UK, NATO I EU) su potvrdili njegove tvrdnje.

“Krivokapić je odobrio šverc 94 kontejnera cigareta, a osnovano se sumnja da je on njegovi ljudi iz vrha vlasti uzeli između 9 i 10 miliona eura. I šta sad? Medo je opet u pravu. Da ima prst obraza i mrvu državničkog dostojanstva odmah bi podnio ostavku. Zbog šverca”, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima pod režimom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića 100 eura po master kejsu je išlo ljudima u vlasti.

“Najviše, naravno njemu i bratu, ali svoj dio ima i šef ANB-a, direktor policije, direktor Carine, ali i probrani carinici, granični policajci, operativci ANB-a. Po tom cjenovniku 9,4 miliona eura je otišlo u džepove i ljudima iz ove vlasti. Najviše premijeru, šefu ANB-a i direktoru policije”, dodao je Medojević.

Ističe da je pored toga na ulicama Crne Gore i prva tri mjeseca 2021, na crno prodato oko 200 tona cigareta (bez plaćenih akciza i PdV), gdje je zarada švercerima bila 10 miliona eura, a državni budžet je oštećen za 20 miliona eura.

“Krivokapić kaže da neće da komentariše rekla-kazala priče. Pobjegao je sa kontrolnog saslušanja o švercu u Odboru za bezbjednost, koji je Predsjednik Odbora Milan Kneževića zakazao povodom moje inicijative. Zašto je bježao ako nema veze sa švercom? Sjajna prilika da mi saspe u lice istinu i demantuje moje tvrdnje?”, saopštio je Medojević.

Napominje da je pobjegao, jer zna da je to što priča istina.

“I tu istinu znaju u ANB-u. Zato je potrčao da, bez mišljenja Odbora za bezbjednost, imenuje svoga ortaka u švercu Vukšića za direktora ANB-a. Krivokapić, mora da zna da se 94 šlepera cigareta ne može “provući” kroz Crnu Goru, a da nadležne službe ne saznaju sve detalje”, dodao je Medojević.

Prema njegovim riječima Krivokapić je odobrio šverc i naložio šefu ANB-a Dejanu Vukšiću i direktoru policije Zoranu Brđaninu da obezbjeđuju ovaj transport.

“Ja da sam premijer Crne Gore, pozvao bih specijalnog tužioca i dao mu nalog da odmah procesuira sva lica koja su uključena u šverc cigareta. Premijer treba da vodi zemlju i da bude obavješten o svim važnim dešavanjima u zemlji. A Krivokapić od mene traži dokaze. Dokaze treba da traži od Katnića. Po Ustavu i zakonu on goni počinioce krivičnih djela”, poručio je Medojević.

Poručuje da od njega trebaju da traže saznanja i analize,” jer se ja decenijama bavim borbom protiv organizovanog kriminala, dok ste vi ljubili ruke Radmili Vojvodić“.

“Premijer mora da zna: ime broda kojim dolaze cigarete u Bar, ime agenta koji prihvata tovar na brodu, ime špedicije koja mijenja originalnu dokumentaciju i cigarete nastavljaju put kao druga roba, imena carinika koji dopuštaju da cigarete izlaze iz skladišta u Luci Bar pod lažnom deklaracijom kao druga roba i tačne lokacije 3 magacina u slobodnoj zoni Luke Bar koje je Katnićev tim zaobišao prilikom poslednje inspekcije”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima ovaj premijer je u 62 godini ušao u šverc cigareta jer više od Gospoda i Crkve, voli pare.

“Da Krivokapić nije uključen u šverc, ovih 94 kamiona bi bili zaustavljeni, vozači pohapšeni i 940 tona cigareta zaplijenjeno. Organizatori, agenti, korumpirani carinici, policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni. Kako se ništa od toga nije desilo, jasno je da je vrh vlasti pomagao logistički švercerima i da je za tu “uslugu” plaćena uobičajena tarifa koja se decenijama plaćala braći Đukanović”, istakao je Medojević.

Poručuje da niko ne bi rizikovao pad robe vrijedne 100 miliona eura bez prethodnih garancija vrha vlasti i službi da je put siguran.

“Tragovi ostaju, svjedoci su tu (doduše poneki se nađe sa rupom od metka), tragovi novca se teško brišu (posebno kada imate alavu i bahatu porodicu). Premijer, ministar finansija, šef ANB-a i direktor policije su u teškom kriminalu. Da sam ja Premijer već bi bili u Spužu. Država treba da se voli i gradi, obnavlja i diže iz pepela poslije 30 godina pljačke i otimanja. Ne može, Krivokapiću, da se pljačka. Ja znam da ti je Milo idol, ali ti nijesi on. Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
@lexa
Gost
@lexa

Primjećiješ li da si dosadan.
Stičem urisak da ti je krivo što nijesi u toj šemi.

Lavica
Gost
Lavica

Imaš li što drugo reći obrazati,ako ga imaš bar malo.

eko
Gost
eko

Svima vama je Milo idol.

Send this to a friend