Ekonomija

Medojević pita Abazovića: Ko je ubacio i prodao 12 šlepera cigareta i oštetio budžet za preko 11 miliona eura

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević pita potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića ko je ubacio i prodao 12 šlepera u Crnu Goru u julu i oštetio budžet za preko 11 miliona eura.

“U julu 2021. država je naplatila akciza na cigarete u ukupnom iznosu od 5,4 miliona eura. Prosječna potrošnja cigareta u julu, kada u državi boravi 200.000 turista (prema zvaničnim podacima TO) potrošnja cigareta je minimum 200 tona, što znači da je akciza od 73,25 eura na 1000 cigareta naplaćena za regularno uvezenih 74,4 tona cigareta. Kupljeno je i popušeno oko 200 tona cigareta u julu, a regularno je oporezovano samo 74,4 tona cigareta”, saopštio je Medojević.

Zbog toga je on postavio pitanje koordinatoru svih službi bezbjednosti, šefu Biroa za specijalna dejstva, predsjedniku Savjeta za borbu protiv korupcije i šverc Dritanu Abazoviću.

“Ko je uvezao najmanje 120 tona cigareta koje su prodate na crnogorskom crnom tržištu bez plaćanja akciza? Ko je odgovoran u policiji, ANB-u za ulazak 12 šlepera cigareta u zemlju, njihovo skladištenje u magacinima i distribuciju do dilera na ulici? Ko je odgovoran što je država izgubila minimum 8,8 mil eura prihoda od nenaplaćenih akciza (120.000 kg x 73,25 eura) samo za mjesec jul. Tu je još i 2,5 miliona nenaplaćenog PDV-a”, navodi Medojević u saopštenju dostavljenom medijima.

Možda bi, kaže on, koordinator svih koordinatora službi bezbjednosti, mogao da odgovori na prosto pitanje: “ko je i kako ubacio i prodao 12 šlepera cigareta na ulicama Crne Gore samo u julu?”

“Nadam se da nije teško pitanje jer ipak ovo je ekspertska Vlada koja je sastavljana samo po meritokratskom principu. To su sve munje žive. Ako Koordinator svih koorinatora nema odgovor, onda ja otvoreno sumnjam da neko iz vrha ove Vlade uzima dio novca od švercera da bi ih i dalje štitio”, zaključio je Medojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanjin
Gost
Sanjin

Medo, Krivi je kriv.

eko
Gost
eko

Ma za tebe je mickey doktor….pa i ekonomije😂

Nikola
Gost
Nikola

Da,i?! Ppdrzavas iste ove koje pljujes…. Kakav li si ti, kad su oni onakvi…

Milić
Gost
Milić

Meda najviše vole simpatizeri Dps-a

Dgra PG
Gost
Dgra PG

Meda ne voli ama baš niko. I to sa velikim razlogom. Naime tokom godina izdao je bukvalno SVAKOGA na političkom nebu Crne Gore. I Crnogorce i Srbe i Muslimane i Albance, i to u više navrata.

Vladimir
Gost
Vladimir

što neko ne privede ovog čovjeka na informativni razgovor možda on zna nešto što mi neznamo

Patriota1
Gost
Patriota1

Medojevicu cijeli zivot si opozicija tebe i sve vas iz DF Abazovic je namagarcijo kao niko do sada 😃😃😃😃

Mico
Gost
Mico

Zovite sergeja 😂😂😂😂😂😂😂
ma samo reLJaksirano !!!

Alokin
Gost
Alokin

Medolino ne miruje ni kad je vrijeme odmora… To legendo zasmijavaj malo narod… Obori vladu ako si vec toliko dobar i isorqvan, ne mlati bez veze

Boki
Gost
Boki

Očigledno ga je Abazović popušio.

Dritan
Gost
Dritan

Ne znam vjeruj mi. Ne mogu da se sjetim. Nista me ne pitaj. Nijesam odavle

nikola
Gost
nikola

Medo okle mislis da su pare za ulje koje treba da se podjeli ugrozenim gradanima,znas li ti koliko to kosta

Luka
Gost
Luka

Čekaj da se sjeti…🤔🤔🤔

Niksic
Gost
Niksic

Medo ko tebe nesto pita

Brzak
Gost
Brzak

Ako Medo laže onda ide u zatvor a ako je istina onda ovi drugi koje Medo optužuje !

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Zovite Sergeja

Banja F.
Gost
Banja F.

Medo bi u Prvu banku, ne bi on da Rusi.

Miso
Gost
Miso

Kako ce ti odgovori ti n’a to kad nezna ko mu je nudio 21 milion zovi Sekulovica!

Barka
Gost
Barka

Zbaci Vladu i prestani da mlatis. U suprotnom, kad sve tako dobro znas, a ne reagujes institucionalno, nego ovako ulicarski, ti si saucesnik. Mendo

Send this to a friend