Ekonomija

Medojević: Spajić i Milatović uz pomoć eksela i apostolske moći za mjesec otvorili 32 hiljade radnih mjesta

Nebojša Medojević/ Foto: Screenprint RTCG

Mickej & Jakov su uz pomoć excela i malo apostolske moći za jedan mjesec “otvorili” 32 hiljade novih radnih mjesta, kazao je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, komentarišući tvrdnje  ministara Milojka Spajića i Jakova Milatovića o porastu broja zaposlenih u Crnoj Gori.

“Da su mlađani ekonomski eksperti Milojko Spajić i Jakov Milatović pravi ideoloski nasljednici komunjara i ubica naše ekonomije Đukanovića i Vukotića najbolje se vidi iz iste sklonosti kao zloupotrebi statistike i švercovanju podataka.Tako mi je zapao za oko podatak koji su plasiralo Mickej & Jakov da u Crnoj Gori ima 202 hiljade zaposlenih. Znao sam da se radi o švercovanju podataka za potrebe njihove prevare poznate pod radnim nasslovom “Evropa sad, Grčka sjutra” ili po narodski “provizije nama, računi Vama””, poručio je predsjednik Pokreta za promjene.

Naime u mjesečnom pregledu za septembar, kaže Medojević, Monstat je objavio da je broj registrovanih zaposlenih u periodu od januara do avgusta ove godine bio 152 hiljade.

“Prilikom objavljivanja istih podataka u mjesečnom pregledu za oktobar odjednom je nedostajala cifra o broju zaposlenih. Da bi nakon “šminkanja” i “obrade” u Centralnom komitetu broj zaposlenih u “dorađenom” mjesečniku, za period od januara do oktobra 2021. godine porastao za nevjerovatnih 32 hiljade. Nakon “obrade” broj zaposlenih u Crnoj Gori je sad 184 hiljade”, pojasnio je Medojević.

Dakle, naglasio je Medojević,  Mickej & Jakov su uz “pomoć excela i malo apostolske moći za jedan mjesec “otvorili” 32 hiljade novih radnih mjesta”.

“Ako premijer može da pomjera brda mislima, mogu i excel apostoli da izmisle 32 hiljade zaposlenih. Za potrebe propagande njihove stranke, kad već nema konkretnih otvaranja fabrika, i poslova, dopušteno je i lagati. Ali problem je što su u laži kratke noge. Ako ministri ovako kreiraju “nova” radna mjesta koja su izgleda rezultat “stelt” ( nevidljive) tehnologije, onda možete misliti šta će raditi sa opasnim i prevarantskim obećanjima za povećanjem plata. Može na papiru, na ekranu. U Excelu”, ocijenio je lider PzP-a.

Prema njegovim riječima, da su ministri opet posegnuli za omiljenom komunističkom propagandom koja se upravo zasniva na lažima i fatamorganama statistike, kako kaže “pokazuje i prosti uvid u izvršenje budžeta za period od januara do oktobra 2021.”

“U periodu januara do oktobra 2021. naplaćeno je na ime poreza na dohodak građana samo 96 miliona eura, što je 20 miliona manje od plana koji je bio 116 miliona. Ako je istina da se u septembru i oktobru otvorilo novih 32.000 radnih mjesta , onda je i prihod budžeta za ime poreza na zarade morao biti veći od planiranih 116 miliona A prihod po ovom osnovu je manji za 20 miliona od planiranog u Budžetu za 2021”, dodao je Medojević.

Ako je broj zaposlenih za samo dva mjeseca porastao za preko 20 odsto, pojašnjava Medojević, onda bi i naplata poreskih prihoda po tom osnovu trebala da bude makar “20 odsto veća, a ne manja”.

“Očigledno da tih 32.000 postoje samo u power point prezentacijama i excel tabelama Mickeja & Jakova. Koliko su ovo radili na brzinu, toliko su se upetljali u friziranje brojeva i naduvavanje broja zaposlenih da su zaboravili da iskontroliđu podatke za isti period”, istakao je jedan od lidera DF-a.

Kako je naveo, u mjesečnom pregledu za septembar piše da je za period 01.-08. 2021. zaposleno 152 hiljade ljudi.

“Ali u friziranom mjesečnom pregledu piše da je u istom periodu (01-08.2021) radilo čak 193 hiljade ljudi – 39.000 više. Ćiribu- Ćiriba. Kad drugi put švercujete i obmanjujete narod , pomislite makar da ima neko ko to prati i ko čita. Ne LAŽITE VIŠE AKO BOGA ZNATE”, zaključio je Medojević.

“>

15

avatar
1000
15
0
0
 
15
DarijaGrunfAsdfDzoIIISoko tica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

Zašto im daješ podršku u Skupštini, sram te bilo. Uzaludna ti je priča isti si.

Grunf
Gost
Grunf

Ti da se pokriješ ušima i ćutiš!

Asdf
Gost
Asdf

Cuti !

DzoIII
Gost
DzoIII

Ako je sve kao sto kazes a toliko puta do sada ste isto pricali zasto neko (jedan od vas)iz df ne obori vladu?Ovako pricati a istu drzati u zivotu jeste saucesnistvo znaci isti ste,Jel vidite vi koliko ste patetični???

Soko tica
Gost
Soko tica

Vala neces ulazit u vladu ni ti ni DF . Da ste sto valjali davno bi sze bili u vlast . A ovako aj polako medeni .

Milić
Gost
Milić

Nema srece u Cg sa Frontom i Dps-om

pametovanje
Gost
pametovanje

srusi vladu i pisti pricu

Rozaj
Gost
Rozaj

Medo, u tvoja Pljevlja zaposljeno je je 300-400 radnika u zadnjih godinu dana, ali ni jednog muslimana nema zaposljenog, o tome nam pricaj

BOSS
Gost
BOSS

Medo obali vladu

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Evo ga 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

nenad.mne
Gost
nenad.mne

Koja je suština ovakvih javljanja ovoga pauna? Samo reklamerstvo i želja za pažnjom, a kada treba nešto, konkretno, učinjet, nema ga na mapi! Oli nam, jednom, objelodaniti tvoje uspješne ekspertske usluge? Oviće i dalje lagati, a ti ćeš ih držati tu đe jesu?

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Mickey & Jacob prodaju maglu a 🐻 i dalje spava u četničkoj jazbini.

Hleb
Gost
Hleb

Vidimo kakvi ste vi iz DF stručnjaci po poslovanju EPCG…sta se tamo radi moj medoni

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Što se inatiš sa gradjanskim strankama nekad smo te i mi podrzavali što ne srušiš ovu vladu sa Crnogorcima i završimo sa ovom komedijom….

Hafiz
Gost
Hafiz

Za Njih je Excell kakva-takva baza podataka, a za Meda je svaka
gdje može da umiješa prste barem kao stručni kosultant.

Send this to a friend