Ekonomija

Menadžment Volija: Od 2018. zahtijevamo kontrolu i dodatno skeniranje robe o našem trošku

Foto: Kompanija Voli

Iz kompanije Voli saopštili su da se od 2018. godine kontinuirano obraćaju Upravi prihoda i carina, Upravi policije, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Slobodnoj zoni Luke Bar, kao i Carinarnici PJ Podgorica, sa zahtijevima da se prekontroliše i izvrši dodatno skeniranje robe o trošku kompanije.

<<<Katnić: Carinska zona bila glavni cilj šverca pola tone kokaina vrijednog 15 miliona eura, a ne kompanija Voli<<<

Menadžment kompanije Voli oglasio se nakon što je u srijedu, 12. januara, u njihovom magacinu u Zeti pronađeno pola tone kokaina u paketima sa bananama.

Iz kompanije  Voli poručuju da će nastaviti da šalju precizne informacije i traže detaljnu analizu, dok se ne budu stvorili uslovi da budu zaštićeni od sličnih situacija i mogućnosti podmetanja kompaniji.

Saopštenje menadžmenta kompanije Voli prenosimo integralno:

Kompanija Voli, koja je u vlasništvu Dragana Bokana i Evropske banke za obnovu i razvoj, više od četvrt vijeka uživa ugled zakonitog i društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, poslovne reputacije koju prepoznaje i priznaje biznis zajednica Evrope.

Kao što je poznato suočili smo se sa neočekivanim i šokantnim incidentom u vezi sa sumnjivom pošiljkom dospjelom u LDC Voli. Iskustvo je pokazalo da kada su u pitanju konkretno banane, uvijek postoji veliki rizik da se sa pošiljkama robe namijenjene našoj djelatnosti nađe napuštena roba sumnjive supstance i veoma smo svjesni velike i otvorene mogućnosti zloupotrebe pošiljki, a samim tim i vrlo predostrožni.

Iz tog razloga se od 2018. godine obraćamo kontinuirano svim nadležnim organima tj. Upravi prihoda i carina, Upravi policije, kao i MUP-u, Slobodnoj zoni Luke Bar, kao i Carinarnici PJ Podgorica, sa zahtijevima da se prekontroliše i izvrši dodatno skeniranje robe o trošku kompanije Voli. Nastavićemo da šaljemo precizne informacije i tražimo detaljnu analizu, dok se ne budu stvorili uslovi da budemo zaštićeni od sličnih situacija i mogućnosti podmetanja našoj kompaniji, u želji da unaprijedimo saradnju sa nadležnim organima s zajedničkim ciljem, za dobrobit kompanije Voli i građana Crne Gore.

U ime Uprave kompanije, čestitamo našim zaposlenima koji su pokazali ličnu i profesionalnu odgovornost, savjesno obavljanje radnih zadataka i dosledno poštovanje etičkih normi, a iste će Kompanija adekvatno nagraditi.

Ovim putem pozdravljamo aktivnost Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, Uprave policije, Upravi prihoda i carina i čestitamo im na visokom nivou profesionalnosti i na brzoj i efikasnoj akciji i zakonski sprovedenom postupku u kojem su utvrđene sve relevantne činjenice koje se odnose na ovaj slučaj.

Hvala i većini crnogorskih medija koji su na profesionalan i objektivan način informisali javnost što nije bio slučaj sa dijelom crnogorskih i regionalnih medija.

Za nas kao privredno društvo koje posluje gotovo tri decenije, najvećeg poslodavca u Crnoj Gori, najvećeg poljoprivrednog proizvođača u Crnoj Gori, kompaniju od velikog privrednog značaja, čiji su poslovni principi od prvog dana postavljeni u skladu sa strogim etičkim normama, sve ovo predstavlja još jedan izazov iz kojeg smo mnogo naučili i iz kojeg izlazimo još više ujedinjeni, kompaktniji i spremniji za neočekivane situacije na koje velika privredna društva širom svijeta nisu imuna.

Šteta koja nam je učinjena u pokušajima da se naruši reputacija Kompanije, javni pozivi na linč i stigmatizacija, od onih koji su dužni da se ponašaju suprotno pokazanom, zanemarljiva je u odnosu na činjenicu da smo pokazali da smo odgovoran, organizovan i legalan sistem.

Hvala potrošačima, Privrednoj komori i Crnogorskom udruženju poslodavaca (CUP), kompletnoj privredi, poslovnim partnerima i prijateljima na iskazanoj podršci proteklih dana i povjerenju koje smo još jednom opravdali.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪❤❤❤

Podrška za Voli i gdina.Bokana.

Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Ovo znači spajic će novi kredit krijuci da digne

delboj
Gost
delboj

Vi ste nasi! I nornalni, i posteni. I market evropskog nivoa. A to sto ovi udaraju na sve Crnogorsko sto dobro radi, a zbog tajkunskih uskoka iz Srbije. To macku o rep.

No name
Gost
No name

Bravo za Naš Voli Voli mora da se Voli a za ovaj kokain treba Pitati Abazovića Spaića i Milatovića i tog Magacionera iz Milačićeve stranke.

Nono
Gost
Nono

Zasto?Kakve informacije imate?

Vele
Gost
Vele

Pošteno.Svaka čast.

Naroz
Gost
Naroz

Respect za Voli, pogotovo kao proizvodjača hrane i kao sponzora kk Budućnost.

Dragan
Gost
Dragan

Da je Bokan svetosavac ne bi mu ovo radili. Ali je Crnogorac a ovi iz nove vlasti su alergicni na Crnogorce. Boli ih uspijesan Crnogorac pa ajde da mu podmetnemo kokain.

M.M.
Gost
M.M.

Ocigledno je bilo namijestanje “Voliju”.
A litijasi nek se sad zapitaju odeakle navac SPC.

Okos
Gost
Okos

SPC krcmi ratni plijen od 90-tih. A boga mi i dosta su love i od DPS dobili.

Jovan
Gost
Jovan

Brate, razumijem pokušaj kriminalaca da se u banane uvali droga, pa onda da je nekako ukradu iz magacina, ali da neko hoće da podmetne robu vrijednosti 15 000 000, to mi nema logike.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

???. Nejasno.

Maja
Gost
Maja

Sta je tačno nejasno?

Ljubo
Gost
Ljubo

Nejasno kako svake godine zaluta po jedan tovar toliko dragocen, kako ne stigne na adresu nekog od nas greškom…

Send this to a friend