Ekonomija

Milatović: Naredni budžet ispraviće nejednakosti

Milatović

Ekonomski model koji je u prethodnom periodu postojao nije imao dovoljnu refleksiju na najveći dio stanovnika u Crnoj Gori i te nejednakosti će biti ispravljene u narednom periodu kroz budžet koji će Vlada predložiti Skupštini, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je na današnjem sastanku sa privrednim udruženjima, na temu analize i dalje razrade paketa pomoći privredi, istakao da odluke koje su vezane za privrednu aktivnost želi da rješava u dijalogu sa privredom.

“Smatram da taj dijalog u prethodnom periodu nije bio na adekvatnom nivou. Mislim da je Privredna komora Crne Gore jednim dijelom monopolizovala taj dijalog i vjerujem da sva poslovna udruženja treba da budu podjednako prisutna u razgovoru sa Vladom Crne Gore što će voditi da stvarima pristupamo na jedan profesionalniji i bolji način“ rekao je Milatović i dodao da je Crna Gora nalazi na drugom mjestu u Evropi, odmah nakon Bugarske, po nejednakosti dohotka u društvu.

Tokom sastanka sa privrednim udruženjima

Šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost Marija Šuković saopštila je kratak rezime kratkoročnih mjera koje su predložila privredna udruženja u vidu subvencija, smanjenja nameta, reprograma obaveza prema javnom sektoru, izvorima finansiranja, unapređenju tržišta rada.

“Na kraju uvodnog izlaganja, ministar Milatović je prisutne upoznao sa razvojnim politikama koje će vrlo brzo biti aktivirane kroz odluke Vlade a to su: reforma Investiciono-razvojnog fonda, stavaljanje rada i tržista rada u funkciju ekonomskog razvoja izemđu ostalog i kroz reformu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, čvrsta borba protiv sive ekonomije u zemlji, promocija inovacione djelatnosti i snažna reforma svih državnih preduzeća”, saopšteno je nakon sastanka.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progres
Gost
Progres

Neka me ubijedi neko ili on u razlog koji ćera, ovog stručnjaka svjetskog glasa ,da radi za nepunih 2000€, kada znamo da toliko imaju čistačice po svjetskih banaka….

Rozajac
Gost
Rozajac

Ego manijak koji je umislio da sve zna, dzabe me sve diplome sa Oxforda, znamo kako se to zavrsava kad se plati.Znam kad mu je Milo bio idol, cudo su kompeksi. Sta je ovaj samozvani expert napravio u karijeri vrlo je upitno, osim sto se reklamira sa nekom knjigom, koja je ko zna kako napisana.

Ljubo
Gost
Ljubo

Strucnjace dje je budzet

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je odlična vijest

Send this to a friend