Ekonomija

Letom za Beograd počeo komercijalni saobraćaj

Air Montenegro je danas otpočeo svoj redovan komercijalni saobraćaj letom iz Podgorice za Beograd.

Tim povodom, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da kompaniji želi sigurne i mirne letove na ponos crnogorskih građanja i benefit turističke i cjelokupne privrede.

🇲🇪🛫🇲🇪 Prvi komercijalni let nacionalnog avioprevoznika #airmontenegro sa #aerodrompodgorica ka Beogradu!🛫 Nasim…

Posted by Aerodromi Crne Gore on Wednesday, June 9, 2021

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas prisustvujemo polijetanju prvog komercijalnog leta nove nacionalne avio kompanije Air Montenegro. Na ovaj način realizovano je obećanje koje je Vlada dala prije par mjeseci da će prvi let ove kompanije poletjeti upravo prije glavne turističke sezone”, kazao je Milatović.

Ovo je, naglašava, rezultat velikog rada Vlade, prije svega na čelu sa ministarstvima finansija i socijalnog staranja i kapitalnih investicija, ali i veliki  rad menadžmenta kompanije sa Predragom Todorovićem.

“Želim da mu se i na ovaj način zahvalim ispred Vlade Crne Gore”, navodi Milatović.

Kako je dodao, veliko mu je zadovoljstvo što je prvi let nove nacionalne avio kompanije upravo na liniji između Podgorice i Beograda čime se dodatno osnažuje avio dostupnost Crne Gore za jedno od najvažnijih turističkih tržišta, a to je tržište Srbije.

“I dozvolite samo na kraju da poželim novoj nacionalnoj avio kompaniji  mirne i sigurne letove na ponos građana Crne Gore i na benefite naše turističke i cjelokupne privrede”, ističe Milatović.

Direktor kompanije Predrag Todorović kazao je da su uspjeli da praktično za tri i po mjeseca da odrade prvi let.

“Velika mi je čast što smo ovdje da oblježimo početak našeg redovnog komercijalnog saobraćaja. Iako je kompanija osnovana 8.februara, uspjeli smo za tri i po mjeseca da podignemo kompaniju na noge. Dvije stvari su nam davale energiju da uspijemo u ovom projektu: da služimo građanima Crne Gore i prije svega ekonomiji Crne Gore i da budemo na raspolaganju državnim subjektima poput naše reprezentacije i svih onih sa kojima imamo zajednički cilj’’, naveo je Todorović.

FOTO: Twitter

Na prvom letu je takođe bio i predsjednik odbora direktora Aerodroma, Nebojša Đoković.

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime kompanije Aerodromi Crne Gore mogu da poželim sreću našoj novoj nacionalnoj avio kompaniji i da našim prijateljima i partnerima zaželim ugodne letove, veliki broj putnika i da šire broj destinacija’’, kazao je Đoković.

Iz kompanije podsjećaju da njihov redovan saobraćaj se odvija prema Beogradu, Banja Luci, Ljubljani i Frankfurtu te da putnici karte mogu kupiti putem sajta airmontenegro.com, kao i putem turističkih agencija i globalnih distributivnih sistema.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinje
Gost
Cetinje

Srecno 🖐

Mongro
Gost
Mongro

Kolike ste cijene stavili…..na ponos građana CG?

Darko
Gost
Darko

Obecano, ispunjeno. Nismo navikli na to

Sportista
Gost
Sportista

Neka je stetno Air Montenegro….

Vesna
Gost
Vesna

A dje su ostali putnici ?

Bedt
Gost
Bedt

Dajte brojke,da vidimo koliko ovo ‘polijetanje’kosta!
Praznih priča,hvaljenja i floskula je i previše!

Ljufil
Gost
Ljufil

Bravo! Svaka čast Džejkobe! Pa brzih dana ćete i svi ostali experti “lećeti” u jednom pravcu !!

Pascala
Gost
Pascala

Čudo pipun i vojvoda ne odoše u bg po instrukcije

Dragutin
Gost
Dragutin

Jesu li platili karte?

Send this to a friend