Ekonomija

Milatović-Timonije: Crna Gora na stabilnom putu ka EU

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović tokom sastanka sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijem ocijenio je da je cilj ove Vlade da ostvari značajan napredak u sprovođenju ekonomskih reformi, jačanju ekonomskih veza, razvoju privrede i poboljšanju kako poslovnog ambijenta tako i cjelokupne situacije u društvu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Milatović je podsjetio da je Crna Gora u pregovaračkom procesu da se pridruži porodici evropskih zemalja, što cijeni jako važnim za stvaranje pozitivnog trenda privlačenja stranih direktnih ulaganja, uz istovremeno podsticanje domaćih investicija.

“Pridruživanjem EU, Crna Gora će steći povoljnu investicionu i poslovnu klimu, stabilno okruženje za privlačenje i održavanje stranih direktnih investicija, čime će se uspostaviti dugoročno partnerstvo i povjerenje prema Crnoj Gori kao sigurnoj zemlji”, rekao je.

On je kazao da je upravo EU glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore i da Vlada na ovom pitanju radi sve u cilju ubrzanja pregovora i dostizanju cilja. Takođe, sprovodi i brojne reforme u oblasti vladavine prava koje su ključne u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, za koju ima nultu toleranciju.

“Cilj ove Vlade je da do kraja mandata pripremi zemlju za ulazak u veliku integrisanu evropsku porodicu”, naglasio je Milatović.

Ministar je ambasadora upoznao sa reformom državne uprave i zatečenim stanjem i dodao da resor ekonomskog razvoja predano i sa posebnom pažnjom radi na stvaranju uslova za održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života svih građana.

“Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za saradnju i u oblasti inovacija, koje mogu biti poveznica razmjene iskustava mladih i studenata ove dvije zemlje”, navode u Ministarstvu.

Timonije je istakao podršku koju Crna Gora ima od Francuske, kao značajnog evropskog partnera, na evropskom putu.

“On je dodao da je među francuskim državljanima Crna Gora mapirana kao popularna destinacija i da postoji velika zaiteresovanost za posjetu i boravak u njoj tokom ljetnje turističke sezone. On se zahvalio na prijemu uz želje za uspjeh u daljem radu”, zaključuju u Ministarstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

😂😂😂😂😂😂😂

Commentator
Gost
Commentator

Ja bih prije rekao da je Crna Gora na stabilno putu ka srpskom svetu, bar prema onome što vlada radi, a EU aminuje.

bonaca
Gost
bonaca

Sigurno koracamo u svijetlu buducnost dok nas peljese sa svih strana.

Send this to a friend