Ekonomija

Milošević i Đurđić podnijeli ostavke

Milošević i Đurđić

Predsjednik Borda direktora Universal capital banke Velibor Milošević i glavni izvršni direktor UCB Đorđe Đurđić podijeli su ostavke na te funkcije, saopšteno je iz ove banke. Oni su se na taj korak odlučili nakon što ih je Specijalno državno tužilaštvo saslušalo u okviru istrage o aferi Atlas.

“Zbog okolnosti sa kojima sam suočen u prethodnom periodu odlučio sam se na ovaj korak. Ova odluka je konačna i neopoziva i predstavlja moj moralni čin i odnos u cilju zaštite ugleda i reputacije Universal capital banke, njenog većinskog vlasnika i klijenta”, navodi Milošević u saopštenju.

I Đurđić je naglasio da je cijeneći novonastale okolnosti i izazove sa kojima je suočen odlučio da se povuče sa mjesta glavnog izvršnog direktora Universal Capital banke.

“Izražavajući puno povjerenje u institucije sistema, ova odluka je moj lični stav zasnovan na moralnim i profesionalnim principima a u cilju zaštite reputacije Univesal Capital banke i njenog većinskog vlasnika i klijenata banke“, navodi se u saopštenju Đurđića.

Prema njegovim riječima Univesal Capital banka je u prethodnom periodu napravila značajne iskorake i ostvarila rast po svim bankarskim parametrima i postavila čvrste osnove za dalji razvoj u tom pravcu.

Milošević i Đurđić su se zahvalili svim kolegama iz Banke na profesionalnom i ljudskom odnosu u prethodnom periodu, sa željom da i u buducnosti daju iste napore u cilju daljeg rasta i razvoja banke.

<<<Bivši viceguverner CBCG Milošević, Đurđić i trojica osumnjičenih u aferi Atlas na slobodi<<<

U okviru istrage o poslovanju Atlas banke i Invest banke Montenegro, obije vlasništvo Duška Kneževića, Specijalno policijsko odjeljenje u ponedjeljak ujutro je privelo sedam osoba, među kojima su bili i Velibor Milošević i Đorđe Đurđić. Ova grupa se sumnjiče da je počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i utaja poreza.

Tužilaštvo tereti Miloševića da je dok je bio viceguverner Centralne banake Crne Gore navodno uzimao novac od Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro.

<<<Katnić sjutra saopštava rezultate rada u aktuelnim predmetima<<<

Državno tužilaštvo je najavilo da će sjutra održati konefernciju za novinare na kojoj će saopštiti rezuitate istrage u aferi Atlas.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Helena
Gost
Helena

Zorica je veoma strucna. Sto se tiče izgleda to je ipak licna stvar…bitna je stručnost i kompetentnost ( i jedna je od rijetkih koja može da radi bilo gdje u EU)

Dragutin
Gost
Dragutin

Istina da je izgled lična stvar. Al dozvolite da imam pravo da mi je smiješno kad neko ovo uradi od sebe. A da je stručna… to je neosporno. Svi su oni stručni. STRUČNO nas dovode do ovoga đe smo danas.
Ajde ne sprdajmo se.

Dragutin
Gost
Dragutin

Evo pričaju kod Komnenica na Vijestima o ovome…
Našto liči ova žena iz centralne banke, majčin sine…
Ono kad riješiš da se maksimalno doćeraš.
A nevolja je da propanemo!! 🙂 🙂

Gojko
Gost
Gojko

Kakva šteta za bankarski sektor što ovakvi stručnjaci odoše…

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

U aps, u aps,natrag u aps

Sasha
Gost
Sasha

Iz moralnih načela, koja u stvari sami i ne posjeduju daju ostavke, što bi u bukvalnom smislu značilo da su svesni svojih grešaka i da u stvari DK ništa ne izmišlja već je sve gola istina što objavljuje…pitanje je do kraja serije kako on kaže, koliko će biti još osoba koje će dati neopozive ostavke…da li će prvo čekati snimak… Više »

hm..
Gost
hm..

fer komentar..

Pjer
Gost
Pjer

Moral kako to gordo zvuci u CG

Filipini
Gost
Filipini

Daj ostavku da ti je ne bi dali, možda je to. Tako djeluje

Pg53
Gost
Pg53

Nema tu moralnih razloga vec je vjerovatno sugerisano da daju ostavke. No, vjerujem da ce sad malo da se primire pa ce se opet nedje dobro namjestiti.
Milosevic, prepotenko odvratni, a Djurdjicu i nisu strani prljavi poslovi. Mozda se neki i sjete ciji je sin. Majka mu je mnoge finansijski u crno zavila.

Simon
Gost
Simon

Uhlebiće ih u nekom diplomatskom predstavništvu, poznata matrica. A mi i dalje panjevi, niđe čempresa na horizontu.

Djuka
Gost
Djuka

Crnogorcine!

Ljuta
Gost
Ljuta

Cus ove barabe..IZ MORALNIH RAZLOGA…
ucjenjivao sam knezevica…

Fileon
Gost
Fileon

Saopštenja su im praktično identična. Pametnome dosta.

milisav
Gost
milisav

Veli covjek moralni cin! Vidjeli smo na snimku kolika je moralna gromada u pitanju bolje reci moralni odron!

Slavko
Gost
Slavko

Da ima srece da se ovim prevarantima i lopovima trajno zabrani da prodju pored bankomata a ne sta drugo…

🧠 Eliminator
Gost
🧠 Eliminator

Slazem se sve, samo prvo presuda da su lopovi.
Ima ovih sto stete drzavi na vecem nivou pa ih niko ne dira. Nema vece kompromotacije CB od Guvernera a tuzilastvo pravi zabavu za budale.

Ljuta
Gost
Ljuta

Sto ti to pravilo ne vazi sa ove djedove i babe i ove iz DF…. ko je njih osudio ?

Mila K
Gost
Mila K

Kakav gospodstven, iako zakašnjeli javni čin. Da ne čekaju da im nikakvi guverner, u struci i znanju, ukine saglasnost za definisana mjesta u banci. Neće, na njih,guverner moći da trenira Burkina Faso silovateljske naredbe. Već su obezbijedili da im je SDT nevažan, pošto su ipak dovoljno ostavili za eventualnu priču ( bar su oni čuvari tajni u međuvremenu). Ponekad i… Više »

Fileon
Gost
Fileon

Kakav, bre, godspostven, odgovarajući i profesionalni potez?! Pa najurili su ih, moja Mila, zar ne vidite da su im dali i isto saopštenje da potpišu? Možda ste Vi stručnjak za finansije (iako ja to iz Vaših usplahirenih nastupa i konfuznih izlaganja do sad nisam vidio), ali u ovim stvarima ste očigledno amater.

NHM
Gost
NHM

Za slučaj da ih ne osude, mnogo im je ljepše u CV da im ne stoji da su išćerani. Ovako, stajaće im bili na funkciji od tada do tada i to je sve. Pod uslovom da ne budu osuđeni. Presuda zna da naškodi biografiji.

Pg26
Gost
Pg26

i opet Mila puca od hejta 🙂

Dragutin
Gost
Dragutin

Niko sa gramom mozga ne može pomisliti da je ovo njihov lični čin.
Draga moja gospođo, zapitajte se vi đe je vas dovelo vaše pametovanje. Đe ste danas i šta ste postigli u životu.
Izvinite, ali kad pročitam da je ovo “gospodstven” čin… moram ovako odreagovati.

gost
Gost
gost

Tako je, Mila. Gospodstven javni cin… A vidjeli smo koliko je gospodin u 4 oka…

Mppg
Gost
Mppg

Na što je moral spa’ e kuku lele pa opet kuku🥴

Maki
Gost
Maki

Eh sad je najlakse dat ostavku bilo je sto je bilo samo klevecu …jadan on…

Ljuta
Gost
Ljuta

Zasto milo ne da ostavku iz moralnih razloga bar iz razloga onog sto je vec priznao? Nemojte samo da mu osporavate cast( je subjektivno misljenje o sebi a ne ono sto je ona Marko Miljanov mislio da je) i postenje..

Šojić
Gost
Šojić

Kleveću i podmećavaju!

Niko bitan
Gost
Niko bitan

A ko je većinski vlasnik ?

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Eto, i to se završi!

Vojo
Gost
Vojo

Boze boze sto kleveću

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Da ga nedje zaposlimo,ostadose ovi moralni bez ljeba

Send this to a friend