Ekonomija

Ministarstvo brani Mitrovića: Ako je najveći problem nečija kuća na selu živimo u srećnoj zemlji

Mitrović

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma stalo je u odbranu prvog čovjeka tog restora Ratka Mitrovića, nakon što se u medijima pojavila informacija da je on donedavno bio u vlasništvu nelegalnog objekta u Budvi. Ako je najveći problem u Crnoj Gori nečija kuća na selu, koja je u postupku legalizacije, onda živimo u srećnoj zemlji – poručili su danas iz tog Ministarstva povodom reakcija na gostovanje Mitrovića u emisiji “Načisto”, TV Vijesti.

<<<Mitrović: Nisam krio da sam 30 godina po malo gradio kuću na selu, formulacija da nije porodice nego sina nespretno izrečena>>>

Dodaju da je odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kojom se stavlja moratorijum na interesna područja određenih građevinskih klanova pretvorila ministra u njihovog ozbiljnog neprijatelja.

“Ministarstvo pozdravlja poriv i motivaciju pojedinih medija u Crnoj Gori da se bave istraživačkim novinarstvom radi utvrđivanja porijekla imovine izabranih predstavnika vlasti i njihovih bližnjih. Zanemarićemo činjenicu da su se mnogi mediji selektivno bavili svojim poslom tokom prethodnih 30 godina, za vrijeme bivše vlasti koja je opustošila Crnu Goru i osiromašila njene građane. Mediji, kao i nevladine organizacije, trebalo bi da budu jedan od korektivnih faktora bilo koje vlasti u državi”, poručuju u saopštenju.

Međutim, dodaju da je opasno kada interesni lobiji zloupotrebljavaju pojedine medije i neke NVO da bi odbranili poslove čija je zakonitost pod znakom pitanja.

“Odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kojom se stavlja moratorijum na interesna područja određenih građevinskih klanova, pretvorila je ministra Mitrovića u njihovog ozbiljnog neprijatelja. Pitamo se šta je njihov cilj i šta je sljedeće? Da li će ministar biti proglašen teroristom, pijanicom ili vođom organizovane kriminalne grupe? Ako je najveći problem u Crnoj Gori nečija kuća na selu, koja je u postupku legalizacije, onda živimo u srećnoj zemlji”, navode u saopštenju.

Upravo sa željom da se stvari istjeraju na čistac, pojašnjavaju u saopštenju, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma želi da jasno stavi do znanja svim građanima Crne Gore da će još snažnije nastaviti borbu za uređenje prostora po slovu zakona.

“Odluka o moratorijumu će i te kako biti sprovedena bez oklijevanja i bez ikakvih ustupaka ikome. U tome nas neće spriječiti nikakve fabrikovane medijske hajke koje građani dobro čitaju između redova”, ističu u saopštenju.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

DPS je kriv sto je ovaj nelegalno gradio kaze Ministarstvo hahaha

Darina
Gost
Darina

Tragedija ko su ministri.

Naroz
Gost
Naroz

Nije problem nečija kuća na selu, nego faktički manji hotel na ekskluzivnoj lokaciji pored mora, i zamislite nelegalan… a posao gosn. ministra da se bori protiv toga! Ali, “ne laje kuca sela radi, nego sebe radi.” I premijer ima nelegalan objekat, vilu na pjeni od mora… Zašto bi onda mi obični smrtnici plaćali dozvole, poreze i sl? Nego, tako podržaste… Više »

Ass
Gost
Ass

Ovo je isto kao da je ministar obrazovanja nepismen hahhahahahajhahahahaj nista strasno 🤭🤣

Luka
Gost
Luka

Ministar koji je zadužen za kontrolu divlje gradnje gradi na divlje.Stvarno nema ništa čudno.Blago nama

Send this to a friend