Ekonomija

Ministarstvo će podržati skladištenje i povlačenje viškova mladog krompira i lubenice

Ilustracija, foto: Pixabay

U cilju podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je raspisalo Javni poziv za dodjelu pomoći skladištenju i povlačenju sa tržišta viškova mladog krompira i lubenice crnogorskih poljoprivrednih proizvođača.

Kako je saopšteno iz tog resora, imajući u vidu nastalu situaciju na tržištu mladog krompira i lubenice, odnosno povećane površine pod zasadima i rod iznad prosjeka za tržište Crne Gore, kao i niz obraćanja od strane proizvođača, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je utvrdilo stvarno stanje i raspisalo pomenuti Javni poziv.

“Privremena mjera primjenjivaće se za krompir proizveden od 1. juna do 15. avgusta 2021. godine i za lubenicu proizvedenu od 1. jula do 30. avgusta 2021.godine u iznosu šest centi po kilogramu uskladištenog mladog krompira, odnoso pet centi po kilogramu uskladištene lubenice”, naglašavaju.

Dodaju da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ostati trajno posvećeno unapređenju razvoja poljoprivrede, uz imperativ da poljoprivrednicima unesu sigurnost u dohodak, uz kontinuirani otkup i obezbjeđivanje stabilne ponude bezbjedne hrane.

Send this to a friend