Ekonomija

Ministarstvo demantovalo: Nijesmo tražili zaduženje kod MMF-a

Ministarstvo finansija nije uputilo zahtjev za pozajmicu Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), niti u ovom trenutku planira da uđe u aranžman sa tom finansijskom institucijom kada je u pitanju kreditno zaduženje, saopšteno je juče iz resora kojim rukovodi ministar Darko Radunović, pišu Dnevne novine.

Reagujući na jučerašnje navode potpredsjednice Demokrata Zdenke Popović da je Vlada ispostavila zahtjev za pozajmicom od MMF-a, u Ministarstvu su kazali da treba razlikovati kreditno zaduživanje kod MMF-a i Svjetske banke (SB).

“Crna Gora je u ranijem periodu ostvarivala kreditni odnos sa SB i imamo namjeru da, ukoliko budemo u mogućnosti, takav odnos ostvarujemo i u budućem periodu. Šteta je što jedna tako značajna partija na političkoj sceni Crne Gore ne razlikuje uspostavljanje kreditnog aranžmana sa MMF-om i SB, ili je u pitanju izbjegavanje poznatih činjenica”, naveli su u Ministarstvu, dodajući da su u stalnoj komunikaciji sa SB i MMF-om u cilju realizacije plana fiskalne konsolidacije i postizanja budžetske ravnoteže.

Popović je prethodno na konferenciji za novinare saopštila da je, u skladu sa osnivačkim ugovorom MMF-a, obavljen monitoring ekonomske politike i pripremljen izvještaj koji je predstavljen Odboru direktora te institucije na razmatranje i odlučivanje.

“Prizivanjem MMF-a Vlada indirektno priznaje da je njeno vođenje ekonomske politike postalo neodrživo. Potrudiće se, naravno, da i budući aranžman sa MMF-om javnosti predstavi kao svoj novi reformski i uspješan poduhvat, ne mareći, pritom, što će takav način vođenja ekonomske politike dovesti do još većeg socijalnog raslojavanja i siromaštva”, rekla je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trol
Gost
Trol

Ada samo su pitali kolike su kamate i da im daju plan otplate na 140000000… kaaa ono gradjani kad idu od banke do banke 😀

Mirko
Gost
Mirko

DF poznaje samo Putina i institucije u Moskvi, a MMF i SB su za njih ista stvar. Kad li će više u penziju, sve su smješniji.

Ivana
Gost
Ivana

Ovo su izvalile nove, mlade nade opozicije – Demokrate mr ekonomije Alekse Becica (ogranak SNP-a). Njihov stil je da popljuju, bez obzira na tacnost navoda, izraze veliku zabrinutost i solidarnost sa gradjanima, tako prikrivajuci svoje ogromne nedostatke.

Ervin
Gost
Ervin

Tačno je da je tražena pozajmica,ko čita izvještaje MMF-a vidjeće da je tako.Ta se informacija nalazi na sajtu vlade..čitajtee!!

Send this to a friend