Ekonomija

Ministarstvo: Objekat u Baru srušen jer nije imao građevinsku dozvolu

Nakon što je Švajcarcu srušen objekat u barskom naselju Paljuškovo oglasili su se iz Ministarstva turizma, koji su negirali da je objekat srušen u trenutku dok se čeka građevinska dozvola. Iz Ministarstva su objasnili da su investitoru pokušali da uruče rješenje o zabrani radova, ali se on nije oglašavao, već je sa radovima nastavljao.

<<<Švajcarcu srušili objekat na pjeni od mora u Baru<<<

“Napominjemo da nije tačan navod da se rušenje izvršava u trenutku dok se čeka građevinska dozvola, budući da po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata samo složeni inženjerski objekti moraju imati građevinsku dozvolu. Dakle, investitori su dužni da prijave gradnju uz svu dokumentaciju predviđenu Zakonom, a neprijavljivanje gradnje, kao u navedenom slučaju, jeste krivično djelo”, objašnjavaju iz Ministarstva.

Kako navode, inspektori urbanističko građevinske inspekcije su po službenoj dužnosti započeli nadzor nad ovim objektom 22. januara ove godine, kada je konstatovano da je investitor sagradio suteren i započeo izgradnju prizemlja.

“Inspektor je, poštujući proceduru i Zakon o upravnom postupku, pokušao da stupi u kontakt sa strankom i da joj mogućnost izjašnjenja na zapisnik, ali se stranka nije odazvala pozivu. Nakon toga je donijeto Rješenje o zabrani izvođenja radova investitoru. Kontrolnim inspekcijskim pregledom terena, utvrđeno je da investitor ne poštuje zabranu gradnje već da se radovi na izgradnji objekta nastavljaju, zbog čega je 14. febrauara donijeto Rješenje o rušenju”, dodaju oni.

Iz Ministarstva su kazali da se ovo rješenje odnosi na tri izgrađene etaže objekta.

“Izvršenje je bilo zakazano prvi put za 27.febrauar, međutim inspekciji je bilo onemogućen prilaz objektu zbog čega je tražena asistencija policije, pa se administrativnom izvršenju Rješenja pristupilo juče, takođe uz asistenciju policije”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

ZAŠTO NE SRUŠITE “KONTEJNER” NA RUMIJU,KOJI JE TREBAO DA SRUŠI BRANO GVOZDENOVIĆ.

Čempresi Barski
Gost
Čempresi Barski

Vrijeme je da prorade institucije države !!! Ima tu još mjesta za djelovanje nemojte sada stati.U krugu od kilometra od lokacije rušenja sumnjam da više od par objekata ima dozvolu ili prijavu legalizacije . A nijedan od njih nije objekat primarnog stanovanja već privredno-turističke namjene tako da zaštita interesa države i zajednice je i očuvanje prostora ali i ubiranje prihoda… Više »

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Vi što mlatite više o cempresima bolje da ste se zabavili malo baš tim navedenim lokacijama,koliko je tu drveća pokidano?!More je gadluk,pliva izmet i ostale fekalije iz tih sagradjenih objekata.A plaže nema,beton i ležaljke!

Čempresi Barski
Gost
Čempresi Barski

O svemu ovome treba da brine država i nadležne inspekcije . A sa tom lokacijama ste se zabavili baš vi iz “dijaspore” i “dijaspore” …

Ljuma
Gost
Ljuma

Dali je taj čovjek prezivio sok,kako je tersko nekome rusiti sav njegov trud,to nikome nije donijelo dobra,nema realnosti u ovom zivotu.

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Ma što reče?!Pa što u Švajcarsku ne gradi tako dje mu se svidi?Ili bilo dje drugo?Neka proba u Tursku!

Ljuma
Gost
Ljuma

Imas li ti kucu dolje.dobro bi bilo da ti je malo oodrmaju,da vidim onda tvoju reakciju.

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Sve što imam legalno je,placeno,uredno zavedeno.I preko toga se plaća….
Za razliku od ovog koji bi nekome da gurne nešto malo u džep i radi što hoće!

Ivana
Gost
Ivana

Preko puta Hotela Sato u Sutomore je ruglo, ide apoteka, prodaja bizuterije, i cevapi na zaru …..

Ccc
Gost
Ccc

Mora da je komsijama zasmetalo ipak bi im bila konkurencija za izdavanje smjestaja

Abc
Gost
Abc

Kako je inspekciji promaklo da vidi objekte na 100 200m od ovog koji su nikli bez dozvole??? U pitanju su zgrade od nekoliko stotina kvadrata.

dali
Gost
dali

pogledajte samo iza brda kakav se objekat radi u Kruce ali on je pod ulcinjskom teritorijom tamo moze sve niti postoji tabla sa oznakom iz vodjaca ,inzinjera a i put probijen kozna kroz cije ito mozete misliti rus a samo na google map pogledajte i sta nista nema ni inspekcije ,morsko dobro nista

Svy
Gost
Svy

A 37 objekata u Kominu u Dobre vode na prvoj liniji? To niko ne vidi

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Tamo je tek ruglo.

Marko
Gost
Marko

Taj objekat ima dozvolu. Cak sam prisustvovao dva puta kao jedan od ljudi ukljucen u izgradnju objekta da je inspekcija dolazila na gradiliste. Ulcinjska i republicka…

jasarko
Gost
jasarko

Kad ce na Valdanos? Tamo je sve placeno i drzavno?

eno
Gost
eno

zasto je gradio zato sto je lakse sagraditi pa legalizovati nego cekat papire

Prc CG
Gost
Prc CG

Plati dps tolike silne karte avionske,plati tolike dnevnice i nagrade za dolazak u CG kad ono albanci ih prc
bas kako i treba.Svaka čast Albanci!!!!!

Jorgovan
Gost
Jorgovan

To je sve ok kad bi zakon vazio za sve isti.Ali nazalost nije tako.

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

A nemoj te ga više švacarac zvat,kumim vas,on veze da schweizarskom ima kolko mi sa San Tropeom,beeknut verovatno ne zna njihove jezike.

Gost
Gost
Gost

Zašto mu ne srušiše stubove, nego samo polomiše blokove, koji naravno mogu da se zamijene. Ako se radi rušenje, onda se ruše noseći stubovi.

Prc CG
Gost
Prc CG

Da je dps pobijedio u tuzima ovaj bi bez problema nastavio da gradi,a možda je ovako bolje neka vide i albanci koliki su im prijatelji dps,pa samo im trebaju kao biracko tijelo drugo ništa .

Bezimeno
Gost
Bezimeno

Kako je Kosovo?

Aco Bar
Gost
Aco Bar

Posjetite Zeleni pojas, Sutomore kod Ineksa do Korala, pa ga tamo ostrite !

Alfa
Gost
Alfa

bravooooo portal, samo brisite, odje je dozvoljeno pluvanje po SPC, ali ne i istina dje Albenci zive…. bravooooooooooo

Realno
Gost
Realno

Ne pišite svašta i ne dovodite sve u nacionalni i vjerski kontekst. To su gluposti. Pored ovog se već ruši i objekat investitoru iz Rusije. Ne zanima me ko je koje vjere, zakon treba da važi za sve jednako. Ako je tačno da je htio sve po zakonu da gradi, onda odgovornost treba da snose oni koji su ga upućivali… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Evo u kotoru i dobroti do orahovca ima građevina na morskoj obali bez dozvole ali oni imaju prvu familiju iza ledja

Prc CG
Gost
Prc CG

I ovaj je imao do izbora u Tuzima….

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Pravedni—realni, nisu njemu inspektori ništa krivi a evo ti i zašto : Prvo izvadiš gradjevinsku dozvolu,platiš državi uredno sve tadžbine i onda gradiš a NE gradiš pa se čudiš što su došli da ruše. Mislim da ovo nije teško zapamtiti,evo sad si i ti nesto naučio.

Realno
Gost
Realno

Muljavi, nisam ni rekao da su inspektori krivi, naprotiv. Ovako treba prema svima koji grade kršeći zakon. Krivi su možda oni što su mu obećavali da može da gradi tako, a na kraju krajeva sam je kriv, jer je u Švajcarskoj trebao da nauči kako može da se gradi. Sve se ja i ti slažemo, osim u jednom: TEŠKO DA… Više »

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Nije najmanje kriv.Bahate se ovdje i sve misle da mogu da kupe.Realno i kupe od školovanja,diploma do radnih mjesta.Pa preko nas živih dobijaju sve i samo dosele na gotovo

Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Mladene nisam spavao zbog tebe!

Bar
Gost
Bar

Dosta vise nelegalne gradnje. Sve treba srusiti, bez izuzetka.

Ljuta
Gost
Ljuta

Osim moje..hvala

Elita iz dijasp
Gost
Elita iz dijasp

Sveee treba srušiti.Ne može se prici moru,sve sami beton.A voda jeziva od kanalizacije koju ti isti objekti ispuste u more.Fuj

Rumija
Gost
Rumija

Koliko znam, investitor je jos u novembru trazio izdavanje dozvole za gradnju kada su se dozvole jos trazile i u obecanju da je procedura u toku i da moze da radi, nastavio je radove. Na intervenciju inspektora za rad koji zabranjuje zapoceto rusenje je radnici nisu po zakonu obezbjedjeni, nastaje panika u ljutnja inspektora koji su nalozili rusenje i njihovim… Više »

Miloš
Gost
Miloš

Što je sa spc objektima, Rumija, krstiona Tivat, na Prevlaci,… zašto se to ne ruši???

Bar
Gost
Bar

Zato sto su pravoslavci vecina ,tebe ako ne odgovaraju crkve idi u tursku ima crkvi i tamo ali dosta manje od dzamija sto je realno ,Ili se vrati na pradjedovsku vjeru nije ti ni to losa opcija a ovaj nik nejm milos prepravi slobodno u munir ne stidi se imena.

Marko
Gost
Marko

Svašta. Crkva je više zakona i svih propisa. Malo sjutra Baraninu. Svi podliježu zakonu kad tad . A to što lokalne vlasti nemaju hrabrosti to samo o njima govori

Sistem
Gost
Sistem

Ne znam za hrabrost ali se pokazalo da i imaju obraza kada je Rumija u pitanju

Marko
Gost
Marko

Nacionalizam u punoj snazi

Ljuta
Gost
Ljuta

Isto što i sa limenom…i ostalim objektima gdje niko ne smije pisnut

Send this to a friend