Ekonomija

Ministarstvo: Perunović se nije ponašao agresivno

Ministarstvo kapitalnih investicija se oglasilo povodom saopštenja pet nevladinih organizacija u kojem se navodi da su napustile sastanak zbog neprimjerenog i agresivnog ponašanja državnog sekretara, Marka Perunovića, i demantovali su te tvrdnje.

<<<Nevladine organizacije napustile sastanak zbog agresivnog ponašanja Perunovića i Adžića>>>

“Uputili smo javni poziv predstavnicima NVO sektora, ali i svim drugim zainteresovanim građanima, da započnemo javni dijalog na temu istraživanja nafte i gasa u crnogorskom primorju, u želji da upoznamo NVO sektor i javnost sa činjenicama vezanim za ove projekte a ne sa proizvoljnim ocjenama. Naša želja je da stvorimo partnerski odnos sa svima koji imaju dobre namjere i kojima je cilj kako ekonomski prosperitet tako i zaštita životne sredine”, saopštili su iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema njihovim riječima, sastanku su se odazvali četiri predstavnika NVO sektora, pa ostaje nejasno da li je neko od njih zastupao više od jedne NVO organizacije.

“Uprkos dobroj volji da zajedno gradimo partnerske odnose iako se možda nećemo složiti oko svega, predstavnik organizacije KOD, gospodin Vuk Iković je na sastanku pokazao neprimjereno ponašanje i nepoštovanje prema predstavnicima ministarstva, upadajući im u riječ i povišenim tonom optužujući ih da im je namjera da unište životnu sredinu i živote građana”, rekli su oni.

Kako navode, nakon što su mu predstavnici ministarstva ukazali da je riječnik i ton koji im se obratio neprimjeren, da se na taj način ne može voditi dijalog, i da je najbolje da sastanak napusti ukoliko namjerava da razgovara na taj način, gospodin Iković je napustio sastanak, a sa njim su se, na žalost, solidarisali i ostali predstavnici NVO organizacija koji su bili prisutni.

“Na kraju, Ministarstvo kapitalnih investicija i dalje ostaje otvoreno da sa svima razgovara na temu projekta istraživanja nafte i gasa. Čim epidemiološka situacija to dozvoli, organizovaćemo okrugle stolove na kojima će, nadamo se, pored NVO sektora učešće uzeti i novinari kao i zainteresovani pojedinici, pa će biti u prilici da svjedoče o ponašanju, dobroj volji i namjerama svih koji budu prisustvovali raspravi”, zaključuju u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igor Tolosi
Gost
Igor Tolosi

Poznajući Ikovića odajem priznanje Perunoviću.

zoran
Gost
zoran

A vi bas kulrutni 3.14

Send this to a friend