Ekonomija

Ministarstvo subvencionira roditeljima plaćeno odsustvo za septembar

Ilustracija

Ministarstvo ekonomije će, zbog odluke Ministarstva prosvjete o odlaganju početka školske godine za 1.oktobar, subvencionisati plaćeno odsustvo za septembar roditeljima djece do 11 godina.

“Ministarstvo trenutno isplaćuje subvencije avgustovskih zarada roditeljima koji koriste mogućnost plaćenog odsustva za čuvanje djece do sedam godina starosti”, objavljeno na Twitter nalogu Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da su u toku prva tri dana obrade zahtjeva za subvencije avgustovskih zarada obradili 94 odsto od blizu 3.000 primljenih prijava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeman
Gost
freeman

Ko ovdje ne govori istinu. Moj poslodavac tvredi da odluka nije objavljena u Službenom listu ( i nije) i da ne može da primjenjuje nešto što ne postoji. Molim gospodu da pokažu objavu o plaćenom odsustvu u Službenom listu kako bi spriječili nedoumice i nagađanja i da konačno prestanu da mažu oči javnosti.

objasnjenje
Gost
objasnjenje

Pise da je za septembar odobrena subvencija za roditelje djece do 11 odina, znaci da se ulaze zahtjev u okobru. Sad se isplacuju julske zarade i imaju pravo na subvencije roditelji djece do 7 godina. Bolje da malo procitate nego sto komentarisete…

Kico
Gost
Kico

Znamo mi sta se isplacuje, ali mora biti objavljeno u sl.listu da bi bilo sigurno. Ovako niti poslodavac zeli to da primijeni, a nije ni definitivno da ce toga biti.

djina
Gost
djina

Ko ima pravo na subvenciju mozete li nam objasniti?

Send this to a friend