Ekonomija

Mitrović: O gradnji hotela Kraljičina plaža odlučiće Vlada

Ratko Mitrović

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović poručio je da će taj resor dati primat ekologiji i da je cilj ministarstva da pokuša da uradi sve da Crna Gora u pravom smislu bude ekološka država.

“Centri moći van ministarstva su upravljali prostornim i urbanističkim planovima”, rekao je Mitrović, gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti.

Naveo je da je iz nekadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma otišlo dosta rukovodećeg kadra, te da je njega prvog dana na poslu dočekala “bukvalno samo sekretarica”.

On je dodao da je cilj njegovog resora da se sve radi po zakonu i da svi budu jednaki pred zakonom.

Mitrović je rekao i da je poslao inspekciju u Miločerski parki gdje objekat gradi Adriatic properties, te da će se ubrzo znati “da li će trajno biti obustavljena gradnja”.

“Uskoro ćemo završiti svoj posao i na osnovu nalaza Komisiji koju smo formirali znaćemo šta da radimo. Ako budu procedure u redu nećemo zabraniti gradnju. U suprotnom zaustavićemo gradnju. Odluka će biti donijeta na sjednici Vlade”, rekao je Mitrović, dodajući da je održan sastanak sa investitorom.

Poručio je da je cilj Ministarstva da svi pred zakonom budu jednaki i naveo da svi koji budu radili po zakonu da neće imati problema.

Mitrović je kazao da je za sve male hidroelektrane osnovno opredjeljenje da one koje su u procesu izrade da komisija koja je formirana će donijeti adekvatne odluke.

“Da li raskinuti, da li prekinuti gradnju, to će komisija odlučiti”, rekao je Mitrović.

On je saopštio i da je došao u instituciju koja je, kako je dodao, bila u jednoj vrsti haosa.

“Da li je smišljeno ili ne, ne znam”, zaključio je Mitrović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Grubi radovi su već završeni,privedite to kraju da se nebi sudili i na gubitku bi bili građani, budžet i svi. Mještani koji se sada bune ćutali su godinama prije. Po svo ljeto svake god su bili državni funkcioneri mogli su protestvovati

Emma
Gost
Emma

A sta ako investori zbog vas napuste ttziste?Tako ce i biti,

Shade
Gost
Shade

A oce li se od vas moci ijedan kamen pomjerit da se ne narusi priroda?
Normalno da treba voditi racuna o zastiti prirode, ali precerujete ga brate, moramo raditi na razvoju infrasyrukture

Send this to a friend