Ekonomija

MMF zainteresovan za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković sa saradnicima, sastao se sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Crnoj Gori,  Srikant Seshadrijem sa saradnicima, u sklopu redovne godišnje posjete MMF-a.

Predstavnici MMF-a su izrazili interesovanje za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, s posebnim osvrtom na projekat autoputa Bar-Boljare i koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore.

Ministar Nurković je predstavnike MMF-a upoznao sa detaljima u vezi sa realizacijom dionice Smokovac-Mateševo i novodefinisanim rokom realizacije ove dionice, te planovima razvoja kada je riječ o ostalim dionicama autoputa Bar-Boljare, kao i sa nekim od osnovnih ciljeva koji se žele ostvariti realizacijom koncesionog aranžmana za aerodrome Crne Gore i planom aktivnosti u predstojećem periodu.

Seshadri je, uvažavajuću ulogu i nadležnost MMF-a, istakao spremnost da svojim stručnim angažmanom MMF unaprijedi pripremne aktivnosti kada je riječ o realizaciji strateških infrastrukturnih projekata.

“Najznačajniji projekat koji realizuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, jeste projekat autoputa Bar-Boljare. Pored njega u našem portfoliju nalaze se i brojni drugi značajni projekti, u vezi sa čijom realizacijom bismo veoma cijenili i da imamo stučnu konsultantsku pomoć od strane MMF-a, posebno u vezi sa privatno-javnim partnerstvom, jer bi to bilo u najboljem interesu nas kao investitora na strateški značajnim projektima. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvaruje jako dobru saradnju sa MMF-om i vjerujem da je možemo unaprijediti u narednom periodu”, istakao je ministar Nurković.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

nemojte pristajat ni na sta sto trazi mmf jer ako udjete snjima u te realizacije tih projekata ugasili smo ga onda pocinju ucjene kamate itd itd.. pa ako raskinemo snjima ugovore ili im vratimo kredit onda se desavaju drzavni udari protesti, konflikti sto spolja sto iznutra.. sjetimo se kad je turska vratila kredit i izasla iz recesije ovi su im… Više »

Pozz
Gost
Pozz

Smijesan si! Teorije zavjere o MMF-u su tolike budalastine da to mogu samo oni koji nemaju ni gram mozga da progutaju! MMF kao svjetska monetarna institucija ima za cilj da javne finansije drzava uvede u potrosacku realnost tj da javna potrosnja bude u granicama javnih prihoda. Njihove metode jesu da drzava skrese javne rashode i da trosi onoliko koliko u… Više »

Send this to a friend