Ekonomija

Mnoge turističke agencije će bankrotirati

Od oko 500 turističkih agencija koliko ih posluje u Crnoj Gori, opstanak polovine je doveden u pitanje, kaže predsjednik Asocijacije turističkih agencija Orhan Hodžić.

“Sigurno je da će i kod nas mnoge agencije bankrotirati”, naveo je Hodžić, u Jutarnjem programu TVCG.

On ističe i da još uvijek ništa sa turističkim agencijama u Crnoj Gori nije riješeno. Kaže i da u našoj državi posluje oko 500 turističkih agencija.

“Sve male agencije su ugrožene, a to je pola od ukupnog broja. Agencije koje prodaju samo avio-karte, kako da opstanu, kad posljednja tri mjeseca nijesu prodali nijednu kartu”, ističe Hodžić.

Čekaju i konačan paket mjera podrške turizmu, a nakon toga će da vide šta još da predlože.

“Turistički radnici traže da im se zarade pokriju bar do kraja godine, jer je djelatnost potpuno uništena”, ističe Hodžić.

Vlasnik turističke agencije “Galileo” Srđan Kovačević, kaže i da brojne turističke agencije nijesu u mogućnosti da vrate građanima uplaćane akontacije.

On pojašnjava da ni sama agencije ne mogu da vrate novac od hotelijera i avio-kompanija.

“Vrlo je teška situacija. Sigurno je da putnici neće moći tokom ove godine da putuju ni u Španiju, ni u Italiju”, navodi Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džikson
Gost
Džikson

Ja se izvinjavam I zahvaljujem CDM u jer moram da odgovorim stručnjacima u ugostiteljstvu i turizmu zašto agencije u programu stavljaju da korisnik usluga ukoliko otkaže putovanje uplata mu propada osim u slučajevima smrtnog slučaja u porodici ili opravdano bolest bolničko lečenje onda agencija je dužna da vrati novac. Molio bih Velike poznavaoce turizma da me ne čačkaju jer im… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Zivot mi prodje
Tj najbolje godine u krizi te ovoj te onoj
Vazda neko drugi kriv
Nije do nas
Sramota

Džikson
Gost
Džikson

Gospodine Kovačeviću. Ja se ne slažem sa tobom jer agencije moraju da vrate novac korisnicima usluga. Hotelijera moraju da vrate što je uplaćeno avansa. Pošto sam u ugostiteljstvu i turizmu skoro 45 godina i znam međunarodni pravila u ugostiteljstvu i turizmu. Kovačeviću 70 %agencija je bankrotiralo pre korone samo su preživljavanje i premoštavale novac sa jeftinim turama i ljetovanjima u… Više »

bob rock
Gost
bob rock

Nepismen si, to je horor. Ali, takvo nam je ugostiteljstvo i turizam

Treće Oko
Gost
Treće Oko

Zašto postoje osiguravajuće kuće ? Turističke agencije trebaju da osiguraju svaki proizvod turističkih usluga kao što banke osiguravaju kredite i onda nebi bilo bankrota . Mnoge kompanije su propadale i prije virusa i propadaće i posle virusa to je otvorena tržišna utakmica sa realnim rizicima

Animus
Gost
Animus

Osiguravajuce kuce su najveci lopovi drustva… ko ne ispostuje aranzman, neka vrati pare i tacka. A propadali su razni biznisi i propadace, nije sve odrzivo za vijek vijekova. Lopatu u ruke, ne mozemo svi zivjek od leskarenja i izdavanja karata i kreveta na crno, u CG se prodaje magla, malo koje preduzece je solventno. Da se sad sve zaustavi i… Više »

marko
Gost
marko

500 turistickih agencija? Nesto ovdje smrdi…

Dejan
Gost
Dejan

Balgos vama kad imate kadrove van svoje stuke pa rade u turizam, sve ovo je ne znanje i zatvorenih fabrika i firmi koje su nekad doprinosili rezerve za dugorocno vrijeme a sad se bijete u glavu kao kriza pa to slusao od kad sebe i uvjek kriza kao da smo u nekom rat i varednom stanju. Sturcni kadar da je… Više »

Send this to a friend