Ekonomija Saopštio direktor Montenegro Tobacco Company

Mojkovačka kompanija zainteresovana da otkupi sve cigarete koje je država oduzela

Foto: Vlada Crne Gore

Mojkovačka kompanija Montenegro Tobacco Company zainteresovana je da otkupi cigarete koje je država nedavno zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar, saopštio je direktor te kompanije Željko Bulatović.

“Kompanija Montenegro Tobacco Company osnovana je 2007. godine i njen osnovna djelatnost je proizvodnja i trgovina duvanskim proizvodima ujedno i jedina licencirana kompanija u Crnoj Gori za obavljanje navedenih djelatnosti, iskazuje ozbiljnu zainteresovanost da kompletnu zaplijenjenu robu u bescarinskoj zoni Luke Ba, otkupi od Uprave prihoda i carine po propisanim pravilima”, naveop je Bulatović u saopštenju dostavljenom CdM-u.

Prema njegovim riječima, njegova kompanija bi potom preuzetu robu plasirala na odgovarajuće tržište u skladu sa pravilima koje će propisati UPC.

Država Crna Gora je u subotu u Slobodnoj carinskij zonu u Luci Bar zaplijenila cigarete vrijedne vše desetina miliona eura.

“Uprava prihoda i carina naložila je Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama koje vrijede više desetina miliona eura, jer prethodno nije produžen rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni”, naveli su tada iz Vlade.

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Iz Uprave prihoda i carina juče je saopšteno da je rok za iznošenje duvanskih proizvoda iz Slobode zone Luke Bar istekao 5. maja za deset privrednih društava – Atlant Mont sa Sejšelskih ostrva, M.P.S Grupa iz Podgorice, Omni Maxtrade LTD sa Sejšela, Neworld Overseas Limited sa Kipra, NRT Partners LTD sa Sejšela, Leonora International iz SAD-a, Montenegro Duvan Comerc iz Mojkovca, Went point iz Podgorice, Sace LTD iz Delawarea-SAD, Ripšped iz Bara.

U UPC kažu da je formirana radna grupa koja će utvrditi koji je najbolji model da se oduzeti duvanski proizvodi lageruju u skladu sa zakonom.

“Dok se ne reguliše status ove robe, ona će biti smještena na lokaciji koja je pod carinskim nadzorom, kako bi se prevenirala eventualna mogućnost krađe. Javnosti je poznato da su se krađe više puta dešavale u prethodnom periodu”, pojašnjavaju u Upravi prihoda i carina.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

Podijelit narodu.

Vazi
Gost
Vazi

Ovo treba donirat u humanitarne svrhe. 😂

JelenaSavo🇲🇪
Gost
JelenaSavo🇲🇪

Ovo trepa zapaliti

Lipovo
Gost
Lipovo

Saniranje štete?

Darija
Gost
Darija

Klasičan reket. Ko je ođe lud ?

Sale .atletika
Gost
Sale .atletika

Tako treba da se radi

A jada
Gost
A jada

Hahahahahahah cirkus..

Zdravko
Gost
Zdravko

Evo ja cu kupiti dvije tri steke ako je cijena povoljna da sam miran mjesec dana

Šišarke Jedne
Gost
Šišarke Jedne

😂😂😂😂😂😂
A sto je ovo u CG.

Tom
Gost
Tom

Posteno. Tako je jedino i ispravno . Zna se ko je kupio . A ne da se nalaze po bosni sleperi bez ikakve koristi drzava samo neki pojedinci

Milcke
Gost
Milcke

Hhahahah

Send this to a friend