Ekonomija

Morsko dobro napravilo zbrku: Kupalište za pse ili javno-porodično

Morsko dobro u ponovljenom javnom pozivu za podnošenje ponuda za zakup javnih kupališta 7.juna, kupalište 8A1 u Kukoljini vodi kao javno-porodično, dok je u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta prepoznato kao javno kupalište za pse.

U budvanskom Javnom preduzeću ističu da je u pitanju tehnička greška u opisu kupališta koje je namijenjeno za kućne ljubimce i da će na narednom Javnom pozivu za davanje u zakupa greška biti ispravljena. Na tenderu ističu da nije bilo interesovanja od strane zakupaca, pa će javni poziv ponoviti.

“Kupalište 8 A1 u Kukoljini jeste Atlasom crnogorskih plaža i kupališta prepoznato kao javno pet friendly, dok je pri raspisivanju Javnog poziva za davanje u zakup kupališta došlo do tehničke greške u opisu kupališta koje je predmet zakupa. Kako za navedeno kupalište nije bilo interesovanja, greška će tokom ponovljenog javnog poziva biti ispravljena”, odgovorili su iz Morskog dobra.

Kupalište za pse u Kukoljini pod oznakom 8A1 i na katastarskoj parceli 2161/1 Mrčevac predviđeno je na dijelu obale dužine 30 metara, površine je 270 metara kvadratnih. Ovaj dio obaleu neposrednoj blizini aerodroma na putu ka Kalardovu potpuno je zapušten i zatrpan raznim otpadom.

Morsko dobro je u Atlasu plaža kao tzv. „pat friendly” planiralo osam kupališta – na velikoj plaži u Ulcinju, Topolici u Baru, Slovenskoj plaži u Budvi, Buljarici, Peluzici u Kotoru, Šetalištu 5 Danica kod Vojne bolnice u Herceg Novom, na plaži Mogren gdje je predviđena lokacija za pse i Kukoljini

Zbrka oko namjene kupališta nije i jedini propust Morskog dobra u ovom dijelu tivatske obale.

Privatna firma „Newtech ltd“ iz Tivta na osnovu tendera Morskog dobra postavila je u akvatorijumu ispred plaže Kukoljina ponton za pristajanje i privez plovnih objekata. U tenderu je bilo jasno naznačeno da se ugovor mora potpisati „u roku od 10 dana od dana objavljivanja” u protivnom se poništava, a potpisan je čitavih mjesec i po dana nakon toga.

Tender je zaključen 12.april, a ugovor o korišćenju morskog dobra između „Newtech Ltd“ i budvanskog JP potpisan je 29.maja.

Lokacija je označena pod oznakom 8.1 u Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra za Opštinu Tivat za period od 2019. do 2023. godine.

Send this to a friend