Ekonomija

Morsko dobro ulaže tri miliona eura u sanaciju plaža u Herceg Novom

Morsko dobro zatražilo je od Ministarstva održivog razvoja i turizma urbanističko tehničke uslove za uređenje i rekonstrukciju dijelova obale u Herceg Novom na nekoliko lokacija od Sutorine, preko Tople, djelova kupališta ispod Bolnice u Meljinama, kod Rta Svete Neđelje i Jošice u Bijeloj.

Riječ je o ulaganjima čija procijenjena vrijednost iznosi 2,960.000 eura. Tačna ulaganja biće poznata nakon izrade projektne dokumentacije za svaku lokaciju ponaosob, piše Radio jadran.

U ovoj fazi, procjene se rade na bazi urbanističkih uslova i investicionih prijedloga inicijatora za razvojne projekte, kazali su Radiju Jadran u Morskom dobru.

Naime, za uređenje dijela plaže u Njivicama biće izdvojeno oko 80 hiljada, za kupalište kod restorana Mimoza, pored plaže Rafaelo 900.000, plažu Roki sport 220.000, Ćorovića plažu 650.000, plažu na Savini 150.000, ispred hotela Delfin u Bijeloj 450.000, plažu Igrač više u Bijeloj 120.000. Za više manjih plaža na rivijeri investiciono ulaganje procijenjeno je na 390 hiljada eura.

JP Morsko dobro sprovodiće administrativne procedure na pribavljanju saglasnosti od Vlade za raspisivanje tendera, izrađivaće pojedinačne investicione programe za svaku plažu i obavljati nadzor i saradnju sa investitorima, u fazi pribavljanja građevinske dozvole i u fazi realizacije.

“Cilj ovih aktivnosti Morskog dobra je da obezbijede punu legalnost i zakonitost u postupku realizacije razvojnih projekata kao i davanje stručne pomoći investitorima-korisnicima morskog dobra. Srazmjerno visini uloženih sredstava, investitiori-korisnici morskog dobra imaju dugoročni period za korišćenje novoizgrađenih palaža koji se kreće od 15 do 30 godina”, ističu iz ovog Javnog preduzeća.

Cijena zakupa lokacije za investicione projekte se utvrđuje na tenderu, a na osnovu “istorijskih cijena koje su postignute u prethodnom periodu”, pojasnili su u Morskom dobru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nadežda
Gost
Nadežda

Ha ha ps ono što je u Bijeloj urnisao Čedo Popović zatrpsvajući more nema para da saniraju. A nadležni znaju i prave se mrtvi.
Ako more bez cenzure jer je živa istina.

...
Gost
...

a sto, opet ce te plaze biti pune paradajza i paprika…

Send this to a friend