Ekonomija

Mugoša: Porez utajili klijenti, a ne banka, nejasno zašto se javlja Atlas Grupa

Miomir M. Mugoša

Govoreći o utaji više od 30 miliona eura preko E-komerca u Atlas banci, jasno sam naveo da se radi o utvrđenim utajenim poreskim obavezama klijenata Atlas banke, a ne o obavezama same banke, čije poslovanje u predmetu kontrole e-trgovine nije bilo predmet inspekcijskog nadzora, te nije jasno zbog čega se Atlas grupa javila sa reagovanjem, pozivajući se na međunarodne standarde u oporezivanju provizije, saopštio je danas direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

<<<Preko E-komerca u Atlas banci utajeno više od 30 miliona eura<<<

<<<Atlas Grupa: Mugoša ne zna da se porez plaća na proviziju, a ne na ukupan obrt<<<

Mugoša je ponovio da je poreska inspekcija vršila nadzor 130 poreskih obveznika, koji su se u proteklom perodu bavili djelatnošću elektronske trgovine, a koji su transakcije obavljali preko računa otvorenih u Atlas banci, a u navedenim postupcima istima utvrdila i obračunala utajen porez u iznosu od više od 30 miliona eura.

“Takođe, saopšteno je da u pojedinim slučajevima postoji bliska veza između izvršnih direktora određenih preduzeća i bivših ili sadašnjih zaposlenih u Atlas banci”, kazao je direktor Poreske uprave.

Napomenuo je da je Poreska uprava, na čelu da njim u predmetnim postupcima, kao i svim ostalim, dosljedno primjenjivala važeće poreske propise, međunarodne standarde finansijskog izvještavanja i najbolju praksu, uz puni profesionalni i moralni integritet.

“Poštujući principe nepristrasnosti, jednoobraznosti i pune transparentnosti u postupanju, javnost će i po okončanju kompletnog postupka biti detaljno informisana o konačno utvrđenim poreskim obavezama navedenih 130 obveznika, klijenata Atlas banke”, poručio je Mugoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Jos te misu skinuli da Atlas banka stiti svoje klijente od vaseg reketa ili neznanja…kako dk reče

Raulio
Gost
Raulio

CDM najstrucniji medij kad je crkva u pitanju. Koliko placate ovim nesrecnicima sto pisu kolumne, je li bar sto eura po kolumni?

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

cirkus je gostovao u nasem gradu!! hvala bravi nasi na paznji, je slogan ove predstave! rekao sam da je ovo samo hljeba i igara odnosno samo neka predstava za mase.. Vrana vrani oci ne vadi!! palo pomirenje..

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa vidim da ti je duskova primedba ipak valjala pa si promijenio plocu….ipak se porez placa na proviziju zar ne?

Kukavica
Gost
Kukavica

To mugiiii najjaci si 👍👍👍

Zika
Gost
Zika

Kad vec zboris Mugi o tome… Neki klijenti posluju od tipa 2012. Svake godine su redovno predavali izvjestaje, cak im dolazila kontrola, konsultovali se sa Poreskom sta treba platiti… I nekoliko godina je bilo da se ne mora platiti nista vise bez to sto je placano, a sada kao utaja poreza. Sva ova prica bi bila smislena da su ti… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Nikad vise 1916g 1945g ni 2006g

Rose
Gost
Rose

Kad na vlast dodje opozicija, ovakvi ce moci biti samo poljoprivrednici. 30 godina ovakvi kroje sudbine gradjana. Neznalice.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

opozicija nikad nece doci na vlast osim ako dps ne odluci da se povuce pa napravi neku drugu stranku koja ce biti dps samo malo resetovana!! a ti ne lipsi magarce do zelene trave!! da ta opozicija ima isto u’glavu bila bi vlast a ne opozicija 30 godina…

Nikad vise
Gost
Nikad vise

Poreska uprava je mjesto uhljebljenja drpsovaca. Skup nesposobnih sluzbenika. U kancelarijama ima vise zaposlenih nego stolica. Zato ova nesposobna institucija sa ovakvim sefom mlati nebuloze i smatra da je banka duzna platiti porez na pare koje nijesu njene.

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Cas je bila banka – pa 500miliona – pa 300 miliona – pa 200 miliona – pa 1.7 miliona – pa sad 30 miliona i to ne banka nego korisnici – dako vise odluce sto ce da namjeste.

Sova
Gost
Sova

Da li ti tvrdiš da DK ništa nije krao i da je nevin?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

E ovo je mozak

Slavko
Gost
Slavko

Gledajte dragi gradjani ko ima platu 2000 eura, dok prosjecna crnogorska porodica pola primanja daje za struju. On ne umije dvije recenice za novinare saopstiti a da ne gleda u papir. Vi nemate za struju, on ima 2000 mjesecno. Samo glasajte dps…

bivsi radnik tv
Gost
bivsi radnik tv

naravno da cemo glasat.. najbolje da ce pricat napamet i pamtit tolike cifre pa da pogrijesi sta bi tek onda pisali i nakitili.. zamisli ovaj u deset firmi pokrao milijardu a on to nije naucio na’pamet.. e jado jadni!!

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa kako sa 500miliona spade na 1.7?
Znanje nula

Migo
Gost
Migo

Jesi li ti čuo za inflaciju?

DPS Bot
Gost
DPS Bot

Pa sto se onda pominje Atlas. Znaci ako Vektra ne plati porez kriva je banka koja je nju podrzavala

Meho
Gost
Meho

Znasci Atlas nije kriv za utaju?

Ljuta
Gost
Ljuta

Onda DK govori istinu o lopovima

-53℃
Gost
-53℃

“vlasti u Ajovi su upozorile građane da tokom boravka na otvorenom ne udišu duboko i ne govore mnogo.”

Lkkh
Gost
Lkkh

Ja bih rekao da se dule izmirio i nagodio, sad ce polako poceti da stisavaju, opravdavaju izmiruju.

Mila K
Gost
Mila K

“Poštujući principe nepristrasnosti, jednoobraznosti i pune transparentnosti u postupanju, “… ovo je g-din direktor juče u cjelosti prekršio i nema više mogućnosti da se danas opravdava. Juče je napravio lošu uslugu instituciji, a posebno ministarstvu i tužilaštvu, ali je njemu partija važnija od bilo čega/koga. A kad proziva banku i ostale oko poreza i doprinosa, kao što je juče uradio,… Više »

Mu. Mu. Mu.
Gost
Mu. Mu. Mu.

Čekaj, sad ste me zbunili! Javiću se malo kasnije, čekam kuvertu!

JUHU
Gost
JUHU

Mene nesto interesuje. Nakon svih ovih ispada i neprekidnih demantija, da ne pricamo o sumnjivim dokazima, ako ovo Atlas grupa dokaze lincom bez ikakvih dokaza pred kakvi sud van CG ko ce platit to. Ne Knezevic da dokaze nevinost nego Atlas grupa ili banka! Koliko vidimo zaposleni cvrsto stoje na svojim pozicijama i brane interese grupe. Ako postoji i tracak… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Milo je rekao istinu kad je potvrio da je migo uzeo pare za dps…rekao je da tajkuni dobrovoljno pomažu dps…rekao je da te pare dps ne knizi nego daje izvjestaje kakve im traže a onda zavrsio da on nije kriv….
Ja ga podrzavam jer nije on kriv nego katnic i stanković

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Ako su neki klijenti utajili porez zasto ste zakovali banku? Ne mogu ljudi svojim parama mrdnut…

Joo
Gost
Joo

Tako su rekli…neki…

skejsis
Gost
skejsis

Nevjerovatno intelegentan covjek i vrhunski stucnjak za poresko pravo,samo naprijed

🇲🇪CG🇲🇪
Gost
🇲🇪CG🇲🇪

Vidi se da si i ti “intelegentan”…

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

U ovom razotkrivanju Atlas Knežević Hobotnice ne bi bilo zgoreg da našim državnim organima pomognu, naše intelektualne gromade, Andrej Nikolaidis, Šok Radojičić, Bokser Popović, Ranjo Đonović, Blagota Eraković, Darko Novinar Šuković, Živko Andrijašević i Novak Adžić. Sve je ovo povezano, računi, kartice, Srbija, Rusija, SPC, …Svašta se čini, o jadu nam rade….

Slavko
Gost
Slavko

Ne diraj Šoka Raduljana! Svaki dan mi djecu sokira onim sendvicarskim pogledom.

Enigma
Gost
Enigma

Bravo za Mugoši ko razumije videće da je Knežević Hobotnica a da mu Poreka udara na pipke tj klijente 😂 ko je njapio njapio je došlo vrijeme da se naplati 😂😂😂

Šefket Ramadani
Gost
Šefket Ramadani

A ovo je fenomenalno.Drzavni organi i tuzilastvo mijenjaju iskaz svaki dan!

JUHU
Gost
JUHU

On je samo u naletu uzbudjenja izgubio danasnju rijecitos i izletila mu je Atlas grupa juce. Toliko da da podrsku sveopstem medijskom lincu Atlas banke…. “postoji bliska veza izmedju izvrsnih direktora produzeca i zaposlenih u banci”…. Kakva je ovo izjava. Jos jedan nalet podrske SDT.
Ili ovaj ne zna sta prica ili CDM mu pakuje spinove.

Rako
Gost
Rako

E da ne cuh nebi vjerovao hahahah. Šou.

Fcfpg
Gost
Fcfpg

Xaxaxaxaxa je li ovo moguce.

KPJOT
Gost
KPJOT

Dogovorili se dugousko i oktopusi.

Dragutin
Gost
Dragutin

CDM postaje dosadan braneći svaki božji potez DPS-a. Tačno nas ćeraju odavde. Valja teže da dođu do čitalaca sa sto postotnim lupanjem pluseva na ovakve ćlanke.

Mu.Mu.Mu.
Gost
Mu.Mu.Mu.

“…Poreska uprava moći će tačno da izračuna koliko je Atlas grupa utajila poreza…”

Sova
Gost
Sova

Atlas grupa i Atlas banka nijesu isto. Firme iz Atlas grupe su, poslujući preko “svoje” banke utajile porez.

Konik
Gost
Konik

Reka si atlas grupa zaposleni I clanovi porodice strucnjace

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Ajde se malo saberite gdine Mugoša pa probajte opet da nam objasnite.

marko
Gost
marko

Pise naslov na CDM-u da je u Atlas banci utajeno 30 miliona poreza. Sto nijeste demantovali CDM, posto naslov ne odgovara istini?

Emil
Gost
Emil

Pa Cdm je u pravu to su klijenti atlas banke

marko
Gost
marko

Pa ako sam ja utajio porez, ja sam odgovoran, kakve veze ima banka gdje ja drzim pare?

Montenegrinja
Gost
Montenegrinja

Ima, marko, ima!

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ne pravi se gluplji no sto jesi. Firme koje su povezane-vlasnicki sa rukovodnim timom i zaposlenima u Atlas banci su utajile porez. Sta je tu nejasno

Vektraauspuh
Gost
Vektraauspuh

Nejasno je ko ti radi oko auspuha!

Aleksa Žunjić
Gost
Aleksa Žunjić

A odakle su tvoji Čmarkovići,Kralju?
Nešto ti je logika slaba!?!?

Ljuta
Gost
Ljuta

A ono 44 x meleon u jednom danu u Prvoj….sve su prijavii i…..?

Mario
Gost
Mario

Ima Marko i te kako,zna se dobro duznost banke,a jos nesto,opste poznato je da za kolicinu novca preko DESET hiljada eura(ili nesto manje)mora svaki klijent imati porijeklo novca,jer je gomila malverzacija uplate-isplate i sl.klijenata ili firmi,jedan drugome,a sto se na kraju desava kad se razotkrijyu te prevare…………

Šolaja
Gost
Šolaja

A zaludu je glupima objašnjavati ,Marko.
Možeš osijeđeti,ali neće im u glavu nista pametno.

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Ne lupetaj, Milo nije kriv sto je bio klijent !

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne …kriv je sto mu se placa reket….

Send this to a friend