Ekonomija Delegacija ZZZCG u Sarajevu

Mustafić na konferenciji o podsticaju za tržište rada regiona

Delegacija Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, na čelu sa direktorom Suljom Mustafićem, a na poziv Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, učestvovaće na dvodnevnoj godišnjoj Direktorskoj i Stručnoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope (CPESSEC), koje će biti održane 23. i 24. okrobra u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu.

Tom prestižnom događaju, pored Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prisustvovaće i predstavnici Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Mađarske i Turske.

Teme ovogodišnjeg skupa su »Afirmativne mjere i programi za poslodavce« i »Efikasnost aktivnih mjera tržišta rada, s posebnim naglaskom na programe samozapošljavanja«.

Cilj konferencije u Sarajevu je poboljšanje situacije na tržištu rada u zemljama regiona, kroz učešće i razmjenu iskustava, znanja i dobre prakse.

Takođe, to je prilika za promociju saradnje država članica CPESSEC-a, ali i da se stimuliše, na bazi dokaza, otvoreni dijalog s namjerom povećanja, širenja i razmjene znanja i iskustava u oblasti politike zapošljavanja.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore jedan je od osnivača i članova CPESSEC-a. Centar je osnovan u Beogradu 2007. potpisivanjem Smjernica o radu Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope. Danas broji deset članica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje da ovedete nekog investitora kao Srbija koji će da otvori makar manju fabriku ne mora ka u Srb velike pogone koji zapošljava ju hiljade ljudi nego što stalno nešto filozofirate

Send this to a friend