Ekonomija

Mustafić: Stvaramo ambijent za zapošljavanje domaćih radnika

U okviru javne kampanje Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje “Zaposlimo domaće” – da Crna Gora radi,  a u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, uspješno je organizovan još jedan mini sajam zapošljavanja u tom gradu.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić istakao je da je upravo sezonsko zapošljavanje prilika da se poveća zaposlenost i u sjevernim opštinama.

“Sjever je u fokusu trenutnih politika Vlade s obzirom na zaostajanje u regionalnom razvoju, siromaštvo i odliv stanovništva. U ovom trenutku u susret turističkoj sezoni poseban akcenat stavlja se na oblast turizma i sezonskog zapošljavanja. Namjera nam je da stvorimo ambijent u kojem će poslodavci vidjeti interes da zaposle domaće radnike.

Brojni poslodavci iz primorskih opština iskoristili su mogućnost da se predstave kao i da se povežu sa nezaposlenim osobama koje su zainteresovane za rad na sezonskim poslovima.

“Za nezaposlene je ovo šansa da na licu mjesta razgovaraju sa poslodavcima i direktno apliciraju za određeno radno mjesto. Ovo je najefikasniji način da se doprinese stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih lica i poslodavca, što će siguran sam dovesti do zapošljavanja najboljih”,  zaključio je Mustafić.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević kazao je da je zadovoljstvo biti dio ovakvog projekta usmjerenog na zapošljavanje građana Bijelog Polja. On je istakao da lokalna samouprava učestvuje i ohrabruje sve aktivnosti  Zavoda za zapošljavanje.

“Iskazujemo punu podršku organizovanju ovakvog sajma u našem gradu. Danas smo zajedničkom akcijom na jednom mjestu objedinili poslodavce i nezaposlene i ugostili brojne privrednike iz južnog i sjevernog regiona, a zajedno sa nama su i domaćini lokalni poslodavci koji imaju upražnjena radna mjesta. Ovo je danas mjesto gdje se nezaposleni iz našeg grada mogu predstaviti, ali i dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima i pokušati da svojim kvalifikacijama, radnim iskustvom, znanjima i vještinama koje posjeduju zavrijede pažnju prisutnih poslodavaca”, rekao je Dizdarević.

Zavod će, za sve zainteresovane poslodavce i sjutra organizovati ovakav sajam u Pljevljima. Takođe, sajmovi zapošljavanja održaće se i u Nikšiću 16. aprila, ali i u Podgorici 17. aprila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovanka
Gost
Jovanka

Tako mi toga ambijenta…

Filota
Gost
Filota

Suljo nemoj mene zaposljavat ima ovih besposlicara kolko oces ..izbjegni me

Bnjj
Gost
Bnjj

To vam je razvoj sjevera ni sezonski posao ne mozete na sjever nac nego te ljude saljete na primorje

Bnjj
Gost
Bnjj

Jadna je zemlja dje je osnov ekonomije sezonsko zaposljavanje.Sad su u panici sezonski radnici nece da rade nego idu u Hr,Slo,Slovacku pa toboz pricaju sa njima dosad su se bahato uz pomoc mafije sa ZZZCG I ispekcije rada ponasali i iskoristavali radnike.Ovi ljudi da su pametni svi da odu na HR primorje pa neka elita posalje svoju djecu da radi… Više »

Jovanka
Gost
Jovanka

Eto tako.

Send this to a friend