Ekonomija

Na Bijeloj listi Poreske uprave EPCG, Pivara Trebjesa, Bemax, Aerodromi…

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu – spisak 402 poreska obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Među poreskih obveznicima koji redovno izmiruju svoje obaveze nalaze se EPCG, Pivara Trebjesa, Bemax, CGES, Monteput…

“Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza”, navode u PU.

Iz Poreske uprave je saopšteno da su obveznici s Bijele liste prepoznati kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu.

“Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora”, navode u PU.

Kako su dodali, u nastojanju da se ovom praksom afirmiše što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ada Pero
Gost
Ada Pero

I poslije kazu u Nikšić ništa ne radi….a trećina firmi iz Nk.

puhi
Gost
puhi

Ima li Jovovića iz NK Hotel, Vucje, Standard…kupe imovinu za nikakave pare i istu prodaju poreskoj u zamjenu za dug po 30 puta vecoj cijeni

djomaa
Gost
djomaa

Daido metal?

Send this to a friend