Ekonomija

Na Bijeloj listi poreskih obveznika 237 preduzeća

Ilustracija

Na ažuriranoj Bijeloj listi, spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline, koju je objavila Poreska uprava Crne Gore nalazi se 237 preduzeća.

U saopštenju Poreske uprave navodi se da su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

ilustracija

Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu. One samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu, ističe se u saopštenju PU.

Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora, objasnili su iz Poreske uprave.

“U nastojanju da se ovom praksom afirmiše što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline”, navodi se u saopštenju.

Objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, a prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona Crne Gore zajedno sa državnim institucijama učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari
Gost
Stari

Za sve koji postuju obaveze prema drzavi i zaposlenima sve cestitke i samo tako nastavite.

Send this to a friend