Ekonomija

Na prodaji hoteli Sidro u Baru i Piva u Plužinama

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte dao je saglasnost za prodaju hotela Sidro u Baru i Piva u Plužinama.

“Na današnjoj sjednici Savjet  je prihvatio zahtjev Luke Bar za prodaju 100 odsto udjela u d.o.o Hotel Sidro i prihvatio zahtjev Hotelske grupe Budvanska rivijera AD za davanje saglasnosti na Odluku o prodaji hotela Piva u Plužinama. Komisija za aukciju je zadužena da, u skladu sa Uredbom o prodaji akcija i imovine putem javne aukcije, sprovede postupak prodaje dijela imovine Hotelske grupe Budvanska rivijera AD – Budva hotela Piva u Plužinama u skladu sa ovim zaključkom”, navodi se u saopštenju.

Pojašnjeno je da je na dan 31. marta ove godine stalna imovina Hotela Sidro iznosila 1.172.118 eura, a potraživanja 56.377 eura, kapital 575.929 eura, a akumulirani gubitak 5.944.443 eura, dugoročne obaveze i rezervisanja 37.051 euro, odložene poreske obaveze 103.904 eura, i kratkoročne obaveze 543.859 eura.

“U raspravi je istaknuto da Hotel Sidro od otvaranja 2010. godine nije poslovao pozitivno te da menadžment Luke Bar namjerava da novac od prodaje Hotela Sidro iskoristi za sanaciju konstrukcije obale Volujica u dužini od 554 m i za izgradnju montažnog zavorenog skladišta površine 6.000 m². Na sjednici je naglašeno da su 34 zaposlena u Hotelu Sidro zaštićena veoma kvalitetnim kolektivnim ugovorom i to u petogodišnjem periodu nakon privatizacije te je s tim u vezi Savjet preporučio Luci Bar AD Bar da donese konačnu odluku o prodaji Hotela Sidro, s tim da sastavni dio odluke bude socijalni program koji treba da realizuje potencijalni kupac. Početna cijena Hotala Sidro određena je na 1.704.480 eura”, ističe se u saopštenju.

Osim toga prihvativši Zahtjev Hotelske grupe Budvanska rivijera Savjet se saglasio da u novoj Odluci o prodaji putem javne licitacije bude navedena cijena od 152.000 eura budući da knjigovodstvna vrijednost Hotela iznosi 150.967 eura.

“Savjet je zadužio Komisiju za aukciju sprovede postupak prodaje dijela umovine Hotela Piva u Plužinama u skladu sa Uredbom o prodaji akcija i imovine putem javne aukcije. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je razmotrio Informaciju o ispunjenosti uslova za vraćanje četvrte bankarske garancije Global Ports Holdingu i predložio Vladi da usvoji Informaciju u kojoj se navodi da je ova kompanija investirala u sanaciju i ojačanje konstrukcije južne obale Gata 1 iznos od 2.027.879,05 eura čime su se stekli uslovi za povraćaj odgovarajuće bankarske garancije”, navedeno je nakon sjednice Savjeta.

Utvrđen je Predlog odluke o dopunama Odluke o planu privatizacije za 2019. godinu kojom je predviđena prodaja preostalog dijela od 1,45 odsto akcija države u Novom duvanskom kombinatu AD Podgorica nakon što je sadašnji većinski vlasnik izrazio interesovanje za kupovinu i preostalog udjela države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ciro
Gost
Ciro

Opet se nekome namjesta posao a radnici ce da ispastaju dokle vise A vjerovatno ce proci kao port of adrija na kraju ce ispasti fa uopste nemaju kolktivni ugovor 😅😅😅 ovo je zemlja cuda.

Rjo
Gost
Rjo

Objasnite mi novinari, eco dva puta citam, koja mu je cijena?

Rjo
Gost
Rjo

Pa je li imao upravnika ovaj hotel koji je progutao 6 miliona gubitaka za 9 godina?

kiko
Gost
kiko

Veoma kvalitetnim kolektivnim ugovorom , jeli kopija onog Kontejnerski terminali sadasnja Porto of adria, najbolji u Crnoj Gori, za koji radnici placaju penale za visi sud jedna grupa radnika dobije presudu i bude isplacena a za ostale grupe radnika kolektivni ugovor ne vazi!! procesljaj to dobro mis. Draginja i na pravom si mjestu da priupitas vazi li najbolji kolektivni ugovor… Više »

Rjo
Gost
Rjo

Znaci, ko hoce moze da ga kupi za 52000..jedan stan u PG..

Rajan
Gost
Rajan

Jeste tako su prevarili radnike Kontejnerskog da ce im vaziti kolektivni tri godine, da je sastavni dio kupoprodajnog ugovora pa cvrc, sve slagali?

Sad radnici placaju sudske troskove, jer su “nasi” sudovi zastitili nekoga ko je iznad zakona ove zemlje

Send this to a friend