Ekonomija

Na tržištu rada najviše se traže zaštitari

Obuku za zanimanje zaštitar u maju i junu 2019. godine pohađalo je 38 nezaposlenih iz Podgorice, 18 iz Bijelog Polja, a do lraja godine bićeih obučeno još 12 iz Bara. Kako su istakli organizatori obuke, potreba za ovim zanimanjem je sve veća.

Obuka je sprovedena po ugovoru između Zavoda za zapošljavanje i Organizatora obrazovanja odraslih Urban Protection Training Centar Montenegro.

“Zavod za zapošlajvanje je prepoznao značaj ovog deficitarnog zanimanja u oblasti bezbjednosti i nezaposlenim licima omogućio besplatnu obuku, koja traje 30 dana, nakon čega polaznici polažu ispit za dobijanje sertifikata. Stručni timovi PU “Urban Protection Training Centar Montenegro” permanentno obavljaju evaluaciju i monitoring procesa, kvaliteta i rezultata programa. Dio monitoringa je i praćenje polaznika na stručnom ispitu, pred komisijom MUP-a”, saopšteno je iz trening centra.

Potreba za licenciranim zaštitarima je, kako dodaju, sve veća, što može biti dragocjena informacija za nezaposlena lica.

“Vremenski interval od početka obuke do zaposlenja je relativno kratak, a praćen je sveobuhvatnom podrškom polaznika i brigom o njihovim potrebama. Ustanova daje i preporuke obučenih kandidata za konkretne poslove, tako da kontinuiranom edukacijom i praćenjem daljih rezultata pomaže polaznicima da na visokom nivou obavljaju svoje radne zadatke”, ističu oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ko se prihvati ovog posla radice za 1 e po satu bila prva druga ili treca smjena praznik nece imati slobodnog dana imace ugovor na mjesec dana nece mu biti uplacivani doprinosi.Morace da potpise blanko papir svakog prvog da mu poslodavac postuje sve sto bi trebalo da ga sleduje recimo odmor praznicne dnevnice…Ko hoce da se uvjeri da je sve… Više »

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Svi u security..😂😂😂Aaa sto se readiiiii, aooo..

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Koliko mozga mora da ti fali u glavu da ovaj nazovimo ga posao(jer tu u stvari ništa i ne radis) prihvatiš.

Pjer
Gost
Pjer

Divota.Mjesto da se traze majstori inzinjeri itd

Dlakavi krpelj
Gost
Dlakavi krpelj

ja sam radio 4 god taj posao.. nocne smjene,dosta stajanja i ne isplati se. Bolje mladi momci neki zanat da nauce,jeste teze u pocetku par godina al posle mozes fino da zaradis kao mehanicar moler gipsar keramicar..

milos
Gost
milos

2 jezika, zavrsen ekonomski fakultet i prinudjen sam da radim kao zastitar za 250e. klasicno izrabljivanje posebno niksickih agencija i jedne najcuvenije u nk, da mogu kako krv da vam uzmu i to bi uzeli a predstavljaju posao kao priliku snova.

Cini
Gost
Cini

Najću te Milose.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Idi nedje ekonomisto poligloto ne kukaj

Lik
Gost
Lik

Drug mi je zaštitar. 350e je plata. Prijavljen na minimalac. Posao nije težak ali ukoliko dođe do kontakta moraš svoj život da žrtvuješ za osobu/firmu koju čuvaš. Pozz.

Bnjj
Gost
Bnjj

Za koje radno vrijeme ako je za 180sati onda nije loše da li stoji na noge ako je za 250sati onda je mizerija u 90%slučajeva ovo je bijeda od posla

Bnjj
Gost
Bnjj

Za koje radno vrijeme uzme tih 350e ako je za 180sati onda nije loše, da li stoji na noge, ako je za 250sati onda je bijedno

Pera Kojot
Gost
Pera Kojot

Jasno i tacno

Bnjj
Gost
Bnjj

Licenca te izađe 500e minimum a radiš posle za 250do 300e obično smjene od 12 sati ovakav sistem je izmišljen za pljacku i izrabljivanje ova škola traje 1mjesec a u Hr i Slo 7dana bespotrebno ispiranje mozga sve sa ciljem uzimanja para a zatim polažeš u Danilo grad đe dosta obaraju znači minimum te izađe 500e bolje je polagat za… Više »

Danko
Gost
Danko

Necjerovatno kako si uspio SVE netacno da kazes!!! Ti si fenomen! U parlamentu to nijesam cuo sto si ti sad odvalio!

Bnjj
Gost
Bnjj

Danko kurs u UTCu košta 300e zatim licenca u Danilo gradu 140 e lekarsko oko 50e koliko je to blizu 500e stim što u Danilo gradu ako padneš plaćas svaki put po 50e dok ne položi druga je stvar ako ti to plaća Zzzcg ali je to nepravda mnogo ljudi na hiljade je platilo iz svog džepa ili im je… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

I zaboravi da kažem i obnavljanje licence posle 5 godina još 50e

Mark
Gost
Mark

A drzavni ispit jos treba 7-8 ispita na pravnom fakultetu to je jedna godina i novcani iznos 500 €

Bnjj
Gost
Bnjj

Ove agencije koje nude ovaj posao se bogate na račun radnika a radnici teška bijeda kad nebi postojale agencije plate bi bile dobre a ovako pola uzmu agencije

Bnjj
Gost
Bnjj

Posao koji je bijedno plaćen ovo je posao koji može da se radi samo kao dopunski i dobar je za penzionere

Roki
Gost
Roki

Sramne su plate i uslovi za ovaj posao. Ovo radi samo kome je teska nuzda, a predstavljaju ovo kao neku priliku. 5 – 10% zaposlenih ima finu platu i osiguranje, ovo ostalo jad i bijeda 250e – 300e plafon. A rintaju kolko oce. Sramota.

Send this to a friend