Ekonomija

Nacionalna turistička organizacija predstavlja ponudu na sajmu u Parizu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u okviru promotivnih aktivnosti na emitivnom tržištu Francuske, učestvuje putem virtuelne platforme na Međunarodnom sajmu turizma,“IFTM Top Resa 2021”, koji se ove godine održava u hibridnom obliku od 5-8. oktobra u Parizu.

Riječ je o jednom od najznačajnijih B2B sajmova na teritoriji Francuske koji je ove godine okupio 200 destinacija i preko 34 000 profesionalaca iz oblasti turizma.

“Sajam predstavlja odličnu platformu za uspostavljanje novih i održavanje poslovnih kontakata sa turoperatorima i ugovaranje poslova za narednu godinu”, saopšteno je iz NTO.

Tokom prva dva dana sajma predstavnici Nacionalne turističke organizacije, održali su sastanke sa turoperatorima i predstavnicima renomiranih medija iz Francuske i tom prilikom su ih upoznali sa turističkom ponudom Crne Gore i aktuelnim aranžmanima.

“Francuzi su poznati kao vrlo znatiželjni turisti, neki od najčešćih motiva za putovanje u Crnu Goru jeste boravak i aktivnosti u prirodi, upoznavanje i razgledanje kulturnih znamenitosti kao i gastronomska ponuda”, navode iz NTO-a.

U okviru sajma, u  oficijelnom časopisu “IFTM Daily”, objavljen je članak o Crnoj Gori i kampanji “U društvu prirode”, koja ima za cilj da zainteresuje turiste za prirodne ljepote Crne Gore i da ukaže na ponudu koju kao destinacija imamo u oblasti ruralnog i aktivnog turizma.

Pored Nacionalne turističke organizacije, u on-line izdanju sajma takođe učestvuje i Lokalna turistička organizacija Budve.

Nakon nastupa na sajmu, NTOCG će u saradnji sa partnerima organizovati studijsko putovanje u Crnu Goru za najznačajnije francuske turoperatore koji još uvijek nemaju Crnu Goru u ponudi.

“Na taj način, turoperatori će imati priliku da neposredno upoznaju destinaciju i ostvare kontakt sa predstavnicima crnogorske turističke privrede kako bi donijeli krajnju odluku o uključivanju Crne Gore u svojim programima”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend